Nogomet

Vroči Paco Alcacer s hat-trickom v dobre pol ure rešil Borussio, domači debakl Bayerna

Dortmund, 06. 10. 2018 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Borussie Dortmund Paco Alcacer si je z dobrimi predstavami v zadnjih desetih dnevih prislužil vpoklic španskega selektorja Luisa Enriqueja, dobro formo pa je potrdil tudi na tekmi 7. kroga nemške bundeslige, kjer je zablestel s hat-trickom. In to potem ko je vstopil kot rezervist v 59. minuti tekme. Visok poraz Bayerna na domači areni Allianz.

Paco Alcacer je v izvrstni formi ta hip.
Paco Alcacer je v izvrstni formi ta hip. FOTO: AP

Borussia Dortmund je pred domačimi gledalci s 4:3 premagala Augsburg in skočila na prvo mesto (pet zmag in dva remija), a vse skupaj bi se danes lahko končalo precej drugače, če v igro ne bi vstopil Paco Alcacer. 25-letni napadalec je tekmo z Augsburgom začel na klopi, nato pa slabe tri minute po vstopu izenačil na 1:1. Gostje so v 72. minuti znova povedli, prav Alcacer pa je v 80. minuti izenačil na 2:2. Za vodstvo Borussie je poskrbel Mario Götze štiri minute kasneje, a je na drugi strani v 87. minuti izenačil avstrijski napadalec Michael Gregoritsch. Za končnih 4:3 je globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa poskrbel Alcacer, ki se je tako podpisal pod hat-trick. S tremi zadetki je Alcacer skočil tudi na vrh bundesligaških strelcev (6 golov), s petimi zadetki mu sledi slovaški vezist Ondrej Duda, ki brani barve Herthe Berlin.

Bayern, ki je med tednom v Ligi prvakov doma le remiziral z Ajaxom, nato pa so se pojavila namigovanja, da je v garderobi Bavarcev zavrelo, se je tokrat moral obrisati pod nosom v domačem prvenstvu. Usodna je bila Borussia Mönchengladbach, ki je varovancem Nika Kovača prisolila pravo zaušnico. Gostje so namreč slavili kar s 3:0 in zdaj se stolček Kovača na klopi Bayerna že pošteno trese. 

Izidi: 
Borussia Dortmund - Augsburg 4:3 (0:1)
Düsseldorf - Schalke 0:2 (0:0)
Hannover - Stuttgart 3:1 (2:0)
Mainz - Hertha Berlin 0:0 (0:0)
Bayern - Borussia Mönchengladbach 0:3 (0:2)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gizmo28
07. 10. 2018 15.14
+5
kovač je bil soliden igralec, kot trener nula
obožeobože
07. 10. 2018 09.02
+12