Nogomet

Vrhunci LaLige: Real kraljeval, Barca remizirala, Oblak izgubil

Ljubljana, 18. 12. 2023 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.D., STA
Komentarji
0

Za vas smo pripravili vrhunce prav vseh tekem 17. kroga španske LaLige. Jude Bellingham je z novim zadetkom v tekmi, ki jo je zaznamoval VAR, popeljal Real Madrid do zmage 4:1 proti Villarealu in na vrh lestvice. Barcelona je v gosteh pri Valencii zgolj remizirala 1:1. Jan Oblak pa je v dvoboju "atletov" iz Bilbaa in Madrida tekmecem moral priznati premoč. Vse zadetke in priložnosti si lahko ogledate spodaj.

Real Madridu je bil pri prvih dveh zadetkih v pomoč Var. Ob uvodnem Juda Bellinghama so tako glavni sodnik tekme kot njegovi pomočniki v sobi z video tehnologijo spregledali morebiten prekršek Angleža, pri drugem Rodriga pa je stranski sodnik najprej pokazal prepovedan položaj, nato pa je po odločitvi Vara zadetek obveljal.

V nadaljevanju sta zmago domačih potrdila Brahim Diaz in Luka Modrić, častni zadetek gostov za 2:1 pa je dosegel Jose Luis Morales. Zmago Real Madrida je skazila poškodba kolena branilca Davida Alabe, ki je z bolečino na obrazu igrišče zapustil v prvem polčasu.

Athletic Bilbao je v osrednjem obračunu 17. kroga prepričljivo in zasluženo premagal Atletico Madrid z 2:0 in naredil velik korak k mestom, ki vodijo v Ligo prvakov. Gostitelje je še hujšega poraza rešil Jan Oblak.

Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: AP

 

Slovenski čuvaj mreže je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo – zadela sta Gorka Guruzeta v 51. minuti in Nico Williams v 64., ob tem pa je obranil še vsaj pet zelo nevarnih poskusov domačih, ki so imeli vseh 90 minut niti igre v svojih rokah in so tako v velikem slogu končali enoletno praznovanje 125. obletnice obstoja kluba.

Atletico Madrid, ki doma ni izgubil tekme že skoraj eno leto, je doživel tretji zaporedni neuspeh v gosteh po Barceloni in Las Palmasu. Zdaj je pri 34 točkah oziroma dveh več kot Athletic Bilbao.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Osasuna - Rayo Vallecano                   1:0 (0:0)

Celta Vigo - Granada                       1:0 (1:0)

Athletic Bilbao - Atletico Madrid          2:0 (0:0)

(Jan Oblak je branil vseh 90 minut za Atletico)

Sevilla - Getafe                           0:3 (0:2)

Valencia - Barcelona                       1:1 (0:0)

Almeria - Mallorca                         0:0

Real Sociedad - Betis                      0:0

Las Palmas - Cadiz                         1:1 (1:0)

Real Madrid - Villarreal                   4:1 (2:0)