Nogomet

Villas-Boas sredi kaosa v Marseillu ponudil odstop in nato dobil 'nogo'

Marseille, 02. 02. 2021 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Po tem, ko je portugalski nogometni strateg Andre Villas-Boas ponudil odstop kot trener francoskega prvoligaša Marseilla, je popoldne tudi zares ostal brez službe. V klubu so ga odpustili, kot vzrok za odpoved pa so pri Marseillu navedli njegova dejanja, ki so v torek resno škodovala ugledu kluba.

Alvaro Gonzalez (v belem dresu) in soigralci v teh dneh ne spijo preveč mirno.
Alvaro Gonzalez (v belem dresu) in soigralci v teh dneh ne spijo preveč mirno. FOTO: AP
Na trenerjeve izjave se je vodstvo kluba popoldne odzvalo s sporočilom za javnost. Pojasnili so, da je bilo slovo Villas-Boasa neizogibno po tem dogodku, ki je škodoval ugledu kluba in vsem zaposlenim v njem. Napovedali so še, da bodo proti Portugalcu sprožili disciplinski postopek in ugotavljali, ali so potrebni še dodatni ukrepi, so še zapisali v klubu.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, sta bila glavna razloga za ponujen odstop Andre Villas-Boasa slabi rezultati in nesoglasja z vodstvom kluba glede nakupov v prestopni tržnici. Marseille se je namreč pred iztekom prestopnega roka okrepil z vezistom Olivierjem Ntchamom iz škotskega Celtica, ki si ga Villas-Boas ni želel v ekipi.

"Od kluba ne želim ničesar, nobenega denarja. Samo oditi želim," je na novinarski konferenci dejal jezni Portugalec, sicer nekdanji trener Zenita, Tottenhama, Chelseaja in Porta ter dolgoletni pomočnik Joseja Mourinha. "Prestopni rok se je iztekel s prihodom novega igralca. Sam te odločitve nisem sprejel, s tem nimam ničesar," je še dejal v nenadejani besedni vojni z vodstvom kluba.

Še posebej poudaril, da ga ne želi
"To sem izvedel danes zjutraj, ko sem se zbudil in pregledal novice. Temu igralcu sem posebej rekel 'ne' in nikoli ni bil na našem seznamu tarč. Zaradi tega sem upravnemu odboru podal odstopno izjavo," je nadaljeval Villas-Boas, kot navaja AFP.

Triinštiridesetletni Portugalec je že prejšnji teden dejal, da bo po koncu sezone, ko mu poteče pogodba, odšel iz kluba. Razlog za to so bili takratni slabi rezultati in nezadovoljstvo navijačev, ki že dlje časa protestirajo proti vodstvu kluba. Marseille je na zadnjih devetih tekmah zabeležil le eno zmago in je zdaj nanizal že štiri zaporedne poraze. Na lestvici državnega prvenstva zaseda deveto mesto, a je od odigral dve tekmi manj kot večina ekip.

Njegova zadnja tekma doma proti Rennesu je bila preložena, potem ko je nekaj sto jeznih navijačev vdrlo na igrišče ter v poslopje kluba. Policija je aretirala 25 oseb, nepridipravi pa so zanetili tudi požar. V napadu na klubske prostore so jo skupili tudi nekateri nogometaši, med njimi Alvaro Gonzalez, ki je v zadnjih mesecih polnil časopisne stolpce z ostrim prerekanjem na zelenici in ob njej (pa tudi na družbenih omrežjih) z največjim zvezdnikom najhujšega rivala Paris Saint-Germaina, brazilskim napadalcem Neymarjem. Španca naj bi tudi oropali.

Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.