Nogomet

Vijoličaste priprave že v polnem teku: 'Mi smo stroji, mi smo roboti'

Maribor, 11. 06. 2019 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni državni prvaki so po kratkem premoru, ta je trajal zgolj enajst dni, že pričeli s pripravami na novo sezono. Vijoličaste že julija čakajo kvalifikacije za Ligo prvakov, četa Darka Milaniča pa bo dala vse od sebe, da si še četrtič v zgodovini kluba zagotovi nastop v skupinskem delu elitnega evropskega tekmovanja.

Več videovsebin
  • Nova pridobitev Maribora Andrej Kotnik: Imam visoka pričakovanja
    01:13
    Nova pridobitev Maribora Andrej Kotnik: Imam visoka pričakovanja
  • Mitja Viler pred novo sezono opozarja: Popravnega izpita ni
    02:35
    Mitja Viler pred novo sezono opozarja: Popravnega izpita ni
  • Sporočila trenerja Darka Milaniča je jasno: Izzivov je ogromno, cilji pa zelo visoki
    02:16
    Sporočila trenerja Darka Milaniča je jasno: Izzivov je ogromno, cilji pa zelo visoki

Priprave na vijol'časti projekt 2019/20 so že v polnem teku. Nogometaši Maribora so se za uvod zbrali na skupni večerji, v torek pa so že opravili prvi skupni trening. Tega se je udeležilo 28 igralcev, medtem ko se bosta Luka Zahović in Kenan Pirić ekipi priključila nekoliko kasneje. 

Od zadnje pokalne tekme z Olimpijo, ki so jo zmaji dobili z 2:1, je minilo le pičlih enajst dni, a trener Darko Milanič je prepričan, da so imeli njegovi varovanci na voljo zadosti časa. Sam je premor označil za regeneracijo, saj je bil za resen počitek občutno prekratek. Nekaj dodatnih moči, ki so jih nogometaši nabrali v tem času, bo Maribor izkoristil že v poletnih mesecih, ko se bodo vijoličasti za mesta med elito pomerili v kvalifikacijah Lige prvakov. "Pričakovanja so kot ponavadi. Izzivov je ogromno, cilji pa zelo visoki," zatrjuje Milanič pred začetkom nove sezone.

Milanič je zadovoljen z okrepitvami, a poudarja, da bo potrebno veliko dela, za dosego želene forme.
Milanič je zadovoljen z okrepitvami, a poudarja, da bo potrebno veliko dela, za dosego želene forme. FOTO: Damjan Žibert

Mariborčani so že ob koncu sezone poskrbeli za prepotrebne okrepitve. Vijoličasti dres bodo tako prihodnji sezoni nosili tudi Rudi Požeg Vancaš, Andrej Kotnik, Špiro Peričić in Rok Kronaveter, ki je z odhodom iz Olimpije dvignil veliko prahu. Milanič je z okrepitvami zadovoljen, ob tem pa prizna, da bo četverica v prihodnji sezoni "imela zelo pomembno vlogo v moštvu." "Kvaliteta je tu. Fantje, ki so prišli se morajo najprej dobro počutit, potem pa z delom, ki krasi ta klub, priti v želeno formo, na želen nivo," je odločen.

Potem, ko se je razšel z Gorico je ponudbo Štajercev sprejel Kotnik. V moštvo se je odlično vklopil, tako se že veseli prvih tekem, kjer bo lahko pokazal svoje znanje. "Fantje so me super sprejeli, veselimo se že začetka, tekem. Imam visoka, velika pričakovanja. Takšni morajo biti tudi cilji. Mislim, da bom kos vsemu temu skupaj, tako se nove sezone izredno veselim," pove nogometaš, ki je izkušnje nabiral tudi v italijanskem Crotoneju in španski Formenteri.

Mitja Viler ugotavlja, da je šport postal biznis, ki nogometaše spreminja v robote.
Mitja Viler ugotavlja, da je šport postal biznis, ki nogometaše spreminja v robote. FOTO: Aljoša Kravanja

Eden najbolj izkušenih članov aktualnih prvakov Mitja Viler je ob tej priložnosti poudaril, da je bil premor resda kratek, vendar to v športu ni nič nenavadnega. "Bilo je kratko, nimamo kaj. Vemo, kaj nas čaka. Pred nami je pomemben del sezone. Malo je čudno, nekateri klubi in države imajo še tekmovanja. Mi smo stroji, mi smo roboti. Šport je postal biznis. A ne pritožujemo se, saj delamo to, kar imamo radi," pojasnjuje branilec vijoličastih. Maribor se je pred dvema letoma, po odličnih predstavah v kvalifikacijah, uspel uvrstiti v skupinski del Lige prvakov.

Tudi v naslednji tednih bodo misli Mariborčanov pri pripravah na elito. "Cilji so jasni. Žreb se bliža. Prvi mini cilj je Evropa, vendar gremo krog za krogom. Potem pa bomo videli," pove Viler in nadaljuje: "Potrebno je razmišljati, da popravnega izpita ni. Med državami je majhna razlika, nogometni krog se je razširil. Včasih si mislil, da si v kakšni tekmi favorit, danes vsi znajo igrati. Vsi se dobro pripravijo. Potrebno je biti pozoren."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
13. 06. 2019 08.15
+1
Nisem vedel ,da so nogometaši sodobni gladiatorji in roboti. Hvala Vialarju za poučitev. Večje bedarije še nisem slišal. Če on misli , da je žrtev tega športa , zakaj ne odneha in gre igrati domino ali šah. To se ne bo zgodilo, zato, ker se dobro zaveda ,kako lepo živi in kako poceni je prišel do vsega tega. Morda pa ne spremlja drugih športov in se mu niti ne sanja , kaj vse morajo prestati drugi športniki , da se dokopljejo do uspeha. Trnova pot , odrekanja in zdravo živeti in to za manj denarja , kot ga prejemajo na pol pismeni nogometaši.
blazter
11. 06. 2019 19.14
+1
No , če bi v Ljubljani lastnik kluba resno vzel nogomet, bi bilo naše DP boljše.
b1959
11. 06. 2019 17.29
+10
Mislim, da noben klub v 1. slo ligi nima toliko igralcev iz svojega podmladka kot pa ravno NKMB. To so Pihler, Hotić, L. Zahović, Kolmanič, pa še od zadaj je, kar nekaj igralcev. Kar se pa EU tekmovanj tiče pa boljše, da ne govorimo.
Petarda10
11. 06. 2019 17.10
+10
Kaksni stroji kaksni roboti? robot je eden ki dela za trakom vsak dan, nogometasi pa za 3 ure na trening
apodgra
13. 06. 2019 08.23
+1
Če bi Vilar bi robot , bi bil problem v tem , robota se da programirati in zato opravlja koristno delo, prazne glave se ne da programirati . Normalno je da ne jarma , zakaj pa bi , če se na treningu , kot na tekmi , samo sprehaja po igrišču. Vsaka nogometna oseba pa res ne bi smela stopiti pred kamero in kvasiti neumnosti.
pako-san
11. 06. 2019 16.58
+0
Dejstvo je da je Maribor prvak zarad drugih klubov ker so preslabi....
smajser1
11. 06. 2019 16.52
+4
.... no, želena forma naših prvakov bi morala bit že zdaj na nivoju, saj ni niti dva tedna od kar so končali, ali kako spet misli oz nemisli naš vrli Darko... če bodo čim manj igrali Viler, Rajčevič, Pihler in Vrhovec...bo morda igra stekla in bo gledljiva... ker to kar smo gledali v tem prvenstvu s strani prvakov.. čista žalost, moje mnenje. Na račun ostalih, ki so bili še slabši smo prvaki! Sem kritičen, če je potrebno, a še vedno MARIBOR ŠAMPION
smajser1
11. 06. 2019 16.54
+5
Darko pa ne vem kaj trenirate tolko.. potem pa dveh podaj ne spravite skup.. pa 3, 4 igralci skozi celo leto poskodovani... kaki treningi so to?
apodgra
13. 06. 2019 08.30
+1
Šmajser Nekaj pa morajo delati , da opravičijo za svoje neučinkovito delo , svoje prihodke. Po igrišču lahko leta vsak in brca v tri dni . Če bi spravili skupaj 3 do 4 podaje , bi bil to že uspeh. Za kaj več pa že moraš imeti nekaj nogometnega znanja . Treningi so prilagojeni igralčevim sposobnostim .
Opta Musi
11. 06. 2019 16.45
-4
Celo sezono nimajo igre. V bistvu že več sezon. Olimpija v 4 letih dvakrat do naslova in dvakrat do pokala s 13.trenerji. Ce bi v sloveniji bila dva, trije resni klubi, ne mb, ne Olimpija ne bi videla naslova prvakov. Genialnost zahovica? So že kakšnega igralca ustvarili? Krhin jim je najboljsi izvozni artikel. Kaksen pocarski klub. Letos bodo izpadli ze v prvem krogu, z milanicem sigurno!
gullit
11. 06. 2019 16.20
+11
Sigurno boste bolj dostojno predstavljal slo fuzbal kot pa lani Olimpija ki se je samo smešila v kvalifikacijah.
ivan.z Doba
11. 06. 2019 16.09
+8
Roboti?! 🤣🤣🤣 Vašk scena!
obožeobože
11. 06. 2019 15.36
+7
Upam da jeseni zadoni The champions himna!
degenos
11. 06. 2019 16.01
-3
degenos
11. 06. 2019 15.10
+3
hehehehehe……….stroji ….kanon futr ….same starce jemljejo !!
KiNgKoNg
11. 06. 2019 14.58
+9