Nogomet

Barkley v zadnjem napadu Chelseaju zagotovil točko, jeznega Mourinha zaustavili varnostniki

London, 20. 10. 2018 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V poslastici 9.kroga sta se na Stamford Bridge udarila Chelsea in Manchester United, a prava drama se je odvijala v zadnjih minutha po zadetku Rossa Barkleyja za izenačenje (2:2). Manchester City je s petardo proti Burnleyju vknjižil nove tri točke (5:0), prav tako tudi Tottenham na gostovanju v West Hamu (0:1). Salah z zadetkom za novo zmago Liverpoola v Huddersfieldu (0:1).

Po reprezentančnem premoru se je življenje vrnilo na angleške zelenice. V derbiju kroga sta se v Londonu merila letos izvrstni Chelsea in Manchester United, ki v tej sezoni nikakor ne ujame stare forme. Rdeči vragi, ki se še vedno borijo s kar nekaj poškodbami, so na Stamford Bridge pripotovali odločeni v zmago, ki bi zmanjšala njihov zaostanek za vodilnimi ekipami prvenstva. 

Zadetek Rudigerja, ki je popeljal modre v vodstvo.
Zadetek Rudigerja, ki je popeljal modre v vodstvo. FOTO: AP

A njihove želje je v prvem polčasu z glavo razblinil Antonio Rudiger, ki je v 21. minuti zatresel mrežo Davida de Gee po podaji Williana s kota. Modri so bili v prvem delu podjetnejši in vknjižili kar nekaj obetavnih napadov, ki pa jih je obramba gostov spretno odbila. 

V drugem polčasu pa se je tehtnica prevesila na stran varovancev Joseja Mourinha. Deset minut po sodnikovem žvižgu se je med strelce vpisal Antonio Martial. Slednji je spretno sprejel žogo znotraj kazenskega prostora in jo usmeril v mrežo Kepe Arrizabalage. Po prejetem zadetku so domači spet prevzeli vajeti v svoje noge. David Luiz je zapravil lepo priložnost po predložku s prostega strela, njegov poskus z glavo pa je romal mimo leve vratnice. 

Strelec dveh zadetkov Antonio Martial je vse od debija septembra 2015 vknjižil največ zadetkov za vrage v vseh tekmovanjih.
Strelec dveh zadetkov Antonio Martial je vse od debija septembra 2015 vknjižil največ zadetkov za vrage v vseh tekmovanjih. FOTO: AP

Le nekaj minut za tem je vrata de Gee nevarno ogrozil tudi strel N'Gola Kanteja, a je gostujoči čuvaj mreže novo vodstvo čete Maurizia Sarrija preprečil s požrtvovalno obrambo. Njegov trud je podžgal vrage, ki so si v naslednjem napadu zagotovili vodstvo. Po podaji Marcusa Rashforda je do strela vnovič prišel Martial, ki je poskrbel za preobrat in utišal Stamford Bridge. 

Ko je že vse kazalo na presenetljivo zmago Uniteda, pa je v zadnjih trenutkih sodnikovega podaljška točko domačim prinesel Ross Barkley. Po akciji Chelseaja je sprva poskušal Luiz, a zatresel prečko, žoga se je odbila do Rudigerja, ki je udaril proti vratom, a je de Gea strel spretno ubranil. Žoga se je odbila do Barkleyja, ki jo je dokončno pospravil v mrežo. 

Nepozorna obramba Uniteda je prezrla kar tri domače nogometaše, ki so se prosti znašli pred vrati de Gee.
Nepozorna obramba Uniteda je prezrla kar tri domače nogometaše, ki so se prosti znašli pred vrati de Gee. FOTO: AP
Ob slavju Chelseajeve klopi, pa je Marco Ianni iz strokovnega štaba modrih izrekel nekaj krepkih besed, ki so razjezile Mourinha. Ta se je jezen zapodil za njim, ustavili so ga šele varnostniki. Portugalec ob koncu ni skrival razočaranja, domačim navijačem pa je požugal, da si zasluži nekaj več spoštovanja, saj so očitno vse prehitro pozabili na lovorike, ki jih je pripeljal na Stamford Bridge. 

"Dajte no, osredotočite se raje na 97 minut odlične tekme," je na vprašanje novinarjev o incidentu povedal Mourinho in nadaljeval: "Nič me ne more zmotiti. Kar se je zgodilo s Sarrijevim pomočnikom, Sarri je bil prvi, ki je prišel do mene in mi zatrdil, da bo to rešil. Pomočnik je že prišel do mene in se opravičil. Rekel sem mu, da naj pozabi na to, kar se je zgodilo. Tudi jaz sem v svoji karieri naredil veliko napak." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skromni Liverpool, spursi do novih treh točk, City suvereno

Kljub temu, da so se poškodbe v času reprezentančnega premora v vrstah redsov nizale ena za drugo, so se navijači pred tekmo s Huddersfieldom razveselili novice, da so Virgil Van Dijk, James Milner, Mohamed Salah in druščina pripravljeni za novo ligaško tekmo. Liverpool je kljub temu zaigral v spremenjeni postavi. Na klopi je obsedel Roberto Firmino, zaradi poškodbe je manjkal Sadio Mane, zato pa sta priložnost od prve minute dobila Daniel Sturridge in Xherdan Shaquiri. Prav slednji se je s podajo podpisal pod prvi zadetek na gostovanju v 9. krogu Premier League. Švicar je z lepo podajo zaposlil Salaha, ki je našel prostor za strel ter povedel Liverpool v vodstvo.

Domači so se odzvali z obetavnim napadom, v katerem je z razdalje zapretil Jonathan Hogg, a zadel zgolj levo vratnico. V 43. minuti pa je domačim le uspelo zatresti mrežo, za to je poskrbel Laurent Depoitre, a je stranski sodnik še pred tem pomahal z zastavico. Huddersfield je bil nevaren tudi v drugem polčasu. Po predložku s strani je do priložnosti pred vrati Alissona Beckerja prišel Depoitre, a je Brazilec njegov poskus z glavo požrtvovalno obranil. Redsi so se maščevali s potezo Salaha, ki je lepo sprejel ponujeno žogo in prehitel domačo obrambo a ustrelil mimo v desne vratnice Jonasa Lossla.

Mohamed Salah je Liverpoolu zagotovil že dvestoto zmago na gostovanjih v Premier League.
Mohamed Salah je Liverpoolu zagotovil že dvestoto zmago na gostovanjih v Premier League. FOTO: AP

Tottenham je na gostovanju pri West Hamu prišel do nove zmage, edini zadetek na tekmi je konec prvega polčasa dosegel Erik Lamela. Slednji se je po podaji Mousse Sissokoja z glavo vpisal med strelce. 

Nogometaši Manchester Cityja na Etihadu spet opravičili vlogo favorita. Sinje-modri so bili podjetnejši že v prvem polčasu tekme proti Burnleyju, a jim je le enkrat uspelo zatresti mrežo gostov. V 17. minuti je domače v vodstvo povedel Sergio Aguero. V drugem delu tekme pa so bili gledalci priča prazniku zadetkov, ki ga je v 54. minuti otvoril Bernardo Silva, dve minuti za njim je vodstvo še povišal Fernandinho. Potem se je dogajanje na zelenici vsaj malo umirilo, vse do zadnjih minut, ko sta za končnih 5:0 z zadetkom poskrbela Riyad Mahrez in Leroy Sane.

Izidi: 

Chelsea - Manchester Untied 2:2 (1:0)
Rudiger 21., Barkley 90+6; Martial 55., 73.

Manchester City - Burnley 5:0 (1:0)
Aguero 17., Silva 54., Fernandinho 56., Mahrez 83., Sane 90. 

West Ham - Tottenham 0:1 (0:1)
Lamela 44.

Huddersfield - Liverpool 0:1 (0:1)
Salah 24.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
20. 10. 2018 21.31
+0
TO, remi proti TOP 5, upam, da to pomeni na boljše čase pri mufc.
Anticripstoned
20. 10. 2018 20.14
-3
ManUtd najbolj gnil klub v zgodovini nogometa...1. gol Martiala dosežen po tem ko je obrambni igralec Chelsea ležal na tleh poškodovan in ni hotel nobeden prekiniti tekme
SAF1
20. 10. 2018 21.32
-1
Seveda je ležal, pač sodnik ne deli nominacij za oskarja. Brez skrbi, če bi Atkinson sodil, mufc bi sigrun že dobil rdečega na račun Chelseajevega dajva.
kebbab
20. 10. 2018 21.59
-2
Daj anticripstoned ne nakladaj ker tvoja Barcelona je glede valjanja bistveno hujša da ne omenjam sodniške pimoči