Nogomet

Vojvodini srbski nogometni pokal, drama na in ob zelenici v Nišu

Niš, 25. 06. 2020 07.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

Nogometaši Vojvodine so zmagovalci srbskega nogometnega pokala. Novosadčani so v finalu na niškem stadionu Čair pred okoli 8000 gledalci po enajstmetrovkah premagali beograjski Partizan s 6:4 in osvojili svoj šele drugi naslov po razpadu Jugoslavije. Prvega, prav tako v pokalu Srbije, so proslavljali leta 2014.

Trener Partizana, legendarni napadalec Savo Milošević (na fotografiji), je z varovanci moral priznati poraz v Nišu.
Trener Partizana, legendarni napadalec Savo Milošević (na fotografiji), je z varovanci moral priznati poraz v Nišu. FOTO: AP
Vojvodina, dvakratni jugoslovanski prvak, je bila v prvenstvu nekdanje skupne države tudi trikrat druga in trikrat tretja. Rdeče-beli, ki so po razpadu Jugoslavije še močneje zaostali za beograjskima velikanoma, so tudi nekdanji osvajalci pokalov Mitropa in Intertoto. Enkrat so igrali še v četrtfinalu Lige prvakov, dvakrat pa v četrtfinalu pokala velesejemskih mest.

Po rednem delu je bil izid 2:2, Vojvodina je vodila z 2:0, Partizan pa je deset minut pred koncem zaostanek znižal in v zadnji minuti z mojstrskimi škarjicami Nemanje Pavlovića izenačil. Vojvodina, ki je zadela vse strele z bele pike, tekmeci pa so dvakrat žogo poslali čez gol, je nato po letu 2014 osvojila svoj drugi naslov zmagovalca srbskega pokala, Partizanu pa preprečila peti zaporedni in skupno 17. naslov.

Po pričakovanjih tudi tokrat ni šlo brez incidentov: med izvajanjem enajstmetrovk je denimo prišlo do prerivanja nogometašev in članov strokovnega štaba ob klopi Partizana, kamor je pritekel tudi kontroverzni trener Vojvodine Nenad Lalatović. Ko so se strasti pomirile, so nogometaši, ki so še bili na zelenici, dokončali z izvajanjem najstrožjih kazni. Nad Lalatovića se je iz smeri navijačev Partizana po izjemnem golu Pavlovića sicer vsul plaz raznoraznih predmetov, zaradi česar so tekmo za nekaj minut prekinili. Lalatović je sicer otrok mestnega tekmeca Beograjčanov, Crvene zvezde, ki jo je nekaj časa vodil tudi kot trener. Rdeče-beli, ki jih zdaj vodi Dejan Stanković, so sicer že pred časom proslavljali potrditev novega državnega naslova, tretjega zaporednega in skupno 31. v klubski zgodovini, kar je srbski rekord.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

al-bundy
25. 06. 2020 09.23
-4
Eh v slovrniji ni tega nikol. Tu ma vsak svetlo prihodnost kak se rodi. Zagotovljena minimalna placa 2000€ neto za stiri urno delo od ponedeljka do srede. Ni umorov kraje vandalizma. Nemirja med navijači. Noben ne povozi živali in se ob tem smeji. Come to Slovenija. Happy place 😉
1model
25. 06. 2020 08.32
+2
piljan
25. 06. 2020 08.00
+6