Nogomet

City in Liverpool zanesljiva, Chelsea in United zgolj do točke

Southampton, 31. 08. 2019 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Na Otoku je na programju tretji krog angleške nogometne Premier League. Manchester United je gostoval v Southamptonu in po hitrem vodstvu v prvem polčasu, na koncu zgolj remiziral (1:1). Zgolj do točke je prišel tudi londonski Chelsea, ki in uspel zadržati prednosti dveh zadetkov proti Sheffield Unitedu, Manchester City pa je s kar 4:0 premagal Brighton. Svojo nalogo je uspešno opravil tudi Liverpool, ki je Burnley ugnal s 3:0.

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer FOTO: AP
Manchester United je po prepričljivi otvoritveni zmagi proti Chelseaju (4:0) na drugi tekmi nove sezone v Premier League zapravil priložnost in z Wolverhamptonom (1:1) le remiziral, potem ko je Paul Pogba, čigar prihodnost v Manchestru je še vedno zavita v tančico, zgrešil enajstmetrovko. Manchester United ni želel ponoviti minule sezone, komplet točk proti neugodnim nasprotnikom iz Southamptona, ki so še posebej nevarni pred domačimi navijači, je bil preprosto nujen. Ole Gunnar Solskjaer, ki se je med tednom ukvarjal tudi s ponudbo na daljavo Zlatana Ibrahimovića, ki pa je ni jemal prav resno, je očitno svojim varovancem zaukazal popoln napad od prve minute in gostje so močno pritisnili na vrata Southamptona in že po desetih minutah igre povedli. Bila je to mini miniatura Daniela Jamesa, ki je neubranljivo zadel s strelom z roba kazenskega prostora. Krilni nogometaš vragov, ki je dopolnil 21 let, je zadel zgornji kot domačih vrat.

Daniel James
Daniel James FOTO: AP

Po hitrem zadetku je nalet vragov močno upadel, tako da so do sape prišli tudi gostitelji. Resda še niso uspeli konkretneje napasti vrata vragov, a razmerje moči na travniku je bilo precej bolj enakovredno. Gostje so medlo in brezkrvno igro prenesli tudi v drugi polčas in bili za slabši pristop hitro kaznovani. Že prvi konkretnejši nalet na vrata rdečih vragov je obrodil sadove. Southampton je pletel in pletel, nato pa je sledil predložek v srce gostujočega kazenskega prostora kjer je bil najvišji Danec Jannik Vestergaard in s strelom z glavo poskrbel za izenačenje (1:1). Težave za domačo zasedbo so se začele dvajset minut pred koncem, ko je drugi rumeni karton in posledično rdečega ter predčasno pot pod prho "zaslužil" Kevin Danso in Southampton se je do konca tekme branil z igralcem manj. 

tekma

Chelsea kjub dvema zadetkoma Tammyja Abrahama ni uspel premagati Sheffield Uniteda.
Chelsea kjub dvema zadetkoma Tammyja Abrahama ni uspel premagati Sheffield Uniteda. FOTO: AP

Chelsea je odločno začel srečanje proti novincu v ligi Sheffield Unitedu, saj je po prvem polčasu vodil že z dvema zadetkoma prednosti, ko je dvakrat v polno meril mladi napadalec Tammy Abraham, ki začenja upravičevati zaupanje trenerja moštva Franka Lamparda. Abraham bi svoj strelski pohod začel že v 6. minuti, a je nevarnost preprečil eden izmed obrambnih igralcev gostujoče ekipe. V 19. minuti srečanja je po nenevarnem strelu Abrahama z glavo slabo odreagiral vratar Dean Henderson, ki je žogo spravil nazaj v polje, kjer mlademu angleškemu napadalcu ni bilo težko še tretjič v letošnji sezoni doseči zadetka. Lepo priložnost je nekaj minut kasneje zapravil Mateo Kovačić, ko je neprecizno meril v kazenskem prostoru. Novo napako obrambe Sheffielda je v drugi zadetek na srečanju Abraham spremenil v 43. minuti, ko sta za žogo skočila dva gostujoča branilca, žoga se je nesrečno odbila za njun hrbet, kjer se Abrahamu za uspeh ni bilo preveč potruditi. Za izdatnejše vodstvo je  v zaključku prvega polčasa zadel še Cesar Azpilicueta, a je bil glavni sodnik srečanja Stuart Atwell mnenja, da je Španec storil prekršek. A gostje se niso predali. V drugem polčasu so za znižanje na 2:1 potrebovali manj kot minuto. Po lepem preigravanju Enda Stevensa je zadel Callum Robinson. Hladen tuš pa Londončanov ni pretirano zmedel, saj so v drugem polčasu stopili na žogo in zgolj nadzorovali potek igre, a jih je padec v zbranosti kaznoval v 89. minuti, ko je po predložku s strani nerodno nogo podstavil Kurt Zouma, žoga pa je končala za hrbtom Kepe. 

Tekma

Manchester City je brez težav premagal Brighton.
Manchester City je brez težav premagal Brighton. FOTO: AP

Svojo dominantnost pa je v angleški ligi nadaljeval Manchester City. Že v 2. minuti srečanja je zadel Kevin de Bruyne, kasneje pa so sinje modri nizali priložnost za priložnostjo, a sta bila David Silva in Riyad Mahrez premalo zbrana v zaključku akcij. Aktualni angleški prvaki so morali do drugega zadetka počakati do zaključka prvega dela, ko je svoj četrti zadetek v letošnji sezoni dosegel Sergio Aguero, de Bruyne pa je še petič dodal za gol. Argentinec je  v drugem polčasu nadaljeval zbiranje zadetkov za svoj konto. Zadetek številka pet je dosegel v deseti minuti nadaljevanja, ko je po lepi kombinaciji z Davidom Silvo žogo poslal v kot ob stičišču prečke in vratnice. Najnevarnejši pri Brightonu je bil novinec Leandro Trossard. Izjemen dan je Aguero kronal v 79. minuti, ko je po protinapadu nesebično zaposlil Bernarda Silvo, ki je postavil končni rezultat srečanja.

tekma

Varovanci Jürgena Kloppa so premagali Burnley s 3:0.
Varovanci Jürgena Kloppa so premagali Burnley s 3:0. FOTO: AP

Vodilni Liverpool je na severu Anglije nadaljeval popolno sezono. Edina ekipa, ki je v prvih štirih krogih dosegla štiri zmage, je domačemu Burnleyju nasul tri zadetke. Domači na Turf Mooru veljajo za izjemno neprijetnega nasprotnika, saj se s svojo obrambno naravnano igro znajo zoperstaviti najboljšim ekipam. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj so nogometaši Liverpoola potrebovali kar nekaj časa, da so strli domače, kaj lahko pa bi se že v drugi minuti srečanja znašli v zaostanku, a se je z izjemno obrambo po strelu Chrisa Wooda izkazal Adrian. A kmalu se je tehtnica prevesila na stran redsov, najbližje je bil uspehu Mohamed Salah, ki je sprožil dva nevarna strela, dvakrat pa je žogo poslal desno od vrat domačih. Prav novozelandski napadalec, ki je v uvodnih minutah srečanja zapravil najlepšo Burnleyjevo priložnost v prvem polčasu, pa je bil tisti, ki je poskrbel, da so se gostje razveselili vodstva v 33. minuti. Trent Alexander-Arnold je želel poslati predložek v kazenski prostor, a je pot žogi spremenil Wood, ta pa je presenetila domačega vratarja Nicka Popea. Domači pa so se hitro znašli v zaostanku z dvema zadetkoma. Po hudi napaki Bena Meeja, ki je žogo na sredini igrišča podal v noge Roberta Firmina, je slednji stekel v protinapad, na robu kazenskega prostora podal Sadiu Maneju, ki je z diagonalnim strelom postavil rezultat polčasa. V drugem polčasu so gostje z zadetkom Firmina v 80. minuti zgolj še potrdili četrto zmago v letošnji izvedbi Premier League.

tekma

Izid:
Southampton - Manchester United 1:1 (0:1)
Vestergaard 58.; James 10.
RK: Danso 73. 

Chelsea - Sheffield United 2:2 (2:0)
Abraham 19.,43.; Robinson 46., Zouma 89.

Manchester City - Brihton 4:0 (2:0)
De Bruyne 2., Aguero 42., 55., Silva B. 79.

Burnley - Liverpool 0:3 (0:2)
Wood 33., Mane 37., Firmino 80.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
02. 09. 2019 13.22
+1
Nimajo liderja. Pogba je slab in ga treba čim prej prodati. Ogromno napak drla na sredini igrišča...Neymar naj počisti glavo pa MU, da se znebi celine.....
Brgolino
01. 09. 2019 13.29
+1
Gledal united in me spet ni preprical...prva tekma proti chelsiju nam je malo zamazala oci(obrez) sedaj pa spet glumijo...dobro je da se bodo znebili vecino preplacancev in delali na mladih in nogometa zeljnih igralcih...kolikor je v teh cudnih cajtih to sploh se mogoce
Bigbadjohn
01. 09. 2019 12.27
+0
"Chelsea kjub dvem zadetkom Tammyja Abrahama..."- Pritlehen nivo znanja slovnice- kljub trem zadetkom da, a kljub dvema zadetkoma...dvojina, pa to...
TheNormalOne
01. 09. 2019 09.11
+5
Tretji gol Liverpoola je dal Bobby Firmino in ne Salah.
someone12
31. 08. 2019 18.10
+19
Utd bo treba enga v MLS poklicati...😂😂
Samuelson
31. 08. 2019 16.23
+18
Mali James je zaenkrat edini z pozitivno oceno to sezono...
krneki_123
31. 08. 2019 15.58
+21
Solskjaer, raje požri ponos in zavrti telefonsko od Zlatana. Čimprej.
TvojPrijatelj
31. 08. 2019 15.54
-11
Sramota za Southampton. Tole tekmo bi še v vrtcu zmagali.
igyyp
31. 08. 2019 15.50
+14
Mu ne vem. Baksuz, totalni, še igralca več 15 min. Ni Fergusona, ni uniteda.
cripstoned
31. 08. 2019 15.32
+12
tako kot sem povedal ze po 1.tekmi uniteda ko so igrali proti chelseaju...seveda je bil chelsea boljsi ampak ni imel srece...v prvem polcasu 2 vratnice in tam bi united ze tanko piskal...tako pa srecen gol in potem jasno razpad sistema pri chelseaju...pa ceprav chelsea se zdalec ni bil slab...stavim da bo na koncu sezone chelsea pred unitedu pa ceprav je chelsea izgubil se vec kot pa united v zadnjih nekaj letih....