14°C

Vombergar: Slovenija in predvsem Olimpija sta zame drugi dom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.J. /
KOMENTARJI
5
Kot smo že poročali se v zmajevo gnezdo vrača napadalec Andres Vombergar. 25-letnik je po letu in pol igranja v prvi ruski ligi za FC Ufa ponovno postal nogometaš Olimpije. V Argentini rojeni slovenski napadalec se je ruskemu prvoligašu, pri katerem igrata tudi Bojan Jokić in Lovro Bizjak, pridružil pozimi 2019 prav iz Olimpije. V tem času je za Ufo odigral 31 tekem in dosegel dva gola.

Andres Vombergar
Andres VombergarFOTO: Miro Majcen

Andres Vombergar se je zeleno-belim iz slovenske prestolnice prvič pridružil leta 2017. Takrat je prestopil iz argentinskega kluba Fenix de Pilar. V zeleno-belem dresu je zbral 34 nastopov in dosegel 15 zadetkov ter štiri asistence. Z Olimpijo je osvojil tudi dve lovoriki, in sicer naslov državnega prvaka v sezoni 2017/2018 in naslov pokalnega prvaka leta 2018. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

K osvojitvi prvenstva v sezoni 2017/2018 je 87 centimetrov visok napadalec, ki ima na svojem računu tudi en nastop in en zadetek za slovensko B reprezentanco ogromno prispeval s svojim zadetkom za zmago nad Mariborom v Ljudskem vrtu v 34. prvenstvenem krogu. 

Vombergar je pred časom prvič zaigral tudi v dresu slovenske "druge" reprezentance, sicer pa se je z Olimpijo veselil državnega in pokalnega naslova.

"Občutki so krasni. Slovenija in predvsem Olimpija sta zame moj drugi dom. Vesel sem povratka in toplega sprejema. Čeprav sem prispel šele danes in podpisal pogodbo, sem že v pričakovanju prvega treninga, da se srečam z ekipo in pričnem s trdim delom. V Ljubljani se namreč zares dobro počutim."