Nogomet

Vinicius Junior: Ronaldo? Ob sebi imam Luko Modrića

Madrid, 15. 10. 2018 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Letošnja okrepitev madridskega Reala je od strani mnogih nogometnih strokovnjakov označena za čudežnega dečka brazilskega nogometa. Vinicius Junior se zaveda, da mu do vrhunske ravni manjka še veliko, a bo, kot sam pravi, ob Luki Modriću in druščini precej lažje in hitreje napredoval. Nekoč želi biti nosilec igre 'galaktikov'.

Minuli konec tedna sta brazilska in čilska izbrana vrsta do 20. leta starosti odigrali prijateljsko tekmo, ki se je končala z neodločenim izidom 1 : 1. Za zadetek Brazilca Rodryga je s filigransko natančno podajo poskrbel Vinicius Junior, letošnja okrepitev Reala, ki je po odhodu Cristiana Ronalda k torinskemu Juventusu pod vse večjim drobnogledom madridskega navijaškega polka.

V španski prestolnici mrzlično iščejo nekoga, ki bi čimprej stopil v visoke Portugalčeve čevlje. Slab(š)i rezultati na uvodu v novo sezono, v katero so 'galaktiki' vstopili brez trofejnega dvojca Zinedine Zidane - Cristiano Ronaldo, so terjali svoj davek in obenem vnesli nemir v slačilnico 13-kratnih evropskih klubskih prvakov. Eden od tistih, ki bi v doglednem času lahko nadomestil učinek težko ponovljivega Ronalda, je po mnenju mnogih nogometnih strokovnjakov ravno Vinicius Junior, ki je v pogovoru za ugledni španski časnik AS spregovoril o številnih aktualnih temah.

Realov 'wunderkind' Vinicius Junior (na sliki desno) verjame, da bo ob uradno najboljšemu nogometašu na svetu Luki Modriću napredoval do vrhunske ravni.
Realov 'wunderkind' Vinicius Junior (na sliki desno) verjame, da bo ob uradno najboljšemu nogometašu na svetu Luki Modriću napredoval do vrhunske ravni. FOTO: AP

Ronalda spoštuje, a ob sebi ima najboljšega na svetu
Med drugim tudi o tem, kako uspešno se spopada z vse večjim pritiskom in visokimi pričakovanji javnosti. "Vedel sem, kam prihajam. Za mladega nogometaša je vselej najbolje, da se nahaja v vrhunskem klubu in je obkrožen z najboljšimi posamezniki na svetu. To so sanje vsakega nogometaša in meni so se izpolnile že kot rosno mlademu športniku. Občutek ob tem pa je neprecenljiv in težko opisljiv," priznava nova 'velika stvar' brazilskega nogometa, od katerega na kultnem Santiago Bernabeuu veliko pričakujejo.

"Zadovoljen sem, ker lahko prispevam svoj delež k moštvenemu uspehu. Ni boljšega občutka, kot igrati pred nabito polnimi tribunami Bernabeua, je pa dejstvo, da moraš biti na vsakem treningu in tekmi na najvišji mogoči ravni. Ljudje v Madridu niso neumni, vidijo, kdo se trudi za sveti Realov dres. Zelo sem srečen, da sem član tako velike ekipe," je dodatno polaskal svojemu trenutnemu delodajalcu brazilski čudežni deček.

Novinarskega kolega je zanimalo tudi, ali mu je kaj žal, da nima priložnosti razvijati se ob Cristianu Ronaldu. "Ne obstaja mladi nogometaš na svetu, ki ne bi želel trenirati in igrati tekem ob Cristianu Ronaldu. Toda realnost je pač takšna, da je zamenjal klubsko okolje, a osebno razlik v kakovosti moštva ne čutim.Ob sebi imam uradno najboljšega nogometaša na zemeljski obli Luko Modrića, ki me je 'vzel' pod svoje okrilje in sem mu za vsak koristen nasvet zelo hvaležen. Tu je tudi izkušeni napadalec Karim Benzema, ki želi pomagati ... Skratka, zavedam se, da imam velik privilegij biti del najboljšega moštva na svetu," je še dodal član brazilske izbrane vrste do 20. leta na začasnem delu v Madridu.

  

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
16. 10. 2018 09.22
+1
Pred Realom je kar nekaj let suše...zaenkrat ga ni junaka, ki bi lahko dostojno zamenjal Ronalda...on pa je bil garant za gole in lovorike...
cripstoned
15. 10. 2018 17.54
-7
asensio, isco, vinicus in hazard....samo se vprasanje casa...ko bodo ujeli ritem bodo spet padali vsi klubi iz evrope ...samo cas je vprasanje...vsi zgoraj sami tehnicarji in mladi....to je enako kot ce bi city imel 4 de bruyne....ali pa psg 4 neymarje itd...
idiu3krasne
15. 10. 2018 16.37
-3
ja lahko maš 3 modriče pa to nič ne koristi...tema je z realom
ehjaehja
15. 10. 2018 16.43
+4
Lahko maš 5 messijev pa boš še vedno zgubu proti leganesu:)
le?o
15. 10. 2018 13.59
+7
Vinicius jr. skoda je samo da tvoj trenutni trener ne potrebuje napadalcev ampak napada nasprotnika z vezisti. Pri kaksnem drugem trenerju sem preprican da bi ze imel 4- 5 golov na kontu.
idiu3krasne
15. 10. 2018 16.36
-6
hahaha ja ...čle nasprotnik nebi igral...
ehjaehja
15. 10. 2018 16.44
-4
Messi lahko čisti kopačke viniciusu če ne verjameš mene uprašaj objektivne ki ne navijajo za barco recimo:MARADONO
fihner
15. 10. 2018 17.39
-2
ehjaehja
15. 10. 2018 13.44
-14