Nogomet

Virgil van Dijk: Trudim se slediti mentaliteti LeBrona

Liverpool, 19. 03. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liverpool je v letošnji sezoni že osvojil ligaški pokal, še zmeraj pa so v boju za osvojitev angleškega prvenstva in Lige Evropa. K dobri sezoni je veliko pripomogel kapetan Virgil van Dijk, ki je povedal, da ga navdihujejo dosežki ameriškega košarkarja LeBrona Jamesa.

Slavje nogometašev Liverpoola
Slavje nogometašev Liverpoola FOTO: AP

Nogometaši Liverpoola so v angleškem prvenstvu po točkah izenačeni s prvouvrščenim Arsenalom, obenem pa veljajo za glavne favorite Lige Evropa. Veliko zaslug za uspehe v letošnji sezoni gre tudi kapetanu Virgilu van Dijku, ki iz tedna v teden dokazuje, zakaj je njegovo ime pogosto omenjeno v pogovorih o najboljših branilcih v zgodovini angleške Premier lige.

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk FOTO: AP

Pred kratkim se je 32-letni nizozemski centralni branilec razgovoril tudi o LeBronu Jamesu, sicer manjšinskem delničarju Liverpoola, in ga označil kot inspiracijo v svetu športa. "LeBron si prizadeva doseči veličino. Temu poskušam slediti tudi sam, saj želim v vsakem pogledu življenja priti na najvišjo možno raven in iz sebe izvleči maksimum. Spremljam številne vrhunske športnike, ki svojim moštvom in skupnostim predstavljajo vzor. LeBron, Novak Đoković, Roger Federer in Tom Brady so le nekateri izmed številnih, ki jih z veseljem poslušam. Na ta način se učim spopadati s težkimi in dobrimi trenutki."

Virgil Van Dijk in Jürgen Klopp
Virgil Van Dijk in Jürgen Klopp FOTO: AP

Redsi v tej sezoni ponovno igrajo vrhunski nogomet, ki so ga navijači kluba iz Merseysida v lanski sezoni, ko je Liverpool končal na petem mestu Premier lige, precej pogrešali. "Letos smo v dobrem položaju. Nič ni zagotovljeno, ampak imamo občutek, da lahko dosežemo veliko. Po koncu sezone bo Jürgen Klopp zapustil klub, udarile so nas tudi številne poškodbe in rdeči kartoni. V tem času so v ospredje stopili mladi fantje in se zelo izkazali. Za zdaj je to res posebna sezona, videli pa bomo, kako se bo končala," je dodal van Dijk, ki bi po koncu sezone utegnil zapustiti mesto Beatlov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.