Nogomet

Volkovi ugriznili še Liverpool: Reds izgubili še drugič zapored in izpadli iz pokala

Wolverhampton, 07. 01. 2019 22.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi konec tedna je v angleškem nogometu že desetletja rezerviran za tekme 3. kroga FA pokala. V zadnji tekmi omenjenega kroga pa sta se pomerila dva kluba, ki sicer nastopata v elitni Premier League. Na stadionu Molineux pa je domači Wolverhampton pripravil prvovrstno presenečenje, potem ko je izločil vodilno ekipo angleškega prvenstva Liverpool. Volkovi so slavili z 2 : 1.

Gostujoči strateg Jürgen Klopp je nekaj dni potem, ko je njegovo moštvo utrpelo prvi prvenstveni poraz v sezoni, ko jih je v Manchestru z 2 : 1 premagal City in njihovo prednost na vrhu razpredelnice 'stopil' na štiri točke, na zelenico poslal močno premešano začetno enajsterico. Na klopi so tako tekmo začeli 'fantastični trije' Mo Salah, Sadio Mane in Roberto Firmino. Klopp pa je od prve minute v napad poslal Daniela Sturridgea in Divocka Origija

Volkovi so se razveselili nove velike zmage v letošnji sezoni.
Volkovi so se razveselili nove velike zmage v letošnji sezoni. FOTO: AP

Wolverhampton, ki se je letos znova vrnil med angleško nogometno elito, pod vodstvom Nuna Espirita Santa igra nad vsem pričakovanji in v Premier League zaseda visoko deveto mesto in si je že po prvi polovici sezone bolj ali manj zagotovil obstanek med elito. Volkovi so v letošnji sezoni 'ugriznili' že marsikaterega favorita. Tako so med drugim v prvenstvu na domačem Molineuxu premagali Chelsea, v gosteh pa so presenetili Tottenham. Tekmeca sta se sicer srečala 21. decembra prav na tem stadionu, zmage z 2 : 0 pa so se razveselili nogometaši iz mesta Beatlov. Takrat sta zadela prva zvezdnika moštva Salah in Virgil van Dijk, ki tokrat ni poveljeval obrambi gostov in to se je v njihovi igri tudi poznalo. 

Prve težave so se za goste začele že v 6 .minuti, ko je moral zelenico zaradi poškodbe zapustiti hrvaški branilec Dejan Lovrenv igro pa je vstopil komaj 16-letni nizozemski branilec Ki-Jana Hoever. Pomanjkanje izkušenj v obrambi gostov so domačini prvič izkoristili v 38. minuti, ko je neodločnost Liverpoolove obrambe izkoristil Raul Jimenez. James Milner in Fabinho sta bila zelo neodločna in mehiški reprezentant je to izkoristil. Bliskovito je prodrl v kazenski prostor ter iz neposredne bližine matiral Simona Mignoleta, ki je začel eno redkih tekem, od kar je v klub prispel Alisson Becker. Domačini so minimalno prednost zadržali tudi do odmora. 

Takole je Ruben Neves v 55. minuti odločil zmagovalca na stadionu Molineux.
Takole je Ruben Neves v 55. minuti odločil zmagovalca na stadionu Molineux. FOTO: AP

V 51. minuti pa so gostje prišli do izenačenja. Domačini, ki so bili boljši nasprotnik, so tokrat sami naivno izpadli v obrambi, potem ko niso uspeli izbiti dolge žoge, ki je priletela v njihov kazenski prostor. Na robu kazenskega prostor je namreč prežal Origi, ki je z močnim strelom ob bližnji vratnici premagal domačega vratarja Johna Ruddyja. Izid pa je bil poravnan vsega štiri minute. Ruben Neves se je namreč v 55. minuti odločil, da bo sprožil iz velik razdalje in izplačalo se je. Portugalčev strel je bil tako natančen, da je premagal Mignoleta ob bližnji vratnici za novo navdušenje na stadionu Molineux. Klopp je uvidel, da je vrag odnesel šalo in je v igro nemudoma poslal Salaha in Firmina, a redsi kljub silovitemu pritisku, do izenačenja niso prišli. Še najbližje je bil v 69. minuti Xherdan Shaqiri, a je iz prostega strela zadel zgolj okvir vrat. Volkovi so se tako razveselili nove velike zmage v letošnji sezoni in napredovanja v 4. krog najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu. Liverpoolčani pa bodo po izpadu vse misli preusmerili v Premier League in Ligo prvakov. 

FA pokal, 3. krog, izid:
Wolverhampton Wanderers - Liverpool 2 : 1 (1 : 0)
Jimenez 38., Neves 55.; Origi 51. 

TEKMA

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
10. 01. 2019 08.27
+1
Čudne stvari se dogajajo v nogometu. Si vodilna ekipa v državnem prvenstvu izpadeš pa že v tretjem kolu pokalnega prvenstva. Tudi PSG se je moral poloviti .
Žac
08. 01. 2019 17.52
-1
Zdaj ni igral Lovren,oziroma 6 min je igral,kateri je skoz dežurni krivec v Liverpoolu.
idiu3krasne
08. 01. 2019 14.27
+1
hahaha nemogoče...nisem hotel gledat ...sem mislil ...Loopool gladko nabrusi te malčke...ajajajajaj
Janezcesnik
08. 01. 2019 12.00
+8
Vrjemte da tole je biu nacrtni izpad kr klopp gre samo na prvenstvo in ligo prvakov in je logicno da je bols izpadit pa spocit igralce
apodgra
10. 01. 2019 08.32
+1
Janezekcesnik Če profesionalni nogometaš , ne more igrati občasno dvakrat na teden , potem naj preneha igrati nogomet. Kako natrpan urnik imajo igralci v NHL ali NBA ligi ,ki igrajo dva to trikrat na teden , pa nihče ne govori o preobremenjenosti .
Razumnež
08. 01. 2019 11.02
-12
Ko bo Klopp odšel bo Liverpool popolno moštvo....
beerch
08. 01. 2019 11.26
+7
cripstoned
08. 01. 2019 10.21
+0
rubeeen neeeveeees...pravi razlog zakaj so volkovi premagali liverpool...tega igralca spremljam ze skoraj 2 sezoni....se vedno se cudim kako to da ga ne opazi perez oz real madrid...igralec ki bi v zvezni liniji real madrida blestel bolj kot pa trenutno blestijo vsi cmji...
idiu3krasne
08. 01. 2019 14.29
+5
crisp...a Vinicius tudi blesti...pa Asensio...pa Isco...sami biseri ki jih je Real zafural da ne govorim on Jamesu ...Morati...saj poba ni nor da gre v Rojal.
Mirhollio
08. 01. 2019 09.19
+5
Ni bilo popolnoma nic podcenjevanja. Klop je rekel da se bodo povsem fokusirali na ligo prvakov in premier ligo. 3 novinci pri loverpoolu. Sele v 70 je poslal salaha in bobja notr. Liverpool ni sel popolnoma na zmago.
Mirhollio
08. 01. 2019 10.10
+3
Nevem zakaj minus ce nastejem razloge slabe predstve. Ste pravi biseri eni...
er0nixx
08. 01. 2019 20.26
+2
ZATO KER GOVORIŠ RESNICO !!! tak je v sloveniji ... vsi se smejijo liverpoolu ... dejstvo pa je da so 1. v ligi s samo enim porazom (pa še to city), v ligi prvakov so naprej. nevem čemu se je za smejat
apodgra
08. 01. 2019 08.11
+12
To se zgodi , če nekdo koga podenjuje . Tako, kot je Barce izgubila proti Romi, na isti način se je opekel Liverpool oziroma njihov trener, ki je začel brez treh najboljših igralcev ekipe . Vodilna ekipa pa izpade v tretjem kolu anglesškega pokala . Wolverhampton nima nobenih možnosti igrati v LIgi rakov ali v evrpski ligi, zato išče možnosti v tem pokalu.
Houdor
07. 01. 2019 22.55
+14
bravo wolvesi! zasluženo!