Nogomet

Vipotnik ujel pravo formo in pravi: Portugalska bo pravi pokazatelj

Bordeaux, 27. 01. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Lukač, J.B.
Komentarji
0

Lani najboljši strelec prve lige Žan Vipotnik je imel po selitvi v Bordeaux kar nekaj težav s prilagajanjem na višji nivo nogometa. V zadnjem obdobju pa je 21-letni napadalec znova ujel pravo formo, kar zagotovo lahko veseli tudi Matjaža Keka. Z njim smo se pogovarjali, potem ko je proti Valenciennesu zadel še na tretji zaporedni tekmi.

20 nastopov, šest golov in dve asistenci je izkupiček Žana Vipotnika v francoski drugi ligi, kjer z Bordeauxom zaseda 13. mesto, kar je manj od visokih pričakovanj kluba. Tudi nekdanji napadalec Maribora, Gorice in Triglava priznava, da so pred začetkom pričakovali več, a ga veseli dejstvo, da se je krivulja rezultatov, pa tudi njegove forme, v zadnjem obdobju le začela dvigovati.

"Na začetku je bilo težko, kot vsakemu, ki gre prvič v tujino. Bilo je nekaj težkih trenutkov, ko ti ne gre in še doma nisi. Odkar je prišel nov trener, sem začel redno igrati, potem so prišli tudi goli, kar je pomembno za samozavest. Sploh v zadnjem mesecu sem dvignil svojo formo, kar je dobrodošlo tudi za ekipo, da ji pomagam z goli. Upam, da bom s tem nadaljeval," nam je med drugim zaupal v video pogovoru. 

Pet od šestih zadetkov je dosegel, odkar je Davida Guiona na trenerskem stolčku oktobra nadomestil stari znanec slovenskih zelenic Albert Riera. Od tega je tri zabil na zadnjih treh tekmah, ko je Bordeaux s šestimi točkami nekoliko popravil svoj položaj med drugoligaši. 

Seveda pa nismo mogli mimo reprezentančnega dogajanja. Danes ima svoje mesto v selekciji Matjaža Keka zagotovljeno, manj kot leto dni nazaj pa je na reprezentančna vrata trkal s serijskim doseganjem zadetkov pri Mariboru. Prav zato je z zanimanjem spremljal B reprezentanco, v večini sestavljeno iz nogometašev slovenskih prvoligašev, ki je nedavno ugnala ZDA z 1:0. 

"Dober termin, sploh za igralce prve lige, ki se lahko dokažejo selektorju in javnosti. V živo nisem mogel gledati, ker smo imeli tekmo, ampak sem potem pogledal vrhunce. Bil sem navdušen. Večina je igrala dobro, kar je pohvalno in v dobrobit Slovenije, da se pokažejo v takšni luči," je povedal.

Vipotnik bo z A reprezentanco znova na delu marca, ko se v Stožicah obeta prijateljski spektakel s Portugalci, pred tem je na sporedu še gostovanje na Malti. "Nobena od tekem ne bo lahka. Sploh Portugalska je na vsakem velikem turnirju pri vrhu. Imajo zares dobre posameznike in super za nas je, da se lahko pomerimo s takšno ekipo. To bo pokazatelj, na kakšnem nivoju so in kaj še moramo izboljšati pred Eurom." 

V našem pogovoru se je dotaknil tudi morebitnega dvoboja s Cristianom Ronaldom, več pa v spodnjem videu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.