Nogomet

Vrhunci Premier lige: Arsenal popušča, Liverpool melje, City znova grozi

Ljubljana, 03. 01. 2024 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za vas smo pripravili vrhunce 20. kroga angleške Premier lige. Liverpool je na obračunu kroga, kjer je padlo kar šest zadetkov, premagal Newcastle (4:2) in ostal vodilni. Z zmagama mu zvesto sledita Aston Villa in Manchester City. Medtem je Arsenal po porazu proti West Hamu izgubil tudi proti Fulhamu (2:1) in zdaj za prvim mestom zaostaja že pet točk. Manchester United pa kljub menjavi vodstva kluba nadaljuje z izjemno slabimi predstavami, saj jih je tokrat premagal Nottingham Forest (2:1).

Nogometaši Liverpoola so na predzadnji tekmi 20. kroga angleške lige gostili Newcastle in ga premagali s 4:2. Liverpool je kmalu imel kar nekaj lepih priložnosti, med drugim je Luis Diaz zadel, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, v 22. minuti pa je Mohamed Salah zapravil strel z bele pike.

Po novi lepi zapravljeni priložnosti Darwina Nuneza je na drugi strani v 37. minuti Newcastle dosegel gol, a je tudi tega Var razveljavil zaradi nedovoljenega položaja. Trent Alexander-Arnold je malce zatem močno z desne strani oplazil vratnico.

V 49. minuti so domači lepo izigrali obrambo Newcastla, na koncu je iz bližine po podajah Diaza in Nuneza, ta je zapravil še nekaj priložnosti, zadel Salah za 150. prvoligaški gol v Liverpoolovem dresu.

Cody Gakpo in Ibrahima Konate ob slavju Liverpoola proti Newcastlu
Cody Gakpo in Ibrahima Konate ob slavju Liverpoola proti Newcastlu FOTO: AP

Pet minut pozneje pa so črno-beli gosti izenačili, ko je natančno meril Alexander Isak. To je bil sploh prvi strel gostov v okvir vrat. V 74. minuti je domača zasedba zasluženo povedla, iz bližine je bil uspešen Curtis Jones.

V 78. minuti je pri domačih zadel še Cody Gakpo, a le nekaj trenutkov pozneje je Sven Botman goste vrnil v igro. Zelo dinamičen obračun pa je postregel še z novo enajstmetrovko za Liverpool v 86. minuti, takrat pa je bil Salah natančen za 4:2.

V soboto je Luton doma izgubil proti Chelseaju z 2:3, Aston Villa je s 3:2 premagala Burnley, Crystal Palace je s 3:1 odpravil Brentford, Manchester City z 2:0 Sheffield United, Wolverhampton s 3:0 Everton, Nottingham Forest pa z 2:1 Manchester United.

V nedeljo je Fulham z enakim izidom odpravil Arsenal, Tottenham pa s 3:1 Bournemouth. V torek bo še obračun West Hama in Brightona.

Liverpool ima na lestvici 45 točk, tri več od prvega zasledovalca Aston Ville in pet več od Manchester Cityja, ki ima še tekmo v dobrem, ter od Arsenala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Luton Town - Chelsea 2:3 (0:2)

Aston Villa - Burnley 3:2 (2:1)

Crystal Palace - Brentford 3:1 (2:1)

Manchester City - Sheffield United 2:0 (1:0)

Wolverhampton Wanderers - Everton 3:0 (1:0)

Nottingham Forest - Manchester United 2:1 (0:0)

Fulham - Arsenal 2:1 (1:1)

Tottenham - Bournemouth 3:1 (1:0)

Liverpool - Newcastle 4:2 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.