Nogomet

Onana, nekoč že na radarju Barce, suspendiran zaradi dopinga

Amsterdam, 05. 02. 2021 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi kršenja pravil dopinga za 12 mesecev suspendirala Ajaxovega vratarja Andreja Onanaja. 24-letni kamerunski vratar sicer velja za enega najboljših čuvajev mreže na svetu, odličen je predvsem v igri z nogo.

Onana bo zaradi zlorabe dopinga moral prisilno počivati eno leto.
Onana bo zaradi zlorabe dopinga moral prisilno počivati eno leto. FOTO: AP

Za Andreja Onanaja so se v preteklosti zanimala številna velika imena evropskega klubskega nogometa, med drugim tudi Chelsea in Barcelona. Angleški mediji so konec marca 2020 pisali, da je bil že zelo blizu selitve v London, a na koncu prestopa ni bilo, tako da je Kamerunec ostal v Ajaxu, kjer se je tudi izstrelil na nogometni zemljevid. 

Navduševal je predvsem s predstavami v sezoni Lige prvakov 2018/2019, ko se je Ajax moral (nesrečno) posloviti v polfinalu. Kot so zapisali pri amsterdamskem klubu, so v urinu Kamerunca našli prepovedano substanco furosemid. Gre za diuretik oz. t. i. maskirni agens, ki zaradi hitrega učinka lahko zakrije sledi drugih prepovedanih substanc v urinu, zato se je Uefa odločila za enoletno kazen Onanaju. Ta nastopi z današnjim dnem, velja pa tako za klubska kot reprezentančna tekmovanja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lektor Jure T.
05. 02. 2021 15.51
-1
Mu je Lebron ze stopil v bran v smislu da ce bi bil “drugacen” nebi bilo kazni?!