Nogomet

Nagradno vprašanje: Ali bo zaigral Rafael Leao?

Milano, 10. 05. 2023 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
3

Milanski derbi med Milanom in Interjem je že skoraj na meniju. Sredin spektakel na San Siru obljublja veliko več kot samo nogometno poslastico. Medtem ko se trenerju Interja Simoneju Inzaghiju ni potrebno obremenjevati s poškodovanimi igralci, pa ima na drugi strani Stefano Pioli zaradi tega nekoliko več sivih las. Pred odločilno tekmo se je namreč poškodoval eden ključnih igralcev Milana, Portugalec Rafael Leao. Navijači so prepričani, da se bo na koncu vse dobro izteklo, to sporočajo tudi s svojimi vzkliki pred poslopjem, kjer naj bi se nahajal. Dvoboj lahko spremljate na Kanalu A in VOYO, pričnemo ob 20.30.

Rafael Leao in Stefano Pioli
Rafael Leao in Stefano Pioli FOTO: AP

Rossoneri Stefana Piolija so za uvrstitev v polfinale premagali zmagovalce Serie A Napoli, medtem ko je ekipa Simoneja Inzaghija ugnala Benfico. Zagotovo je, da bomo 10. junija v Istanbulu videli eno izmed italijanskih ekip. Nasprotnik pa zmagovalec obračuna med Realom in Cityjem. V torek sta se ekipi razšli z neodločenim izidom (1:1). Prva tekma italijanskih ekip, ki bo dala že nekaj odgovorov, je na sporedu v sredo. Vse oči so uprte v obe milanski ekipi, ki se nekaj ur pred tekmo soočata s še zadnjimi vprašanji. Eno takšnih je tudi to, ali bomo danes na igrišču videli Rafaela Leaa.

Ključno vprašanje tako novinarjev kot navijačev! Nagradno vprašanje bi lahko rekli. Na torkovem odprtem treningu za medije je Portugalec treniral posebej s svojim fizioterapevtom, ni se priključil svoji ekipi. Na tiskovni konferenci po tem je trener Pioli naznanil, da bo vse znano v sredo. Dopoldan naj bi imel še zadnje posvete z zdravniško ekipo, in če so ti prižgali zeleno luč, bo lahko v sredo zvečer pomagal svojim soigralcem. "Če bo pripravljen, potem lahko zaigra v prvi postavi, če zdravniki nastopa ne bodo odobrili, pa ga mogoče ne bo niti na klopi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navijači Rossonerov tako ostajajo na trnih. Za zdaj še ni znanih več podrobnosti. Na drugi strani je trener Interja izjavil: "Naših načrtov ne bomo spreminjali, za nas je vseeno, ali je tudi on na igrišču ali ne." Kljub vsemu je dejstvo takšno, da bi to pomenilo veliko izgubo za Milan in bi zagotovo spremenilo potek igre. 23-letnik se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi proti Laziu po vsega 11 minutah igre. Težave naj bi imel z mišico v desni nogi. Portugalec je bil eden ključnih igralcev v tej sezoni, tudi v četrtfinalnih obračunih z Napolijem. "S svojo kakovostjo in lastnostmi, ki jih ima, mora biti 100-procentno pripravljen. Vse je še odprto," je dodal Pioli. 

Leaa, ki se je poleg nogometa vrgel tudi v pevske vode, poleg tega se dobro spozna tudi na modo, so zaradi njegovih karakteristik že primerjali s Thierryjem Henryjem. Napadalec AC Milana in portugalske reprezentance se je kalil pri lizbonskem Sportingu, kjer je tudi debitiral, in v letih 2017–2018 osvojil portugalski ligaški pokal. Nato se je istega leta preselil v Lille. Pri Francozih je preživel le eno sezono, leta 2019 pa je okrepil Milan, s katerim je v sezoni 2021–2022 postal tudi prvak Italije. Istega leta je bil razglašen za najboljšega igralca Serie A in najboljšega igralca AIC (italijanskega nogometnega sindikata). V letošnji sezoni je v vseh tekmovanjih mrežo zatresel 13-krat, prispeval pa ravno toliko asistenc. Od tega 1 zadetek in 5 asistenc v Ligi prvakov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PieBaracus
10. 05. 2023 18.04
+1
Upam da bo, ampak samo ce je 110%
lepdanvsakdan
10. 05. 2023 13.52
+2
boljš da počaka še 1 teden
Stajerc22
10. 05. 2023 13.47
+1
Torej...kaj je nagrada?