Nogomet

Vroči Lewandowski poskrbel za Bayernov finale nemškega pokala

München, 10. 06. 2020 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
3

Potem ko si je v torek nastop v finalu nemškega nogometnega pokala priboril Bayer iz Leverkusna, je drugi finalist pričakovano postal Bayern München. Bavarci so na domačem stadionu z 2:1 (1:0) premagali Eintracht iz Frankfurta, ki jih je v finalu presenetil pred dvema letoma. Strelca golov za Bayern sta bila Ivan Perišić v 14. in Robert Lewandowski v 74., za goste je bil uspešen Danny Da Costa v 69. minuti.

Robert Lewandowski je zabil drugi oz. odločilni Bayerna v polfinalu nemškega pokala.
Robert Lewandowski je zabil drugi oz. odločilni Bayerna v polfinalu nemškega pokala. FOTO: AP

Bayern, ki tako po korona odmoru samo nadaljuje uspešen niz zmag, bi lahko vprašanje zmagovalca dokončno rešil že v prvem polčasu. Z odlično igro je nizal priložnosti, ki pa jih v večji meri ni izkoristil. V polno je z glavo zadel le Hrvat Ivan Perišić, ki ga je v kazenskem prostoru z natančno podajo lepo našel Thomas Müller.

Neučinkovitost Roberta Lewandowskega, Kingsleyja Comana in drugih je Eintracht kaznoval v 69. minuti, ko je nekoliko srečno do žoge v kazenskem prostoru prišel Danny Da Costa in z natančnim strelom premagal Manuela Neuerja. Toda domači so hitro odgovorili, pet minut pozneje je Lewandowski vendarle našel pot žogi v mrežo. Sodnik je njegov gol zaradi nedovoljenega položaja podajalca sprva razveljavil, a po ogledu video posnetka spremenil svojo odločitev.

Nemški pokal, polfinale: 
Bayern - Eintracht Frankfurt 2:1 (1:0)
Perišić 14., Lewandowski 74.; Da Costa 69. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
11. 06. 2020 13.25
+3
Lewy še naprej v ubijalski formi, podajalec pa spet nihče drug kot Müller 💪
265004
11. 06. 2020 12.40
+3
Mu privoščim letos zlato kopačko ker je boljši napadalec kot Ronaldo....Messi bo pa zlato žogo spet vzel...
ehjaehja
11. 06. 2020 15.03
+2
messi pa letos res nima kej praskat za zlato žogo sorry sploh če spet ne osvoji z barco ligo prvakov...letos je vsaj 10 napadalcev v boljši formi in z več zadetki kot on...