Nogomet

Vinčić na EP, Skomina poškodovan

Ljubljana, 22. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu tudi tokrat ne bo minilo brez slovenskih sodnikov. Sodniški odbor UEFA je namreč na EURO uradno delegiral slovensko sodniško ekipo z 41-letnim Mariborčanom Slavkom Vinčičem in njegovima pomočnikoma, 38-letnim Tomažem Klančnikom iz Slovenj Gradca in 35-letnim Andražem Kovačičem iz Ljubljane, ki tvorijo ekipo že vrsto let. Damir Skomina je že nekaj časa poškodovan in posledično s svojo sodniško ekipo za EP ni kandidiral.

Slavko Vinčić in Harry Kane
Slavko Vinčić in Harry Kane FOTO: AP

Za Slavka Vinčiča to sicer ne bo prvi nastop na EP, saj je na EURO 2012 in 2016 deloval v ekipi Damirja Skomine v vlogi dodatnega pomočnika sodnika, bo pa tokrat prvič v vlogi sodnika. Za Tomaža Klančnika in Andraža Kovačiča velja nasprotno, saj bo to zanju prvo udejstvovanje na velikem uradnem članskem mednarodnem tekmovanju.

Damir Skomina
Damir Skomina FOTO: Miro Majcen

Vinčič se je v elitno skupino evropskih sodnikov uvrstil ob koncu leta 2019, na listi Fife pa je od leta 2010. Od tedaj je leta 2013 sodil na polfinalni tekmi evropskega prvenstva za igralce, mlajše od 17 let, leta 2015 je prvič sodil v izločilnih fazah evropskih tekmovanj, leta 2017 je sodil v polfinalu EP U21 na Poljskem, sodil je že na Svetovnem prvenstvu za igralce, mlajše od 17 in 20 let, v elitni ligi prvakov pa v zadnjih letih redno sodi na tekmah. Letos je Vinčič, kot piše na uradni spletni strani NZS, sodil na tekmi šestnajstine finala Lige prvakov med ekipama Liverpool in Leipzig ter na četrtfinalu Lige prvakov med ekipama Porto in Chelsea.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marjan Krajnc
22. 04. 2021 10.34
+2
Vincič bi moral v zaporne pa soditi.