Nogomet

Ljubljanski obračun Olimpiji, vijoličasto zmagoslavje v gorenjski prestolnici

Kranj, 22. 09. 2019 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši kranjskega Triglava so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:1). Mariborčani so se Kranjčanom oddolžili za poraz v prvem krogu in dosegli četrto zaporedno zmago v prvenstvu. Nogometaši Mure so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0). Olimpija je slavila proti Bravu s 3:1.

Večina prvega polčasa ni prinesla posebnega razburjenja, saj prve pol ure gledalci ne na eni ne na drugi strani niso videli posebej nevarnega poskusa. V 35. minuti pa je po kotu z desne strani zagrozil Maribor, ko je Blaž Vrhovec s strelom z glavo zatresel prečko. Pet minut pozneje so Štajerci dosegli edini gol v polčasu, Rudi Požeg Vancaš je podal z leve strani, pred vrati pa je najvišje skočil Aleks Pihler in z glavo zadel za 1:0.

Drugi zadetek za vijoličaste je dosegel Luka Zahović.
Drugi zadetek za vijoličaste je dosegel Luka Zahović. FOTO: Damjan Žibert

V uvodu drugega polčasa so gosti znova zadeli, a so sodniki razveljavili gol Roka Kronavetra zaradi igranja z roko Luke Zahovića. V 53. minuti je z leve streljal Požeg Vancaš, a zadel le drugo vratnico. Takoj zatem pa so domači izpeljali bliskovit protinapad in izid izenačili.

Na sredini igrišča je do žoge pripel Luka Majcen, povlekel proti kazenskemu prostoru gostov, žogo podal na levo do Davida Tijanića, ki je zanesljivo ugnal Kenana Pirića. Za Tijanića je bil to četrti gol sezone, za Majcna pa tretja podaja.

Vsega šest minut pozneje pa je svoj tretji gol sezone dosegel Zahović, ki je za novo vodstvo Maribora na prvi vratnici spretno z nogo unovčil nizko podajo Mitje Vilerja z leve strani. V 80. minuti je do strela iz ugodnega položaja z roba kazenskega prostora prišel Dino Hotić, a ni bil dovolj natančen.

Štajerci, ki so med tednom presenetljivo izpadli iz pokalnega tekmovanja proti Kopru, so tako zadržali stik z vodilnimi ekipami, Triglav, ki je doživel že sedmi zaporedni poraz, pa ostaja predzadnji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zato pa je bil v 83. minuti natančnejši Jasmin Mešanović, ki je z nizkim strelom zadel za 3:1 z roba kazenskega prostora in izbrancem Darka Milaniča prinesel želeno zmago. V 90. minuti je bil blizu povišanja vodstva Marcos Tavares, a zadel vratnico. Domači so ob koncu prišli do strela z glavo, ki pa ni bil natančen.

Olimpija do zmage na ljubljanskem obračunu

Ljubljanski obračun je pričakovano pripadel Olimpiji, ki je spet prevzela vodstvo na lestvici, ima enako točk kot drugouvrščeni Aluminij. Čeprav so domači, ki so med tednom presenetljivo izpadli iz pokala, pogrešali kaznovana Erica Boakyea in Luko Menala, se jim to ni preveč poznalo, že v prvem polčasu so poskrbeli za peti poraz novinca v ligi, ki ostaja šesti. Prekinil je niz dveh zmag.

Olimpija je tekmo odločno odprla in povedla v tretji minuti, ko je z lepim zadetkom mrežo Brava načel Endri Čekiči. Ta je sprožil z 18 metrov in zadel v desni zgornji kot. Zeleno-beli so bili boljši tekmec in prednost podvojili v 19. minuti, ko je najprej do strela v kazenskem prostoru prišel Vitja Valenčič, Igor Vekić je žogo odbil, a le do Stefana Savića, ki jo je poslal v mrežo.

Safet Hadžić
Safet Hadžić FOTO: Damjan Žibert
Gosti so prvič nase opozorili v 27. minuti, ko je z glavo poskusil Michael Ogungbaro, Nejc Vidmar pa ni imel težkega dela. Gostitelji pa so že v prvem polčasu odločili tekmo, potem ko je v 39. minuti zadel še Ante Vukušić. Ta je iz bližine unovčil podajo Maria Jurčevića z leve strani in dosegel svoj sedmi gol v sezoni, toliko jih je dosegel le še Dario Vizinger iz Celja.

V drugem polčasu je najprej nevarno sprožil Ovbokha Agboyi z 20 metrov, Vidmar pa je žogo odbil v kot. Na drugi strani je v 72. minuti Tomislav Tomić meril preveč po sredini gola. V 78. minuti je malce preveč ležerno igro v obrambi Olimpije kaznoval najprej Agboyi s podajo, nato pa še Arafat Mensah, ki je z desne strani znižal na končnih 3:1.

Mura do zmage z bele točke

Sobočani so se v Fazaneriji merili s tekmecem, s katerim so bili točkovno izenačeni na četrtem oziroma petem mestu. Po zaslugi enajstmetrovke Amadeja Maroše pa imajo Prekmurci zdaj tri točke več od Celja, ki je prekinilo niz sedmih tekem brez poraza.

Prekmurci so v prvem polčasu imeli več žogo v svoji posesti, zagrozili pa so dvakrat. Prvič v 42. minuti, ko je Luka Bobičanec z 12 metrov s sicer šibkim strelom zadel vratnico, drugič pa že v sodniškem dodatku, ko je malce previsoko meril Tomi Horvat.

Pred tem so bili Celjani, ki so pogrešali kaznovanega Tadeja Vidmajerja, celo nekoliko konkretnejši, v osmi minuti je s 15 metrov sprožil Ivan Božić, Matko Obradović pa se je izkazal. V 20. minuti je Mitja Lotrič pobegnil po levi strani, na ko koncu podal v sredino, a pravega zaključka ni bilo. Lotrič je po levi prodrl tudi v 39. minuti, takrat pa je njegov strel blokiral Marin Karamarko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem polčasu je bilo prvič malce bolj vroče v 57. minuti, ko je Obradović izpustil žogo, česar pa Celjani niso unovčili. V 63. minuti je na drugi strani Luka Šušnjara prišel neoviran do strela z roba kazenskega prostora, toda Matjaž Rozman ni imel veliko dela.

Sledilo je nekaj polpriložnosti na obeh straneh, med drugim je Fejsal Mulić iz bližine zgrešil celjska vrata v 68. minuti, v 73. pa je z 20 metrov za malo zgrešil Bobičanec. Na drugi strani je v 78. minuti strel Daria Vizingerja s škarjicami obranil Obradović, sledila pa je najstrožja kazen za domače.

Jure Travner je po mnenju sodnikov v kazenskem prostoru podrl Bobičanca, z bele pike je streljal Amadej Maroša in v 86. minuti zanesljivo zadel za 1:0. Pozneje je z novim strelom Rozmana namučil Bobičanec, a je ostalo pri 1:0.

Izidi:

Triglav - Maribor 1:3 (0:1)
Pihler 40., Zahović 60., Mešanović 83.; Tijanić 54.

Mura - Celje 1:0 (0:0)
Maroša 86./11 m

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thomasb
22. 09. 2019 20.37
-4
kdor ima lahko da,pufarji pa v 5 ligo
Mungos2
22. 09. 2019 19.46
+13
Tavares samo za 10 minut igranja dobi 25.000 € plače!!! Bravo Maribor !