Nogomet

Vrhunci Serie A: Hat-trick Dybale in vrhunski zadetek Rafaela Leaa

Rim, 28. 02. 2024 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., STA
Komentarji
0

Juventus je v 95. minuti prišel do zmage proti Frosinoneju, Napoli in Milan pa sta v 26. krogu vknjižila le točko. Inter je brez težav premagal Lecce, Roma pa je po treh zadetkih Paula Dybale prišla do zmage proti Torinu.

Juventus je bil na tekmi proti Frosinoneju v vlogi velikega favorita, navijači pa so v prvem polčasu videli po dva gola na vsaki strani. Pri domačih je oba dosegel Dušan Vlahović, obakrat mu je podal Weston McKennie. Walid Cheddira in Marco Brescianini pa sta bila strelca za goste. Torinčani, ki so prevladovali v posesti in strelih, so do zmagovitega zadetka prišli šele v 95. minuti, ko je zadel Daniele Rugani.

Milan je igral proti Atalanti, tekma se je končala z 1:1. Oba zadetka sta padla v prvem polčasu. Najprej je Rafael Leao zadel za Milan v tretji minuti, v 42. pa je Teun Koopmeiners izenačil z bele pike.

Cagliari je gostil branilca naslova Napoli, ki mu to sezono ne gre po željah. Neapeljčani so tudi proti predzadnji ekipi lige igrali le 1:1. Victor Osimhen je v 65. minuti sicer poskrbel za vodstvo gostov, toda v 96. minuti je izenačil Zito Luvumbo.

Na obračunu med Romo in Torinom je v 42. minuti domačine iz enajstmetrovke v vodstvo popeljal Paulo Dybala, za izenačenje pa je dve minuti kasneje poskrbel Duvan Zapata. Argentinec je v drugem polčasu zabil še dva zadetka, končni rezultat pa je v 89. minuti z avtogolom postavil Dean Huijsen.

Izidi 26. kroga italijanske Serie A:
Bologna - Verona                         2:0 (1:0)
Sassuolo - Empoli                        2:3 (0:1)
Salernitana - Monza                    0:2 (0:0)
Genoa - Udinese                            2:0 (2:0)
Juventus - Frosinone                  3:2 (2:2)
Cagliari - Napoli                             1:1 (0:0)
Lecce - Inter                                    0:4 (0:1)
Milan - Atalanta                             1:1 (1:1)
Roma - Torino                                3:2 (1:1)
Fiorentina - Lazio                        2:1 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.