Nogomet

'Vsaka šola nekaj stane'

Ljubljana, 30. 11. 2023 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 5. krogu Konferenčne lige v zelo težkih razmerah za igro na domačem stadionu v Stožicah morali priznati premoč favoriziranemu Lillu, ki je slavil z 0:2. Tako strateg zmajev Zoran Zeljković kot branilec aktualnega slovenskega državnega in pokalnega prvaka Marcel Ratnik sta po tekmi poudarila, da je bil tekmec tokrat boljši, a da so tudi zeleno-beli na drugi strani prikazali veliko dobrih stvari.

Čeprav so v domačem taboru potihoma upali na veliko presenečenje, pa je dogajanje na katastrofalni zelenici stoženskega stadiona vendarle pokazalo, da je francoski Lille boljše moštvo od Olimpije, ki se je sicer prikazala v solidni luči.

Gostje so znali izkoristiti dve večji napaki v ožji ljubljanski obrambi, zadela sta Remy Cabella v 15. minuti in Yusuf Yazici v 57., za zmago z 2:0 in potrditev napredovanja v izločilne boje Konferenčne lige. "Najprej bi želel čestitati zasedbi Lilla za zasluženo zmago in napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja. Obenem pa sem ponosen na svoje fante, ki so v danih razmerah dali svoj maksimum. Razmere so bile enake tako za njih kot za nas, običajno pa je tako, da na koncu slavi tisto moštvo, ki v tako zahtevnih razmerah za igro stori manj napak," je le nekaj trenutkov po porazu s francoskim predstavnikom dejal trener zmajev Zoran Zeljković in dodal:

"Tudi mi smo imeli svoje priložnosti, iz katerih bi lahko iztržili kaj več. Vsak poraz v Evropi nekaj stane, zato upam, da se bomo iz te lekcije naučili kaj novega."

Osrednji branilec Olimpije Marcel Ratnik se je navezal na misli svojega šefa in poudaril, da vsaka (evropska) šola nekaj stane ter da nihče od Olimpije ni pričakoval zmage nad favoriziranim tekmecem.

"Vedeli smo pred tekmo, da nam za morebiten preboj v izločilne boje igra zgolj zmaga. Toda tudi to nam po zmagi Slovana na Ferskih otokih ne bi podaljšalo upanja za napredovanje, tako da bomo skušali na zadnji tekmi na Slovaškem odigrati za svojo dušo in za zaključek skupinskega dela zmagati," povedal mladi branilec.

"V Evropi vemo, kako je treba stati v vseh igralnih linijah. Če ti za sekundo pade zbranost, si že kaznovan. In to se je pripetilo nam v dveh primerih, zato lahko le čestitamo nasprotniku za zmago," je še pristavil Ratnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
02. 12. 2023 12.36
+2
Vsi ki ste sanjali o napredovanju iz skupine, ste zdaj verjetno pristali na realnih tleh. Čeprav nekateri v ŽABASTANU še vedno živite v oblakih. Brez NZS in SODNIŠKE ORGANIZACIJE NI NIČ. Priznajte si.
Bigbadjohn
01. 12. 2023 13.18
+1
Večni študentje, oziroma šolarji...
St. Gallen
01. 12. 2023 09.48
+1
drimtim pa cist tiho
štajerc65
01. 12. 2023 09.30
+7
Ne samo z igro, se z igriščem se sramotitve v Evropi
zoran pušenjak
01. 12. 2023 08.31
+6
Igrišče pa kot njiva, še marsikateri tretjeligaš ima boljše igrišče
Grdoba1
01. 12. 2023 08.10
+5
Še slabša njiva kot v Grosuplju pri takih zvezdnikih. 🤣🤣🤣
Drugorazredna
01. 12. 2023 08.05
+10
Ampak najlepše mesto na svetu je imelo pa včeraj tudi "najbolj svinj..." igrišče na svetu.