Nogomet

Vombergar še naprej strelsko 'vroč': Tudi ob slabši igri šteje zmaga

Ljubljana, 12. 11. 2018 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Visokorasli in robustni napadalec Olimpije Andres Vombergar je bil v Velenju znova eden izmed najboljših nogometašev na igrišču. Na svoji 13. tekmi v tem prvenstvu je argentinski nogometaš slovenskih korenin dosegel sedmi gol in je s tem drugi strelec moštva za Rokom Kronavetrom. Mariborčan v zeleno-belem dresu, ki je letos zabil že deset golov, je na tej lestvici prvi.

Andres Vombergar
Andres Vombergar FOTO: Miro Majcen
Andres Vombergar je že v četrti minuti stresel vratnico, v naslednjem napadu pa po samostojnem prodoru zadel za vodstvo. "Ni me zmedla zgrešena priložnost. Vedel sem, da moram biti potrpežljiv, da bodo priložnosti prišle, in da moram takrat biti zbran. Vesel sem gola, a kot vedno, pomembna je zmaga," za uradno klubsko spletno stran pravi vselej skromni Vombergar, ki je tudi v nadaljevanju tekme Rudarju povzročal številne težave.
Ljubljanski nogometaši so v Velenju prišli do devete prvenstvene zmage, s katero so ohranili drugo mesto in štiri točke zaostanka za vodilnim Mariborom.
A tudi domači niso bili nenevarni, kar je 23-letni ljubljanski napadalec priznal. "Predvsem drugi polčas z naše strani ni bil pravi. Moramo pa razmišljati pozitivno, saj smo zmagali z nekoliko slabšo igro. To kaže pozitiven karakter tega moštva. Kakovost tako ali tako ni sporna," nadaljuje med navijači zelo priljubljen 'Vombi'.

Rok Kronaveter je z desetimi goli prvi strelec Olimpije in tudi slovenske prve lige.
Rok Kronaveter je z desetimi goli prvi strelec Olimpije in tudi slovenske prve lige. FOTO: Damjan Žibert

Zdaj ga s soigralci čaka reprezentančni premor, ki je vedno dobrodošel: "Že res, da igramo dobro in imamo dobre rezultate, a vseeno premor pride prav. S trenerjem smo že nekaj časa, tako da se poznamo, lahko pa se bomo osredotočili na podrobnosti," je za spletno stran državnih prvakov povedal 22-letni napadalec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
12. 11. 2018 18.49
+1
zahovića tut noben noče .al ga pa trotki ne dajo .!!¨! hehehe
Sisli288
12. 11. 2018 21.01
+2
tebe tud doma kmal nebojo vec hotel oz. te iz psihiatrije nebojo dal
Thomasb
12. 11. 2018 12.18
-12
krona jih je dal 7 iz penalov,5 je bilo podarjenih,vamperger je sranje,v argentini ga tudi v conski ligi niso hoteli
ivan.z Doba
12. 11. 2018 15.14
+9