Nogomet

Karničnik pred koncem evropske sezone čuti, da prihaja čas za naslednji korak

Arnhem, 09. 12. 2021 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Izidor Kordič, Jakob Batič
Komentarji
5

Mura se bo drevi v nizozemskem Arnhemu poslovila od nastopanja v Konferenčni ligi. Za piko na i izjemni evropski sezoni, v kateri je med drugim na kolena spravila sloviti Tottenham, jo čaka gostovanje pri Vitesseju. Pred obračunom, ki ga bomo od 20.30 dalje prenašali na Kanalu A in VOYO, smo se pogovarjali z branilcem Mure Žanom Karničnikom. 27-letnik se nadeja, da lahko s soigralci tudi tokrat preseneti in ne skriva želje, da bi v prihodnosti rad okusil slast igranja v tujini.

O pričakovanjih pred zadnjo tekmo skupinskega dela Konferenčne lige proti Vitesseju: "Z vsako tekmo od začetka smo dvigovali svoj ritem. Zato smo tudi na Nizozemsko prišli po presenečenje. Vsi pričakujejo, da bodo oni zmagali, da si bodo zagotovili napredovanje, a tudi mi imamo svoje načrte, da si zagotovimo kakšno točko.

O tem, da je tekma za nasprotnika izjemno pomembna, kakor je bila v prejšnjem krogu za Tottenham, ki je na koncu vseeno izgubil v Ljudskem vrtu: "Mogoče nas bodo vzeli malo bolj resno. Videli so, da tudi mi znamo, da lahko odigramo. Vsekakor bodo morali iti stoprocentno, če ne, se lahko v nogometu dandanes zgodi marsikaj." 

Kako je zadovoljen s svojimi predstavami v letošnji sezoni, v kateri je dočakal tudi debi v reprezentančnem dresu: "Zelo sem zadovoljen s svojimi igrami na evropskem nivoju. Od začetka sem nekoliko dvigoval pripravljenost. Ko drugič igraš z njimi, že poznaš nasprotnika. Vsaj nekoliko veš, kaj te čaka, tako da nam je nekoliko lažje."

Kje vidi razloge, da je relativno pozno prišel na tako vrhunski nivo: "Sedaj pri 27  letih sem dozorel. Prišel sem na nivo, ki si ga vsak želi. Pokazal sem, da lahko igram proti vsakemu nasprotniku tako na klubski kot reprezentančni ravni. Vsekakor so to zasluge dobrega dela od samega začetka. Sedaj trener iz mene potegne še nekoliko več, kar morda kdo prej ni. Zahvale za to gredo vsem v klubu, sploh strokovnemu vodstvu." 

Ali mu bolj odgovarja desni bočni položaj, ki ga igra v reprezentanci, ali položaj desnega štoperja v Murinem sistemu s tremi branilci: "Vsekakor se hitro prilagodim vsem položajem. Osebno mi je najljubši položaj desni bočni, vendar pri Muri tudi Žiga (Kous, op. a.) igra na tem položaju, tako da je trener našel pozicijo, ki obema ustreza, da dobro sodelujemo po desni strani."

Nogometaši Mure so evropsko javnost šokirali, ko so v prejšnjem krogu z 2:1 doma ugnali Tottenham.
Nogometaši Mure so evropsko javnost šokirali, ko so v prejšnjem krogu z 2:1 doma ugnali Tottenham. FOTO: Damjan Žibert

O morebitni selitvi v tujino v naslednjem prestopnem roku: "Mislim, da prihaja pravi čas, da bi tudi jaz odšel v tujino. Ampak najprej sta na vrsti ti dve tekmi (proti Vitesseju in nato še proti Kopru v DP, op. a.). Smo v pogovorih s športnim direktorjem in predsednikom. Če bo prišla prava ponudba, mi bodo seveda želeli najboljše in bomo tako prišli do skupnega dogovora." 

Kje pa bi najraje zaigral v tujini? "Nimam neke izrazite želje. Vsekakor mi je cilj, da če grem v tujino, se tudi tam dokažem. Da igram tekme, da ne grem samo tja. S trenerjem in ostalimi v klubu se bomo po koncu tega dela verjetno usedli in videli, kakšne so možnosti." 

Po vseh uspehih v zadnjem času bi Karničnikov prestop Muri zagotovo navrgel lep znesek. Pa čuti, da bi s tem povrnil tisto, kar mu je v preteklosti dal klub iz Murske Sobote? "Mura mi je v članskem nogometu dala ogromno: od druge lige do uvrstitve v evropska tekmovanja. Vsako leto smo stopili stopničko višje. Postali smo pokalni in državni prvaki. Zagotovo bodo tudi oni zahtevali znesek, ki so ga vložili vame, da dobijo nekaj nazaj. Zato sem rekel, da bomo s predsednikom in športnim direktorjem našli skupno točko, da bomo od tega vsi imeli nekaj." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deckoSprecko
09. 12. 2021 18.32
+0
Deejmoo Muuuraa, ajdeee, Karnicniku pa res prcoscim k poba je v vzponu i naj igra vsaj v kakem Osijeku
mackon08
09. 12. 2021 15.53
+6
Upam danes na dober rezultat, Žanu pa če zapusti Muro, da gre v dober klub ne pa kakšnemu brezveznemu drugoligašu, ker kvaliteto ima. MURA JE VEČNA.
deckoSprecko
09. 12. 2021 18.30
Viejo cabron
09. 12. 2021 15.41
+5
Muri želim, da še nekaj dodatneg denarja pokasira!!
deckoSprecko
09. 12. 2021 18.30
+1