Nogomet

Visoki zmagi za City in Tottenham, kriza Chelseaja vse globlja

London, 02. 09. 2023 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Branilci naslova v angleški ligi, nogometaši Manchester Cityja, tudi na začetku nove sezone kažejo, da ne mislijo prepustiti statusa najboljše angleške ekipe. Evropski prvaki so na četrti tekmi še četrtič zmagali, s 5:1 so doma ugnali Fulham, z zmago pa se vrnili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Statistika tekme Manchester City vs Fulham
Statistika tekme Manchester City vs Fulham FOTO: Sofascore.com

Večji del prvega polčasa je kazalo, da se bo Manchester City kljub premoči mučil z Londončani. Po podaji Erlinga Haalanda ga je sicer v 31. minuti Julian Alvarez popeljal v vodstvo, toda že dve minuti pozneje so gostje po kotu izenačili. Nathan Ake je v sodniškem dodatku prvega dela dosegel drugi zadetek za City, nato pa je v drugem polčasu na sceno spet stopil Haaland. Dosegel je tri gole, enega iz enajstmetrovke, s tem pa dokazal, da bo tudi letos glavno orožje prvakov.

Zaenkrat odlične predstave kaže tudi Tottenham, ki ga je pred sezono zapustil zvezdnik Harry Kane. Tokrat je s kar 5:2 zmagal na gostovanju pri Burnleyju, ki je sicer povedel z 1:0, a nato le spremljal strelske vaje gostujočih igralcev. Predvsem Južnokorejca Heung-min Sona, ki je tako kot Haaland v Manchestru zabeležil "hat trick". Preostala gola za Londončane sta dosegla James Maddison, letošnja okrepitev, ter Cristian Romero.

Tri gole je v tem krogu vpisal tudi napadalec Brightona Evan Ferguson, njegova ekipa je za tretjo zmago sezone s 3:1 premagala letos neprepričljivi Newcastle.

Nadaljuje pa se agonija Chelseaja, ki je na domačem igrišču izgubil proti Nottingham Forestu, edini gol na tekmi je v 48. minuti vknjižil Anthony Elanga, ki je v igro vstopil on koncu prvega polčasa.

Tekmi med Sheffield Unitedom in Evertonom ter Brentfordom in Bournemouthom sta se končali z izidom 2:2.

Angleško državno prvenstvo, 4. krog, izidi sobotnih tekem:
Sheffield United - Everton             2:2 (2:1)
Brentford - Bournemouth                2:2 (1:1)
Burnley - Tottenham                    2:5 (1:2)
Chelsea - Nottingham Forest            0:1 (0:0)
Manchester City - Fulham               5:1 (2:1)
Brighton - Newcastle                   3:1 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
03. 09. 2023 10.47
+2
Chelsea ni g.Abramoviča ni efekta.ameri pa tak neznajo druga ko vojne pozročat po svetu.