Nogomet

Virgil Van Dijk ni prepričan, ali bo v Liverpoolu tudi po odhodu Kloppa

Liverpool, 29. 01. 2024 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijače Liverpoola in ljubitelje nogometa je v petek šokirala nepričakovana napoved Jürgena Kloppa, da bo po koncu sezone zapustil klop rdečih. Nemec po osmih uspehov polnih sezonah odhaja kot eden najuspešnejših trenerjev v zgodovini kluba in njegovo slovo je razumljivo povzročilo veliko negotovosti tudi med njegovimi trenutnimi varovanci. Prvi med njimi, kapetan Virgil van Dijk, se je že oglasil.

Nizozemski branilec je v klub prestopil leta 2018 za takrat rekordno odškodnino za branilca (85 milijonov evrov). Od takrat je pod taktirko Jürgena Kloppa osvojil angleški pokal, angleški ligaški pokal, angleško prvenstvo, Ligo prvakov, svetovno klubsko prvenstvo in naziv Uefinega najboljšega evropskega nogometaša. Skratka, njuno sodelovanje je bilo izjemno bogato in uspešno.

Virgil Van Dijk in Jürgen Klopp
Virgil Van Dijk in Jürgen Klopp FOTO: AP

Ravno njuna povezanost je Nizozemca po napovedanem odhodu trenerja razumljivo spodbudila k razmišljanju o lastni prihodnosti. Njegova pogodba z Liverpoolom se konča po koncu prihodnje sezone in ni prepričan, ali bo član tega kluba tudi po njenem izteku. "To je veliko vprašanje in iskreno ne vem (kaj se bo zgodilo op. a.)," je bil iskren.

33-letnik verjame, da bo veliko odvisno od naslednika velikega trenerja. "Klub čaka težko delo, to je znano. Ne odhaja zgolj trener, ampak tudi njegovi pomočniki in ogromno stvari se bo spremenilo. Zelo me zanima, v katero smer bo to šlo. Ko bo znan njegov naslednik, bomo videli, v kakšnem položaju smo, zdaj tega ne vem," je izziv, ki čaka vodilne može kluba iz Liverpoola, opisal izkušeni nogometaš.

Nenadna novica bo zagotovo vplivala na vzdušje med nogometaši: "Vsi smo ljudje in vsi smo čustveni. Nekateri nogometaši imajo drugačno mnenje o njegovi odločitvi od drugih. To je popolnoma normalno, ker vsak razmišlja na drugačen način, ampak nisem opazil, da bi profesionalizem padel pod standardno raven. Treningi v zadnjih dneh niso bili drugačni kot prej."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.