Nogomet

Vrnitev navijačev na stadione v Španiji že na začetku naslednje sezone? 'Povsem mogoče'

Madrid, 27. 05. 2020 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španska ministrica za šport Irene Lozano je omenila možnost, da bi se navijači na tribune nogometnih stadionov vrnili naslednjo sezono. Ministrica je na vprašanje o vrnitvi navijačev na tribune stadionov za špansko radijsko postajo Cope odvrnila: "To sploh ni izključeno. Trenutno je tako, da je za nadaljevanje sezone očitno najboljša možnost, da to storite za zaprtimi vrati."

Luka Modrić
Luka Modrić FOTO: AP

"Zdaj smo še vedno v postopku rahljanja ukrepov, pozneje pa bomo lahko videli, kako bomo nadaljevali in kako bomo uspešni z varnostno razdaljo in zaščito, kot so maske ali zasloni," je dejala španska ministrica za šport Irene Lozano. "Če bomo našli pot, ki ne bi smela biti pretežka, saj smo v Španiji na vrhu glede varnosti na športnih prireditvah, bomo skušali poiskati rešitev, ki bo jamčila varnost za gledalce na tribunah in igralce na igriščih," je dejala. Lozanova, ki je tudi predsednica španskega sveta za šport (CSD), je dejala, da razmišljajo o tem, da bi medijem dovolili vstop na stadione in poročanje o preostalih tekmah sezone prve lige, ki so bile prekinjene zaradi pandemije novega koronavirusa. "Glede na zelo dobre epidemiološke razmere resno razmišljamo o tem, da bi novinarji lahko neposredno na stadionih spremljali tekme prve lige," je dejala.

Špansko prvenstvo se bo predvidoma nadaljevalo junija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
27. 05. 2020 15.59
+1
Bravo novinar za fotko. Če pa v komentarju samo omenimo organ, ki ga Modrić kaže na sliki, pa takoj izbris.
ehjaehja
27. 05. 2020 17.04
+0
si pa zelo zavisten človek to je zdaj že jasno vsem...upam da nisi tak do lastne družine
samomojemnenje
27. 05. 2020 18.10
+1
A imaš občutek, da gre za zavist? Če nisi razumel, kaj sem hotel povedati, pač ne morem pomagati.
AtleticoSLO
27. 05. 2020 13.57
+6
To bi bila zelo lepa novica...Upam da uspe