Nogomet

Vrhunci Premier lige: Arsenal na vrhu, Villa melje, City se še ni pobral

Ljubljana, 18. 12. 2023 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.D., STA
Komentarji
0

Za vas smo pripravili vrhunce 17. kroga angleške Premier lige. Derbi kroga med Liverpoolom in Manchester Unitedom se je zaključil brez zadetkov, zato je na vrh lestvice s prepričljivo zmago proti Brightonu (2:0) skočil Arsenal. Med tem se težave Manchester Cityja nadaljujejo, saj so lanski prvaki po vodstvu 2:0, zgolj remizirali z Crystal Palacom (2:2). Trener Chelseaja Maurizio Pochettino je po zmagi proti Sheffield Unitedu (2:0) znova lažje zadihal, Aston Villa pa nadaljuje odlične predstave, saj je tokrat padel Berntford (2:1). Vse zadetke in priložnosti si lahko ogledate spodaj.

Arsenal je goste iz Brightona premagal po zadetkih Gabriela Jesusa v 53. minuti in Kaia Havertza v 87. minuti. Z zmago je Arsenal prekinil črno serijo proti tem nasprotniku, saj so rdeče-beli proti Brightonu izgubili na zadnji od treh zaporednih domačih tekem. Pobrali pa so se tudi po porazu proti Aston Villi in z 39. točko na 17 tekmah znova zasedli prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Strelec vodilnega zadetka Arsenala proti Brightonu Gabriel Jesus
Strelec vodilnega zadetka Arsenala proti Brightonu Gabriel Jesus FOTO: AP

Drugi Liverpool je na domačem Anfieldu dočakal večnega tekmeca Manchester United, ki je lanski prvenstveni obračun na tem stadionu zaključil z bolečim porazom 7:0. Čeprav je United po izpadu iz Lige prvakov v Liverpool prispel v stanju večne krize, pa se je tokrat vse skupaj zaključilo popolnoma drugače. Navijači na stadionu kljub borbeni in izenačeni tekmi niso videli zadetkov. Liverpool je pričakovano bil bolj podjeten v napadu, a jasno je bilo, da je trener Uniteda Erik ten Hag svoje varovance na teren poslal z jasnim ciljem, ohraniti mrežo Andreja Onane nedotaknjeno. To jim je tudi uspelo in Liverpool vikend, ki ga je začel na prvem mestu, zaključuje na drugem.

Na tretje mesto pa je z novo, že četrto zmago na zadnjih petih tekmah skočila Aston Villa. Tokrat je v gosteh bila boljša od Brentforda, ki je po zadetku Keana Lewisa-Potterja povedel v 45. minuti. V 71. minuti je sledil šok za domače in izključitev branilca Bena Meeja. Učinkoviti gostje so darilo izkoristili že šest minut pozneje, ko je po podaji Leona Baileyja zadel Alex Moreno. V 85. minuti je sledil popoln preobrat in deveti zadetek v tej sezoni Premier lige Ollieja Watkinsa. Obe moštvi sta tekmo zaključili z igralcem manj po tem, ko je Boubacar Kamara v 97. minuti prejel neposreden rdeč karton.

Slab niz Manchester Cityja v domači angleški ligi se nadaljuje. Meščani so na domači tekmi 17. kroga namreč proti Crystal Palacu zapravili prednost dveh zadetkov. V sodnikovem podaljšku je z natančnim strelom z bele pike za delitev točk poskrbel Michael Olise.

Na tretji nedeljski tekmi v Londonu je proti Wolverhamptonu slavil domači West Ham. Za prepričljivo zmago 3:0 je v 22. in 32. minuti zadel Mohammed Kudus, v 74. minuti pa je končni izid postavil Jarrod Bowen. Pri vseh zadetkih West Hama je bil asistent Brazilec Lucas Paqueta.

V prvi tekmi 17. kroga angleške Premier Leagu sta se pomerila Nottingham Forest in Tottenham. Slavili so gostje iz Londona, ki so zabili po gol na polčas (2:0). V prvem je zabil Brazilec Richarlison, v nadaljevanju pa še švedski reprezentant Dejan Kuluševski.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 17. krog:

Nottingham Forest - Tottenham              0:2 (0:1)

Chelsea - Sheffield United                 2:0 (0:0)

Manchester City - Crystal Palace           2:2 (1:0)

Newcastle - Fulham                         3:0 (0:0)

Burnley - Everton                          0:2 (0:2)

Bournemouth - Luton                        1:1 (0:1) - prekinjeno

Arsenal - Brighton                         2:0 (0:0)

Brentford - Aston Villa                    1:2 (1:0)

West Ham - Wolverhampton                   3:0 (2:0)

Liverpool - Manchester United              0:0

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou