Nogomet

Vitesse z zadetkoma Tronstada in Doekhija do zaslužene zmage v Ljudskem vrtu

Maribor, 16. 09. 2021 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., M.D.
Komentarji
60

Nogometaši Mure so v obračunu prvega kroga skupine G Konferenčne lige morali priznati premoč nizozemskemu predstavniku Vitesseju, ki je z zadetkoma Sondreja Tronstada v 30. in Danilha Doekhija v 69. minuti v Ljudskem vrtu slavil z 2:0. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so se predstavili v dobri luči, še najlepšo priložnost za črno-bele pa je zapravil Jan Gorenc v 23. minuti prvega polčasa.

Več videovsebin
  • Zadetek Doekhija za vodstvo Vitesseja 0:2
    01:10
    Zadetek Doekhija za vodstvo Vitesseja 0:2
  • Zadetek Tronstada za vodstvo Vitesseja 0:1
    00:48
    Zadetek Tronstada za vodstvo Vitesseja 0:1

Domači strateg Ante Šimundža se je (razumljivo) odločil za nekoliko previdnejšo taktično različico 4-2-3-1 z Matkom Obradovićem med vratnicama, štirimi branilci - Žigom Kousom, Žanom Karničnikom, Klemenom Šturmom in Janom Gorencem, dvema obrambno usmerjenima vezistoma - kapetanom Alenom Kozarjem in Tomijem Horvatom, tremi napadalno usmerjenimi vezisti - Žigom Škoflekom, Mitjo Lotričem in Stanišo Mandićem ter edinim pravim napadalcem Mihaelom Klepačem.

Največ preglavic je Murini obrambi povzročal maroški napadalno usmerjeni vezist Oussama Tannane, ki je z raznovrstnimi podajami zaposloval svoje soigralce, ki so nevarno ogrožali Matka Obradovića. Že v peti minuti sta po desni strani nevarno kombinirala omenjeni Tannane in Yann Ghobo, žoga je nato prišla do Nikolaia Badena Frederiksna, ki je z glavo meril prek domačih vrat. Le tri minute pozneje je znova udaril Tannane, čigar strel z roba kazenskega prostora je tokrat s pravočasnim posredovanjem blokiral Gorenc. Začetna trema črno-belih je bila razumljiva, saj je to bila zanje zgodovinska prva evropska tekma skupinskega dela enega od evropskih klubskih tekmovanj. V 19. minuti so se za nekaj trenutkov veselili domači navijači, saj je junak zmage v zadnjem prvenstvenem obračunu proti ljubljanski Olimpiji Žan Karničnik po izjemni globinski podaji Klepača zatresel mrežo Vitesseja, a je bil zadetek upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja napadalca Mure. 

Črno-beli so si v 23. minuti priigrali morda najlepšo priložnost na tekmi, ko je po natančni visoki podaji Tomija Horvata do strela z glavo prišel Gorenc, a je žoga zletela le nekaj centimetrov nad prečko gostujočih vrat. Ko je že kazalo, da so aktualni slovenski državni prvaki vzpostavili ravnotežje na igrišču, so gostje prišli do vodilnega zadetka. Akcijo Vitesseja je po številnih odbitkih v kazenskem prostoru Mure uspešno zaključil Sondre Tronstad. Do konca prvega dela igre nismo več videli izrazitejših priložnosti na nobeni strani.

Nogometaši nizozemskega Vitesseja so zasluženo slavili v uvodnem obračunu skupine G Konferenčne lige v Ljudskem vrtu.
Nogometaši nizozemskega Vitesseja so zasluženo slavili v uvodnem obračunu skupine G Konferenčne lige v Ljudskem vrtu. FOTO: Luka Kotnik

V nadaljevanju Nizozemci še bolj pritisnili in postavili piko na i
Šimundža je ob začetku drugega polčasa opravil dve menjavi, in sicer sta Tio Cipot in Klemen Pucko vstopila v igro namesto Mitje Lotriča oziroma Mihaela Klepača. Ta poteza 50-letnega mariborskega strokovnjaka je napovedala še bolj napadalno usmerjeno igro domačih; v želji, da bi čimprej dosegli izenačujoči zadetek, je Mura puščala vse več prostora na sredini igrišča, kjer pa so si Nizozemci skozi celotno tekmo ustvarili premoč. 

Kazen za nekaj neizkoriščenih priložnosti je prišla v 69. minuti, ko je po natančni podaji Maximilian Vittka iz kota z glavo natančno meril Danilho Doekhi za 0:2 gostov. Po povišanju vodstva se je igra nekoliko umirila, Vitesse je rutinirano odbil vse napade domačih za uvodno zmago v novoustanovljeni Konferenčni ligi. Mura se je prikazala v dobri luči, a proces učenja igranja zelo zahtevnih evropskih preizkušenj se bo nadaljeval že čez 14 dni, ko bo črno-bela zasedba gostovala v Londonu pri Tottenhamu. 

Uefa Konferenčna liga, skupina G, 1. krog, izid:
Mura - Vitesse 0:2 (0:1)
Tronstad 30., Doekhi 69.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

20.41

Hvala za vašo pozornost in lepo pozdrav.

Kljub porazu na prvem srečanju v skupinskem delu evropskih tekmovanje, je podpora prekmurskih navijačev odlična popotnica za naslednjo tekmo Mure, ki bo potekala na istem stadionu. V Ljudskem vrtu se bodo v Prvi ligi spopadli z takrat zares domačim Mariborom.

20.38
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
20.36

Mura po prvi tekmi zadnja v skupini

S tremi točkami so Nizozemci osamljeni na vrhu skupine G. Tekma med Rennsom in Tottenhamom se je končala z neodločenim izidom, kar pomeni, da imajo Londončani in Francozi po eno točko.

94'

Tudi navijači so se zdaj umirili. Tekma pa se je končala

Od drugega zadetka gostov se je atmosfera krepko umirila. Vse do zadnje minuto, ko so navijači Mure svoje igralce le pozdravili z glasnim spodbujanjem. Tudi po koncu srečanja domači navijači svojim ljubljencem predstave niso zamerili in jim galsno zaploskali. Zelo glasni so pa seveda tudi gostujoči navijači, ki se veselijo prepričljive zmage 2:0.

90'

3 minute dodatka

Po predvidevanjih sodnika naj bi se tekma končala ob vstopu v 94. minuto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolucija_mb
16. 09. 2021 21.11
-3
Seveda vam privoščim prêkmurci, samo...ne morem pozabit kako ste se hrenli ko ste osvojili naslov. Niste bili realni in ste leteli kot bogovi....zdaj pa vidimo kam spada prvak lanskega leta v evropskem merilu. Tak da, ponižno garat dalje, to je kar vam ostane, ker druge ni. Maribor pa je Maribor in je tak nor...da to uspe. 😁😉 Morem vas malo....samo zato ker ste bili bogovi. 😁
JAZsemTI
16. 09. 2021 21.13
+3
A so si mariborski šampinjoni prišli tekmo pogledat. Za stare cajte?
revolucija_mb
16. 09. 2021 21.18
-3
Eh ne...mi vam stadion posodimo, da si malo sramote naredite. 🤣🤣🤣
JAZsemTI
16. 09. 2021 21.34
JAZsemTI
16. 09. 2021 21.41
User792410
16. 09. 2021 21.54
Kollerik
16. 09. 2021 21.02
+2
Škoda da niso muraši zabili vsaj enega, pa drugič
16. 09. 2021 20.56
+6
Haha, kaj pa izjave po tekmi. Zgleda niso vedeli, da se sliši zvok. :D Maruško igalec reprecentanca v vinogradništvu , haha. Zgleda je pijanček. :P Da sem jaz on grem takoj tožit novinarje zaradi obrekovanja!
Kristi11
16. 09. 2021 20.56
+4
Največje razočaranje zame je bila publika. Kje ste bili? Pa tudi kakšen štajerc bi lahko pomagal pri navijanju. Tipično slovensko.
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 20.57
-2
Kollerik
16. 09. 2021 21.02
+0
revolucija_mb
16. 09. 2021 21.03
+0
INŠTITUT 1.APRIL
16. 09. 2021 20.49
+5
nafilali so jih ko paprike.....in ti pocarji se potem primerjajo z starim Mariborom🤣🤣🤣......Stari Zahovičev Maribor je bil svetlobna leta boljši in uspešnejši od njih🙉🙉🙈
SON?EK 12
16. 09. 2021 20.49
+0
kje je bil mulahasejnovič
Houdor
16. 09. 2021 20.39
+5
zdej pa totenhem
Rudar
16. 09. 2021 20.42
+5
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 20.48
+1
INŠTITUT 1.APRIL
16. 09. 2021 20.50
+1
vsaki svojega bodo pokasirali od Totenhema 🤣🤣🤣
Noname1216
16. 09. 2021 20.20
-9
kopirano Tole je zaokrožilo. Načeloma vse dobro in prav. Budnost pri datumu pa nujna. Dobro preberite (kopirano) ‼‼‼ 29.9.2021 bo ponovno dan D za nas in za demokracijo. Ponovno bo prišlo do poskusa, da se uzakoni novi zakon o nalezljivih boleznih. V bistvu gre za stari zakon, ki nam ga je uspelo preprečiti, z kozmetičnimi popravki kar se tiče zbiranja informacij. Vse ostalo je popolnoma isto. Jaz sem zdaj porabil 2 uri, da sem našel te nove popravke, ki jih je nesmiselno sploh omenjati, ter si prebral ta zakon. Ne bom pisal o vsemu kar je notri spornega, ker bi bilo branje predolgo, zato bom napisal nekaj ključnih zadev. 1.ob izbruhu epidemije bo lahko necepljenim (tudi po programu obveznega cepljenja) NIJZ omejil praktično vse, kar se mu bo zahotelo in dodal posebne ukrepe za necepljene. 2. Prepovedali bodo lahko kakršnokoli zbiranje ljudi na javnih mestih. 3. Prepovedali bodo lahko uvoz blaga (tudi hrane in osnovnih potrebščin). 4. Policija bo lahko vstopila v stanovanje brez naloga in preverjala, če se ljudje držijo predvidenih ukrepov, kot so nošenje mask in podobno. 5. Omejila ali prepovedala bo lahko določeno opravljene storitev. 6. Če bo potreba, vam bodo lahko za nedoločen čas vzeli nepremičnino, podjetje, opremo in prevozna sredstva z namenom da so to uporabi za zdravstvene storitve. 7. Odredili bodo, da morate nositi zaščitno opremo ( maske) tako na javnih krajih kot tudi doma. 8. Ljudi, za katere bodo presodili, da nimajo ustreznega prostora za karanteno, bodo poslali v karanteno v njihove prostore. (Omenjal se je azilni dom) Verjetno sem še kaj spregledal, ampak načeloma se mi zdi, da je že to več kot dovolj. Če je bilo včeraj na protestu proti PCT pogojem 20.000+ ljudi, potem nas more biti 29.9. polna Ljubljana! Tega fašističnega zakona ne smejo sprejeti za nobeno ceno! Ko so prvič sprejemali ta zakon nas je bilo pred parlamentom mogoče 200 ljudi. K sreči so se množični pritiski izvajali na svetnike in poslance po drugi poti. Ampak tokrat to ne bo dovolj! Zato vas naprošam, delite to in 29.9.2021 vsi množično v Ljubljano. Ne potrebujemo organizatorja, ne potrebujemo prijavljati protesta za to, kar mi je potrdil varuh o človekovih pravicah, ker gre za izredni dogodek. Potrebujemo le spontanost! Ampak sprejem tega zakona moramo preprečiti, ker drugače bomo vsi v enem velikem dreku! Ne glede na to ali si cepljen ali ne, ali si za Janšo ali proti, ali si za ukrepe ali ne. Gre za vse nas! Tisti, ki podpirate Janšo, ena misel za vas. Predstavljajte si, da pride Kordiš, Mesec ali ostali na oblast in vam samo zato, ker so razgalsili epidemijo poberejo hišo, stanovanje, avto… Boste takrat tudi ploskali Janši, ker je ta zakon spravil čez? Ni več časa za kakršnekoli delitve. Treba bo na ulico in preprečiti sprejetje tega fašističnega zakona.'
Kollerik
16. 09. 2021 21.03
+1
User416781
16. 09. 2021 21.20
+2
revolucija_mb
16. 09. 2021 20.18
-2
Kje so prekmurski kekci, ki so po naslovu doma videli Muro že z vidno vlogi v evropi ?? 😄 Boste enkrat dojeli kaj je Mariboru uspevalo skozi leta in da to ni majhna stvar. Ampak ja, saj vas razumemo... 😄
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 20.27
+2
ko jih najslabša ekipa v skupini nabije hahaha 🤣
korcula1
16. 09. 2021 20.33
+2
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 20.35
+3
ti pa ne korčule ;) p. s. maribor je vsak dan v evropi ;)
JAZsemTI
16. 09. 2021 20.42
+0
JAZsemTI
16. 09. 2021 20.54
+0
Dobro da Mura še nima zrihtanega stadiona. Tak bomo do nadaljnega vsaj malo evropskega fuzbala v MB vidli. NK Maribor se je preusmeril v gojenje ŠAMPINJONOV😂
revolucija_mb
16. 09. 2021 21.04
-1
Korcula...pa če je nr bo, bo za vedno najtrofejnejši slovenski klub....ker kekci ne razumete kako se to dela. 😄😄
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 20.10
+0
tooooo bravo 💛🖤💛🖤
Popeye
16. 09. 2021 20.00
+8
Slovenski fuzbal je žalost. Žal...
Kollerik
16. 09. 2021 21.05
+0
Kaj bi pa še radi? Samo Španija recimo ima uradno registriranih dva milijona nogometašev. Toliko kot je vseh nas tu v tej naši Sloveniji Dajte biti malo bolj realni nekateri
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 19.35
+0
JAZsemTI
16. 09. 2021 19.24
+0
Všeč mi je, da imata oba kluba v grbu staro fuzbalsko žogo. Kaka bomba je to bla, še posebej če se je pol ure po rosi valjala je trgalo mreže pa tudi nokautirat je znala😀
fedr?k
16. 09. 2021 18.46
+4
Mura gremo po zmago. Sem služil vojsko pri vas in vem da ste dobri ter sposobni ljudje kar ste dokazali tudi med služenjem roka. Jst sm z vami.
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 18.46
+11
RUBEŽ
16. 09. 2021 18.43
+5
Halo, Muraši? Pa toliko gledalcev imajo nekatere drugoligaške ekipe na prijateljskih tekmah.
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 18.46
+0
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 18.47
+3
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 18.41
+0
hahahahahahah 2000 navijačev na stadionu. ke sramota za muro!
fedr?k
16. 09. 2021 18.47
+4
Igrajo v Mb in še ptc pogoj je. Včeraj v Barci samo 40000ljudi.
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 18.47
-2
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 18.47
-1
in ja cel stadion je lahko poun. brez prostih mest ;)
RUBEŽ
16. 09. 2021 18.28
-1
Mura nima šans. Če bo osvojila kakšno točko v skupini, bo presenečenje.
SamoPovemMojeMnenje
16. 09. 2021 18.41
+0
Pomemben petelin
16. 09. 2021 17.21
-3
Ljudski vrt bo naredil svoje vsaj remi. Ker je pa prva tekma sploh pa nenavaden rezultat 5:4
GO INTER
16. 09. 2021 16.17
+0
Ne preveč pisati o presenečenju, ker če jim ne bo uspelo boste po tekmi spet vsi pisali kako slabi so
kapljač1
16. 09. 2021 14.05
+9
Vse najboljše želim !