Nogomet

Vodstvo španske lige bo klubom plačalo stroške letalskega prevoza

Madrid, 16. 05. 2020 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Predsednik vodstva španskega prvenstva Javier Tebas je v videokonferenci predstavnikom klubov zagotovil finančno pomoč. V to shemo pomoči, ki se vzpostavlja zaradi posledic covida-19, sodi tudi poravnava stroškov čarterskih poletov na gostujoče tekme.

Tebas (na fotografiji) je predsednik organizacije LaLiga.
Tebas (na fotografiji) je predsednik organizacije LaLiga. FOTO: AP

Nekateri manjši klubi v španskem ligaškem nogometu so namreč utrpeli veliko finančno škodo zaradi novega koronavirusa, zaradi česar si vsi pristojni nogometni organi v državi prizadevajo za čimprejšnjo pomoč klubom. Javier Tebas je v petek sporočil, da bodo skušali klubom zagotoviti najboljšo in najbolj varno različico potovanja za nogometaše, ko se bo nadaljevalo državno prvenstvo. Predvidoma naj bi se to zgodilo 12. junija, a vzpostavitev protokolov za izvedbo tekmovanja še poteka.

Vodstvo tekmovanja in klubi so še vedno sredi pogovorov o pogojih karantene, ki naj bi se izvajali bodisi v klubskih prostorih bodisi v hotelih v pričakovanju prvih tekem v nadaljevanju prvenstva. Tebasova organizacija LaLiga podpira oba načina karantene, igralci pa temu niso naklonjeni, zaradi česar bo v naslednjih dneh in tednih potrebno sprejeti veliko kompromisov.

Madrid in Barcelona še vedno v 'fazi 0'
Obenem bodo v Španiji v naslednjih dneh pozorni predvsem na zagon nogometa v Nemčiji. Odločitev o nadaljevanju Bundeslige so na Iberskem polotoku toplo pozdravili, podrobno pa bodo spremljali potek dogodkov tako na zelenicah kot zunaj njih, še navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Tebas je po poročanju španskih medijev v pogovoru s klubi napovedal, da bi ti na gostujoče tekme odpotovali na dan dogodka. Velike težave klubom iz Barcelone, Madrida in večjega dela pokrajine Kastilja in Leon sicer povzroča nedavna odločitev vlade, ki ukrepov v omenjenih mestih oziroma avtonomnih skupnostih ni omilila za razliko od preostalih delov države. Minister za zdravje Salvador Illa je sicer napovedal, da bodo ukrepi na nekaterih področjih ohlapnejši tudi tam, kjer je v veljavi še vedno "faza 0". 

Ob upoštevanju trenutnih ukrepov bodo tako lahko vrata odprle trgovine in ostala podjetja na manj kot 400 kvadratnih metrih, brez vnaprejšnje najave, tako imenovana "faza 0,5" pa bo avtonomnim skupnostim tudi omogočala odločitev glede storitev pod okriljem socialne varnosti. Vrata bi poleg znanstvenih obratov in knjižnic lahko odprli tudi športni centri. Skupno v "fazi 0,5" še najmanj en teden ostaja 14 milijonov Špancev, medtem ko bo od ponedeljka v ohlapnejši "fazi 1" 33 milijonov prebivalcev. Ljudje se bodo lahko spet družili ob spoštovanju socialnega distanciranja, dovoljene so skupine do 10 posameznikov znotraj ali na prostem.

Fuzbal! pasica
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
16. 05. 2020 15.57
+7
Dajem primer. Pogledas place teh igralcev. Pogledas koliko stane nakup igralca. Velike cifre ja vse jasno. In pol takim moras placevat letalske prevoze? Ma ce hoce naj pride naj si placa sam, ce noce pa ga vrzi iz lige. Njegova sramota.