Nogomet

Volkovi po preobratu ugriznili Tottenham, Everton in United z remijem

London, Liverpool, 01. 03. 2020 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 28. krogu angleškega prvenstva je Tottenham pred domačimi navijači po preobratu klonil proti Wolverhampton Wanderersom (2:3). Manchester United je gostoval pri Evertonu in iz Liverpoola odnesel le točko (1:1).

Tottenham nadaljuje črni niz. Po porazu z Leipzigom v Ligi prvakov in prvenstvenem porazu s Chelseajem so varovanci Joseja Mourinha v Londonu izgubili še proti Wolverhampton Wanderersom. 

Mourinho je obupano spremljal preobrat Wolvesov.
Mourinho je obupano spremljal preobrat Wolvesov. FOTO: AP

Tekma se je sicer začela po nareku domačega moštva, prvi je mrežo gostov zatresel Steven Bergwijn, ki je odbito žogo po akciji spursov pospravil v mrežo. Volkovi so se odzvali v 27. minuti, Matt Doherty je ob razredčeni obrambi sprejel podajo pred gol in žogo preusmeril v mrežo. Končni rezultat prvega polčasa je z zadetkom v 45. minuti postavil Serge Aurier.

V drugem polčasu je Tottenham še naprej držal žogo v svoji posesti, vendar to ni obrodilo sadov na zelenici. Gostje so prišli do treh strelov na gol, dvakrat so mrežo tudi uspešno zatresli. Najprej je žogo za hrbet Paula Gazzanige pospravil Diogo Jota, za popoln preobrat pa je poskrbel Raul Jimenez v 73. minuti (2:3). 

Z zmago so Wolvesi prehiteli Tottenham na lestvici in skočili na šesto mesto. 

Ancelottija je posredovanje VAR ob koncu tekme močno razjezilo, ob protestiranju pri sodniku pa si je prislužil rdeč karton.
Ancelottija je posredovanje VAR ob koncu tekme močno razjezilo, ob protestiranju pri sodniku pa si je prislužil rdeč karton. FOTO: AP

Remi Evertona in Uniteda

Na Goodison Parku so bili domači navijači priča hitremu zadetku Dominica Calvert-Lewina, ki je blokiral podajo Davida de Gee in poskrbel za vodstvo modrih iz Liverpoola. Na odgovor Uniteda je bilo treba počakati do 31. minute, ko je izenačil Bruno Fernandes

V drugem polčasu so imeli domači več priložnosti za zadetek, za ekstazo na domači tribuni pa je v sodnikovem podaljšku poskrbel Calvert-Lewin, vendar je sodnik po protestu gostujočih nogometašev in posredovanju VAR-posnetek razveljavil. Tako sta si ekipi razdelili točke, za piko na i pa je rdeči karton ob koncu tekme zaradi protestiranja prejel Carlo Ancelotti

 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
02. 03. 2020 10.53
+1
Upam, da bo liverpool ze aprila prvak
Naglič
01. 03. 2020 18.30
+7
Mourinho je trener na ravni Prašnikarja, zelo umirjenegaAncelottija pa so sodniki danes pošteno okradli. Po koncu tekme mu je sodnik pokazal rdečega.