Nogomet

Vrhunci Ligue 1: PSG tudi brez Mbappeja povišal prednost na vrhu

Ljubljana, 12. 02. 2024 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francosko nogometno prvenstvo teče po ustaljenih tirnicah. Francoski velikan PSG namreč drvi k novemu naslovu, ki bi bil zanje že 10. v zadnjih 12 sezonah. Parižani so v 21. krogu tudi brez prvega zvezdnika Kyliana Mbappeja s 3:1 premagali Lille in tako ob porazu prve zasledovalke Nice svojo prednost povišali na 11 točk.

21. krog francoske Ligue 1 sta s petkovim obračunom otvorila Marseille in Metz, ki sta na stadionu Velodrome remizirala z 1:1. Desetkratni francoski prvaki tako že na četrti zaporedni ligaški tekmi niso zmagali.

So pa zato brez težav in brez največjega zvezdnika zmagali enajstkratni francoski prvaki PSG. Kylian Mbappe si je namreč na tekmi francoskega pokala sredi minulega tedna rahlo poškodoval gleženj, zato mu je Luis Enrique tokrat namenil počitek. Parižane namreč v sredo čaka prvo dejanje v izločilnih bojih Lige prvakov, ko se bodo na domačem Parku princev pomerili z Real Sociedadom. 

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

"Z njim nismo želeli tvegati. To ni bilo smiselno," je po tekmi povedal Enrique in pomiril navijače: "Če bi bil to finale, bi igral. Z obeh strani je bilo pametno, da ga nismo pustili igrati. V sredo bo nedvomno na igrišču."

Krilni napadalec je svoje soigralce spremljal s klopi in bil verjetno zadovoljen z videnim. Kljub temu, da je Lille že v šesti minuti tekme z zadetkom Yusufa Yazicija povedel, so Parižani hitro upravičili vlogo favorita. V 10. minuti je na 1:1 izenačil Goncalo Ramos, sedem minut kasneje pa je za vodstvo PSG-ja z avtogolom poskrbel Alexandro Ribeiro. V drugem polčasu je delo dokončal Randal Kolo Muani.

Z enakim rezultatom kot PSG je Lens premagal Strassbourg, PSG-jeva prva zasledovalka Nica pa je izgubila. Na nedeljskem derbiju je bil od nje s 3:2 boljši Monaco, ki je izkoristil spodrsljaj Bresta in se zavihtel na tretje mesto. Gostitelji so dvakrat izničili njegovo vodstvo, obakrat je za izenačenje poskrbel Denis Zakaria, v 64. minuti pa jim je ponagajala izključitev Danteja. Gosti so številčno premoč izkoristili v 77. minuti, ko je v polno zadel Aleksandr Golovin. Tretjega zaostanka gostitelji niso več izničili. Brest, ki je bil do tega kroga tretji,  je proti zadnjeuvrščenemu Clermontu le remiziral z 1:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do zmag so prišli še Lorient, ki je z 2:0 odpravil Reims, Nantes, ki je z 2:1 premagal Toulouse in Lyon, ki je z enakim rezultatom premagal Montpellier. Nedeljski spored 21. kroga sta sicer otvorila slovensko obarvani Le Havre ter Stade Rennais. Moštvo Luke Elsnerja še tretjič zapored ni uspelo zmagati, saj so bili gostje boljši z minimalnih 0:1. Le Havre tako ostaja na 11. mestu ligaške razpredelnice, Stade Rennais pa je s peto zaporedno zmago skočil na sedmo mesto. Dvoboj sredine lestvice je v 60. minuti po lepi akciji odločil Benjamin Bourigeaud, ki je tako dosegel svoj jubilejni 50. zadetek med francosko elito.

Statistika tekme Le Havre - Rennes
Statistika tekme Le Havre - Rennes FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Le Havre - Rennes

Izidi 21. kroga francoske Ligue 1:

- petek, 9. februar:

Marseille - Metz            1:1 (0:0)

- sobota, 10. februar:

Lens - Strasbourg           3:1 (2:1)

PSG - Lille                 3:1 (2:1)

- nedelja, 11. februar:

Le Havre - Rennes           0:1 (0:0)

Clermont - Brest            1:1 (0:0)

Lorient - Reims             2:0 (0:0)

Toulouse - Nantes           1:2 (0:1)

Montpellier - Lyon          1:2 (1:0)

Nice - Monaco               2:3 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.