Nogomet

Vitinha: Ronaldo je naš kapetan in še vedno zelo pomemben del reprezentance

Ljubljana, 25. 03. 2024 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko nogometno izbrano vrsto v torek zvečer čaka morda najzahtevnejša (neuradna) preizkušnja v zadnjem desetletju. Varovanci selektorja Matjaža Keka bodo prvi cikel priprav na junijsko evropsko prvenstvo v Nemčiji zaokrožili s spektakularnim prijateljskim obračunom proti mega zvezdniški portugalski reprezentanci na čelu z neuničljivim kapetanom Cristianom Ronaldom. Ta je povzročil pravo evforijo v deželi na sončni strani Alp, njegov reprezentančni soigralec iz vrst PSG-ja Vitinha pa je na druženju s predstavniki sedme sile med drugim poudaril, da bodo tekmo s Slovenijo vzeli zelo resno.

Član serijskega francoskega državnega prvaka je z reprezentančnimi soigralci prispel v slovensko prestolnico okoli 18.30, le uro pozneje pa je na novinarski konferenci predstavil pogled na torkovo prijateljsko preizkušnjo z našo izbrano vrsto.

"Glede na to, da nihče od nas nima zagotovljenega mesta v začetni enajsterici, je vsaka tekma, tudi če je ta pripravljalne narave, zelo pomembna. Vsi se želimo dokazati selektorju (Robertu Martinezu, op. p.) in zato je jutrišnja (torkova) tekma proti Sloveniji enako pomembna kot vse predhodne. Vemo, da gre za zelo organizirano zasedbo, ki ve kaj hoče. Zato jo bomo vzeli maksimalno resno, podobno kot zadnjo tekmo s Švedsko pred dnevi," je uvodoma dejal Vitinha, ki pričakuje, da bo Portugalska v obračunu s slovensko reprezentanco dvignila raven svoje igre.

Član serijskega francoskega državnega prvaka Paris Saint Germaina Vitinha poudarja, da bo prijateljski obračun s Slovenijo pravšnji test v luči priprav na junijsko evropsko prvenstvo v Nemčiji.
Član serijskega francoskega državnega prvaka Paris Saint Germaina Vitinha poudarja, da bo prijateljski obračun s Slovenijo pravšnji test v luči priprav na junijsko evropsko prvenstvo v Nemčiji. FOTO: Damjan Žibert

"Treniramo in delamo na tem, da smo iz treninga v trening oziroma iz tekme v tekmo na višji ravni. Zavedamo se, da nas mnogi uvrščajo v najožji krog favoritov za končno slavje na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, kar moramo upravičiti na igrišču. Zato bo tekma s Slovenijo še kako pomembna v luči priprav na Euro," pravi vezist paris Saint Germaina, ki je na vprašanje o vlogi zimzelenega kapetana Cristiana Ronalda poudaril, da ta še vedno opravlja zelo pomembno delo v portugalski izbrani vrsti tako na kot ob zelenici.

"Ronaldo je naš kapetan, vodja in je še vedno zelo pomemben del naše reprezentance. Krasita ga neverjetna delovna etika in predanost k igri. Takšnega kapetana bi si želel imeti vsak v svoji ekipi," je še dodal Vitinha.

Portugalski selektor v primerjavi s četrtkovo tekmo s Švedsko v razprodanih Stožicah ne bo računal na Bernarda Silvo, Rubena Diasa, Joaa Palhinho, Nelsona Semeda, Totija Gomesa, Rafaela Leaa, Bruna Fernandesa in Goncala Ramosa. Namesto njih bodo tokrat v moštvu Danilo, Ruben Neves, Vitinha, Joao Felix, Joao Cancelo, Diogo Dalot, Otavio in Cristiano Ronaldo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.