Nogomet

Barcelona v Amsterdamu dokončala posel: prihod de Jonga zapečaten!

Amsterdam, Barcelona, 23. 01. 2019 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav se je nekaj časa že zdelo, da vezist Ajaxa Frenkie de Jong ne bo prestopil v Barcelono, se je v zadnjih urah razpletlo povsem drugače. Vodstvo katalonskega velikana je namreč v Amsterdamu sklenilo dogovor v višini 90 milijonov evrov.

De Jong (levo) na tekmi aktualne sezone Lige prvakov z Bayernom. V osmini finala ga z Ajaxom čaka gostovanje v Španiji pri večnem tekmecu Barcelone madridskem Realu.
De Jong (levo) na tekmi aktualne sezone Lige prvakov z Bayernom. V osmini finala ga z Ajaxom čaka gostovanje v Španiji pri večnem tekmecu Barcelone madridskem Realu. FOTO: AP
90-milijonski prestop je tretji največji v zgodovini Barcelone. Dražja od Nizozemca je le brazilski napadalni vezist Philippe Coutinho (134 milijonov evrov) in krilni napadalec, Francoz Ousmane Dembele (123), ki sta na Camp Nou prišla iz Liverpoola oziroma Dortmunda.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, izvršni direktor Oscar Grau in športna direktorja Pep Segura ter Eric Abidal so se po poročanju madridskega dnevnika AS odpravili v Amsterdam, kjer se nameravajo z Ajaxom dogovoriti za poletni prestop obetavnega vezista Frenkieja de Jonga. Pogajanja med Amsterdamom in Barcelono so se za nekaj časa znašla v slepi ulici in že se je zdelo, da bo de Jonga pred nosom Barce speljal Paris Saint-Germain, a ob propadlem poletnem prestopu Antoina Griezmanna tokrat Katalonci ničesar ne želijo prepustiti naključju, piše AS.

DEJONG

Na nizozemskem medtem že poročajo, da je vse dogovorjeno: De Telegraaf je v sredini izdaji poročal o 90-milijonskem poslu, mogoče pa je, da bo cena nižja, če bo Barca v svoj "bratski" klub, druži ju seveda izročilo legendarnega Johana Cruyffa, poslala katerega od trenutnih članov svojega članskega moštva, denimo nizozemskega vratarja Jasperja Cillessena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Al Kelaifi bo želel maščevanje'
Prav s Cruyffom, ki je legenda obeh klubov, so v zadnjem času primerjali de Jonga, ki je z velikimi koraki po elitni nizozemski ligi prodrl tudi v člansko izbrano vrsto. AS še dodaja, da se pri Barceloni zdaj "bojijo" povračilnih ukrepov Paris Saint-Germaina in njegovega predsednika Naserja Al Kelaifija, ki je Kataloncem v pretekli sezoni že speljal Neymarja jr., medtem ko Barca dlje časa lovi tudi nezadovoljnega pariškega vezista Adriena Rabiota.

Na seznamu želja PSG naj bi bili Ousmane Dembele, Philippe Coutinho, Sergio Busquets, Samuel Umtiti in Marc-Andre ter Stegen. Vsi imajo vsaj 400-milijonske odkupne klavzule v pogodbah, razen vratarja Ter Stegna, za katerega lahko PSG plača 180 milijonov evrov odškodnine. Klavzula Lionela Messija, 700 milijonov evrov, je prav tako nedosegljiva, a glede na to, kako je klub lansko poletje zapustil Neymar jr., nihče na Camp Nouu ni povsem miren, glede na to, da je PSG klub, ki finančnih omejitev praktično ne pozna.

"Naser Al Kelaifi bo želel maščevanje," piše AS. "Predsednik pariškega kluba nerad izgublja proti Barceloni na igrišču (še vedno ga pečejo porazi njegove ekipe proti Barceloni v Ligi prvakov) in v pisarnah, zato vedno, ko lahko, še bolj zagrize, še posebno če je posredi Josep Maria Bartomeu. Odnosi niso dobri že nekaj časa, bolje rečeno, so povsem razpadli, še naprej vztrajajo s Camp Noua, kjer želijo zaščititi svoje nogometaše. Če bi jim res želeli odpeljati katerega od tistih, ki si jih želijo, bodo tako kot v primeru Neymarja zahtevali celoten znesek odkupne klavzule."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
24. 01. 2019 11.03
kej ste čakali v Minhnu? A kakega Nikadčujeviča iz balkana?
cripstoned
24. 01. 2019 09.28
-2
90milijonov...po borusiji in liverpoolu je zdaj blagajno barce oropal se ajax... ne verjamem da bo fant opravicil ceno
apodgra
24. 01. 2019 08.33
+5
Namesto , da je Barca kupila De Jonga , bi morala pod nujno razmišljati o menjavi trenerja Valverda. On je trenutno najbolj šibka točka v ekipi Barce. Vsaka njegova poteza je nerazumljiva in vse so v škodo ekipe.Spisek teh norosti je iz tekme v tekmo večji. Dokler je še čas , je treba ukrepati. Ko nastanejo posledice je že prepozno.
resnicaosvobaja
23. 01. 2019 20.34
+16
Če se Al kelaifi hoče maščevati Barceloni , jim naj vrne Neymarja
BBarca
23. 01. 2019 20.34
+11
Mimogrede: Barca igra svojo pokalno tekmo čez eno uro proti Sevilli... Kevin-Prince Boateng je v začetni enajsterici. Prenos je pa na ŠportTV 3.
resnicaosvobaja
23. 01. 2019 20.32
+7
V Barcelono prihaja talent, mladost in stil
apodgra
24. 01. 2019 08.40
+0
resnica Veliko takih in podobnih talentov je prišlo v Barco. Kaj so pa pokazali in kako so se vključili v ekipo pa je drugo vprašanje . Ti mladi igralci preveč dolgo sedijo na klopi za rezerve in običajno po nekaj letih zapustijo ekipo. Znan stari scenarij .
PeaceSellsButWhosBuying
23. 01. 2019 19.41
+7
Odlična akvizicija. V idealnem scenariju bo skupaj z Arthurjem in Aleñajem/Puiqom v naslednjih 10 letih sestavljal Barçino vezno vrsto.
BBarca
23. 01. 2019 18.09
+9
No pa je URADNO: de Jong bo poleti prestopil v Barcelono za 75m€ + 15m€ v dodatkih!
+9
res je...je že potrjeno...so že slikani skupaj ob podpisu pogodbe..le da sm jst zasledil 75m€ + 11m€...no pa sej ni važno..da se bo le obnesel...glede na to da je dandanes že vsak vreden od 100mio do 150mio so ga dobili še poceni...če je res tak talent kot se govori
resnicaosvobaja
23. 01. 2019 19.33
+11
Dokler TREND ne da zadnje besede in analize glede zneskov, še ni nič URADNO
apodgra
24. 01. 2019 08.44
+0
Kaj so tu tako pomembne številke za odkup igralca. Pravih številk ne bomo dobili nikoli. Ali je to 75 ali 70 ali 80 milijonov za nas gledalce ni pomembno . Pomembno je samo to, ali so kupili dobrega igralca ali pa so denar vrgli skozi okno.
265004
23. 01. 2019 17.31
+7
LIONEL MESSI,tako bi lahko začel komentirat....To je ime zaradi katerega bo Real še dolgo v senci Barcelone.Zaznamoval je preteklih 15 let Barcelone,zaradi njega je Barcelona dobila daleč največ navijačev na svetu,zaradi njega v klub hodijo vrhunski mladi igralci(vsi želijo igrat z njim),zaradi njega bo tudi prihodnost Barcelone nadvse uspešna.Upam da bodo petarde še kar naprej pokale,čeprav el clasicco ni več kar je bil,ker se zmagovalec že vnaprej ve...Vprašanje je samo koliko komadov v mreži Reala(6,5,3....).Če pogledamo v prihodnost bi jaz najprej kupil De Ligta,ker zadaj Umtiti končuje kariero zaradi poškodbe,prav tako Vermallen,Pique je več na tenisu kot nogometu in se pripravlja za prevzem funkcije v klubu,tako da ostane samo Lenglet....Tu bo največ problemov.Sredina je super zapolnjena,Rabiot in Busquets zadnja vezna,spredaj De Jong,Arthur,Coutinho,Messi,Alena,Puig,v napadu pa poiskat zamenjavo za Suareza,Dembele,Malcolm,Messi in sigurno bo še Abidal,ki dela izvrsten posel kaj presenetil...Na bokih obdržat Albo in Semeda,Roberta za menjavo,čeprav bi ga jaz prodal in pripeljal kaj boljšega,in seveda pripeljat kaj kvalitetnega tem dvema za konkurenco.Jaz bi pripeljal nazaj še Cucurello nazaj,ker se mi res dopade.Pa ne samo zato ,ker je zadnjič uničil Real.Vse skupaj začiniti tako da se v trenerski kader vključi Xavija in Iniesto,da bo Barca spet igrala najlepši napadalni nogomet s formacijo 4-3-3,ker tole pod Valverdejem je bolj obrambno in taktično.Zaradi mene tudi za ceno kakega naslova....Torej v Barci se v letu dveh obetajo korenite spremembe,ki pa po mojem,vsaj tako kaže ne bodo tako hude kot je kazalo...
Johnny_J
23. 01. 2019 13.24
+9
Veliko poletov so že predstavniki barce naredili na 24ur, toda prestopov o katerih ste pisali, da so že končani, je bilo bolj malo. Tudi v tem primeru upam, da to ne drži, saj se potem lahko poslovimo od veliko bolj potrebnega in učinkovitega nakupa, ki se imenuje de ligt.
Kolosej6
23. 01. 2019 16.48
+2
Johhny de lighta zastopa riaola ... mislim da sem ti dovolj povedal..
Janezcesnik
23. 01. 2019 20.01
+0
Fuzbaler
23. 01. 2019 12.53
+15
Vodstvo se ocitno pozvizga na zelje navijacev Barce. Ti si zelimo uveljavljanje domacih igralcev iz La Masie,a na taksen nacin ne bodo nikoli dobili priloznosti...
BBarca
23. 01. 2019 14.42
+17
Bodo dobili: Alena, Puig, Oriol Busquets, mogoče Miranda. To so igralci, ki bi lahko prevzeli dokaj resno vlogo v ekipi v roku 2 let. Večina bo takrat starih okoli 21 let. Takrat bo tudi večina trenutnih starejših igralcev šla: Rakitić, Vidal, Sergio Busquets, Luis Suarez, Pique... Čez 2 leti bo ekipa zgledala precej drugače kot pa sedaj. Ampak morajo pa biti mladinci tudi potrpežljivi. Xavi in Iniesta nista bila redno v začetni enajsterici, dokler nista imela okoli 24/25 let.
BBarca
23. 01. 2019 14.46
+5
Zato bo Barca tudi kupovala še poleti: mlad napadalec (Maxi Gomez ali Luka Jović); osrednji branilec (top želja de Ligt, a to je skoraj nemogoče; pride pa Todibo (zastonj)); levi branilec (kot zamenjava Albi, dokler se kakšen od mladincev res ne izkaže); pride Rabiot (zastonj). V sredini bo v roku dveh let izgledalo takole: Rabiot, de Jong, Arthur, Alena, Puig, Oriol B. V napadu bodo pa Dembele, Messi (še kakšno sezono), Coutinho (če ostane), Malcom (če ostane), in pa nov napadalec (mogoče se izkaže tudi Abel Ruiz iz La Masie, a mu še dosti manjka).
Kolosej6
23. 01. 2019 16.47
+4
Z rabiotom nebo nic.. njegova matera zahteva preveliko placo
BBarca
23. 01. 2019 17.38
želva Ko bi le bilo tako. Sicer sem se sprijaznil da verjetno pride, a če bi šlo kakorkoli drugače sem takoj za to.
265004
23. 01. 2019 17.43
+1
vi sploh ne veste kakšen igralec je Rabiot....Spet delate zaključke pred tem ko je sploh odigral kakšno tekmo.V sistem Barce se bo super vklopil,ker je podoben igralec kot Busquets...
BBarca
23. 01. 2019 17.54
+0
265004 Saj nimam toliko proti njemu kot igralcu (čeprav dvomim da bo kdaj na takem nivoju kot Busquets), me pa zelo moti njegov odnos.. in odnos njegove mame (in hkrati agentke).
Kollerik
23. 01. 2019 12.06
+18
Še malo in namesto igralcev velikih klubov bomo videli letati po zelenicah samo še kase z milijoni denarja....
Frel
23. 01. 2019 12.02
+16
za ta denar. nevem no. počasi ne vedo več kaj delajo. upam, da je to samo še ena izmed novic.
BBarca
23. 01. 2019 13.07
+19
Dejansko ga bodo kupili za toliko denarja. De Jong je sicer po stilu igre ustvarjen za Barcelono; je tudi navijač Barce že od malih nog, a je v zadnjem mesecu PSG močno pritiskal in zato je narasla tako cena prestopa, kot tudi plača. Meni so ti zneski že dlje časa neumni, nerealni, ampak ker ni moj denar se pač ne sekiram za to. Poleti bo pa sledila tudi odprodaja/odpust kar nekaj igralcev: Gomes, Samper, Rafinha, Denis Suarez, mogoče celo Rakitić za dobro ceno.
Johnny_J
23. 01. 2019 13.21
+11
Gomesa in rafinhe že tako nihče noče, sedaj ko je slednji še poškodovan, se bojim, da ga bomo morali gledati v barci še naslednjo sezono. Gomesa pa, če ga bodo sploh uspeli prodati, ga bodo z veliko izgubo.
BBarca
23. 01. 2019 13.36
+11
Za Gomesa se zelo zanima Everton, pri katerem je trenutno na posoji. Rafinha bo šel, pa čeprav za čisto malo denarja... je enostavno preveč poškodovan.
Kollerik
23. 01. 2019 14.26
+11
Vprašanje je tudi, kako bo z Umtitijem. Trend je zadnjič postregel s podatki, da ima res hudo poškodbo kolena. Vsi pa vemo, da je Umtiti (bil?) zelo dober branilec, ki zna z glavo zabijat tudi gole, če je treba.
BBarca
23. 01. 2019 14.29
+6
Upam da se povsem pozdravi. Moram pa reči, da Lenglet opravlja fantastično delo. Ne bi si mislil, da Umtitija ne bom pogrešal (vsaj ne precej).
mmickica
23. 01. 2019 14.45
+7
BBarca, Rakitič menda zanesljivo odhaja. V PSG ali pa v Inter skupaj z Modričem, kdo ve...?! Se mi pa zdi, da bosta De Jong in Arthur odličen par na sredini, za njima pa Buskets, ki bo vsaj še kaka tri leta lahko na nivoju.
mmickica
23. 01. 2019 14.48
+8
Kollerik, za Umtitija ni niti sigurno, da bo sploh še lahko igral nogomet, poškodba je zares zelo huda. Se mi pa Lenglet zdi zelo dober, še posebej, ker je to njegova prva sezona pri Barci. Tega Mourilha pa še ne znam ocenit.
BBarca
23. 01. 2019 14.50
+4
Murillo je itak samo na posoji do konca sezone. Tu je zato, da bo Pique dobil nekaj počitka in kompeticije. Poleti se bo šlo po de Ligta oz. nekoga podobnega. Pride pa tudi Todibo (ki pa nimam pojma kako dober je lahko).