Nogomet

Vrhunci Ligue 1: Poraz Elsnerjeve čete, PSG ostaja na vrhu, Lyon končno zmagal

Ljubljana, 11. 12. 2023 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.D., STA
Komentarji
1

Za vas smo pripravili vrhunce vseh tekem 15. kroga francoske Ligue 1. Za slovenske ljubitelje nogometa vsekakor izstopa obračun Le Havreja našega trenerja Luke Elsnerja in sosedov na lestvici Strasbourga. Nogometaši PSG-ja so na domači zelenici premagali Nantes z 2:1 in ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Po treh zaporednih porazih je končno slavil tudi velikan Lyon, ki kljub slavju ostaja na dnu lestvice.

Za PSG je v 41. minuti zadel Bradley Barcola, gostje pa so izenačili v 55. minuti prek Mostafe Mohameda. Podjetnejši PSG si je po zaslugi Randala Kola Muanija v 83. minuti le zagotovil nove tri točke.

Nogometaši iz kneževine so prek Vandersona povedli v 51. minuti. Slednji je 15 minut pred koncem dobil še drugi rumeni karton, tako da so morali gostje do konca igrati z igralcem manj. Vseeno so pet minut pred koncem povišali vodstvo po golu Youssoufa Fofane. Nekaj upanja je Rennesu v 90. minuti vlil Benjamin Bourigeaud, ki je zadel z bele pike, a je domačim za kaj več zmanjkalo časa. 

Le Havre slovenskega trenerja Luke Elsnerja je nesrečno izgubil z novim sosedom na lestvici s Strasbourgom 1:2. Domači so odločilni gol za zmago dosegli v 97. minuti. Strelec je bil Abakar Sylla.

Alexandre Lacazette kljub hat-tricku proti Toulousu svojega Lyona ni dvignil z dna lestvice.
Alexandre Lacazette kljub hat-tricku proti Toulousu svojega Lyona ni dvignil z dna lestvice. FOTO: AP

Kljub hat-tricku Alexandra Lacazetta za zmago s 3:0 proti Toulousu Lyon ostaja zadnji na lestvici. Do Clermonta ga loči točka, do mest, ki prinašajo obstanek v elitni Ligue 1, pa tri.

To je bila prva zmaga Lyona po odhodu trenerja Fabia Grossa. Začasno ekipo vodi 44-letni Pierre Sage.

PSG ima tako na vrhu 36 točk, Monaco na drugem 30. Sledi Nica z 32 točkami. Strasbourg je s 17 točkami skočil iz 14. na 10. mesto, Le Havre (3-7-5) pa je s 16 točkami 11.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
12. 12. 2023 11.22
Vivat El Sinner! :)