Nogomet

Vrhunci Premier lige: Novi krizi pri Chelseaju in Unitedu, Liverpool na vrhu

Ljubljana, 11. 12. 2023 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.D., STA
Komentarji
0

Za vas smo pripravili vrhunce 16. kroga angleške Premier lige. Manchester United se na obračun zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov z Bayernom ni dobro pripravil. Na svojem Old Traffordu proti Bournemouthu, moštvu iz spodnjega dela lestvice, je izgubil s kar 0:3. Nogometaši Liverpoola so v gosteh z 2:1 premagali Crystal Palace in se zavihteli na vrh lestvice. Aston Villa je s 15. zaporedno domačo zmago s prvega mesta sklatila Arsenal. Manchester City pa je proti Lutonu slavil prvič po treh zaporednih neodločenih izidih.

Igralci Manchester Cityja so po prvem polčasu zaostajali, nato pa sta jim v drugem tri točke zagotovila gola Bernarda Silve, ki je bil natančen s strelom z roba kazenskega prostora, in Jacka Grealisha – angleški reprezentant je izkoristil podajo Juliana Alvareza. City ostaja na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, za vodilnim Liverpoolom zaostaja štiri točke.

Neprepričljive predstave nadaljuje Chelsea. Tokrat je v Liverpoolu z 0:2 izgubil proti Evertonu, ki po kazni z odvzemom 10 točk igra kot prerojen. Tokrat sta mu zmago zagotovila gola Abdoulayeja Doucoureja v 54. minuti in rezervist Lewis Dobbin, ki je bil natančen v sodnikovem dodatku.

Mohamed Salah
Mohamed Salah FOTO: AP

Še slabšo serijo od Cityja je prekinil Tottenham, ki je s 4:1 ugnal Newcastle. Londončani so zmagali prvič na zadnjih šestih tekmah, potem ko so z zmago 27. oktobra proti Crystal Palaceu zasedli sam vrh prvenstvene razpredelnice, so izgubili štiri od petih tekem. Junak derbija ekip, ki se bodo borile za evropske pokale, je bil z dvema goloma Richarlison. Brazilec se je tako po operaciji dimelj, 9. novembra, uspešno vrnil na igrišča.

Fulham je še drugo zaporedno tekmo dobil z izidom 5:0. Potem ko je med tednom ugnal Nottingham Forest, je tokrat v londonskem obračunu napolnil še mrežo West Hama. Pet golov je doseglo pet različnih nogometašev.

Čeprav so imeli rdeči iz Liverpoola že pred izključitvijo Jordana Ayewa v 75. minuti bistveno višjo posest in so prevladovali na zelenici, so domači povedli v 57. minuti po enajstmetrovki Jeana-Philippa Matete.

Po drugem rumenem kartonu Ayewa pa so nogometaši iz mesta Beatlov pripravili preobrat. Takoj po izključitvi je 11. zadetek v sezoni dosegel Mohamed Salah, za zmago pa je takoj po izteku 90 minut zadel še Harvey Elliott. V sodnikovem dodatku je zadel še Luis Diaz, a so gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.