Nogomet

Vrnitev Iličića z grenkim priokusom: Atalanta ne bo videla Evrope

Bergamo, 22. 05. 2022 00.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić se je vrnil po štirih mesecih odsotnosti zaradi osebnih težav. Za Atalanto je igral od 83. minute, toda na koncu izgubil z 0:1 proti Empoliju. Za tega je zadetek dosegel Leo Štulac, ki je poskrbel tudi za to, da je La Dea padla na osmo mesto in v prihodnji sezoni ne bo igrala v evropskih tekmovanjih.

V Bergamu je domača zasedba zapravila številne priložnosti, dvakrat zadela tudi okvir vrat, toda na koncu ostala praznih rok kljub Iličićevi vrnitvi. Empoli pa je zadel po svoji prvi nevarnejši akciji, Leo Štulac je za zmago zadel z roba kazenskega prostora. Pri gostih je celo tekmo odigral Petar Stojanović.

Statistika tekme: Fiorentina vs. Juventus
Statistika tekme: Fiorentina vs. Juventus FOTO: Sofascore.com

Brez priložnosti je pri Genoi ostal vratar Rok Vodišek, ki je obsedel na klopi za rezervne igralce. Njegova ekipa pa je izgubila z 0:1 proti Bologni in se tako kot Venezia Domna Črnigoja seli v nižji rang tekmovanja.

Fiorentina je v večernem obračunu premagala Juventus z 2:0, Lazio in Verona pa sta se razšla s 3:3. Milan in Inter, ki bosta v nedeljo odločila o naslovu prvaka, ter Napoli in Juventus so si zagotovili ligo prvakov v prihodnji sezoni, Roma in Lazio bosta igrala evropsko ligo, Fiorentina pa konferenčno.

Že v petek je Roma v gosteh premagala Torino s 3:0, sezono pa bodo v nedeljo končali Spezia in Napoli, Inter Samirja Handanovića in Sampdoria, Sassuolo in Milan, Salernitana Vida Belca in Udinese ter Venezia in Cagliari. Slednji se tako kot Salernitana še bori za obstanek.

Italijansko prvenstvo, 38. krog, izidi sobotnih tekem:
Genoa - Bologna            0:1 (0:0)
(Rok Vodišek ni branil za Genoo).

Atalanta - Empoli          0:1 (0:0)
(Josip Iličić je igral od 83. minute za Atalanto; Petar Stojanović je igral celo tekmo za Empoli, Leo Štulac je igral od 68. minute in dosegel gol za Empoli).

Fiorentina - Juventus      2:0 (1:0)

Lazio - Hellas Verona      3:3 (2:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
22. 05. 2022 11.30
+4
Ne vem zakaj bi žalovali, če pa sta prav naša nogometaša poskrbela, da je zmaga odšla v Empoli!? Najprej je Leo Štulac dosegel zelo lep gol, malce pred koncem tekme pa se je izkazal še Stojanović, ko je z glavo odbil izjemno nevaren strel, ki bi verjetno končal v mreži... Za Iličića pa je najpomembneje, da je sploh vstopil v igro in po dolgem času spet okusil tekmovalni utrip. Res je, da je Atalanta s tem porazom zapravila nastope v Evropi, pa vendar je to na koncu za Joja samega povsem nepomembno, saj zagotovo menja klub.