Nogomet

Vsega konec že pred poletjem: Havertz naj bi izbral Bayern

Leverkusen, 10. 04. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko nihče z gotovostjo ne more napovedati, kako bo videti letošnja poletna nogometna tržnica, je nemški nogomet očitno že aprila ostal brez ene najudarnejših zgodb. Gre za usodo 20-letnega dragulja Bayerja iz Leverkusna, Kaija Havertza, ki naj bi se po nekaterih informacijah že odločil oditi v Bayern in ne v tujino, kjer so ga snubili Liverpool, Barcelona in Real Madrid.

Havertz (na fotografiji levo) proslavlja po zadetku v Portu na tekmi Lige Evropa s soigralcem Mousso Diabyjem.
Havertz (na fotografiji levo) proslavlja po zadetku v Portu na tekmi Lige Evropa s soigralcem Mousso Diabyjem. FOTO: AP

Po informacijah nemške televizije Sky bo Kai Havertz, nemški reprezentant in član Bayerja iz Leverkusna, najverjetneje oblekel dres bundesligaškega rivala Bayerna. Branilci nemškega naslova so tako očitno že na začetku aprila razrešili eno največjih ugank pred odprtjem poletnega prestopnega roka. Havertza so v zadnjih mesecih povezovali s praktično vsemi najboljšimi evropskimi klubi, vključno z branilcem naslova v Ligi prvakov Liverpoolom, 13-kratnim osvajalcem najelitnejšega evropskega tekmovanja Real Madridom, špansko prvakinjo Barcelono, angleškim prvakom Manchester Cityjem in njegovim mestnim tekmecem Manchester Unitedom, londonskim Chelseajem ...

Havertz, tako Sky, bi v Bayern prestopil pred sezono 2020/21, šele 20-letni vezist pa je sicer "izbruhnil" že v pretekli sezoni s kar 17 goli in štirimi podajami. Tretji strelec 1. Bundeslige, kjer sta ga lani prekosila le Bayernov Robert Lewandowski in Francisco Alcacer (Borussia Dortmund), je bil prvič vpoklican tudi člansko nemško izbrano vrsto.

Želijo 115 milijonov evrov
Za njegov prihod naj bi zeleno luč prižgalo tako vodstvo Bayerna kot trener Hans-Dieter Flick, a pred precej negotovim poletnim prestopnim rokom ne gre pozabiti, da ga pogodba na Leverkusen veže do leta 2022. Zanj naj bi "lekarnarji" zahtevali kar 115 milijonov evrov, zato bo verjetno veliko odvisno od pogajanj, saj bi bilo veliko presenečenje, če bi za Havertza v kriznih časih Bavarci presegli klubski rekord.

Münchenčani so imeli pred krizo zaradi novega koronavirusa sicer že tako velike načrte zaradi velike količine prihrankov iz preteklih sezon. Obetala naj bi se precejšnja prevetritev članskega moštva, in Bayern bo, kot vse kaže, eden redkih, ki bi lahko brez večjih težav dosegel tudi 115-milijonsko znamko, če bo to potrebno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
18. 04. 2020 11.50
Nisem vedel, da je tudi Real zainteresiran za Havertza? No, čim je cena čez 100 miljončkov, potem je Real zainteresiran.
Carrasco
10. 04. 2020 10.14
+3
Če to piše na 24 ur potem pa to res drži haha .Verjetno so poklicali Ivo Milovanovića
RUBEŽ
10. 04. 2020 09.27
+5
Jaz upam, da bodo speljali posel. Sicer ne za ta denar, pa vendar. Ne gre pozabiti, da Bayern res nekaj let ni pretirano zapravljal. In spoznali so, da je zdaj priložnost. Upam da se ne motim.
Trend01
10. 04. 2020 09.10
+5
Real ni bil nikoli preveč resno zainteresiran za Havertza. So sicer tipali, a več ne. To je bilo okoli novembra, decembra lani. Real ima že preveč igralcev na položaju AM-ja. Barça je bila boj resen kupec zanj. Messi je namreč igralec pri Barçi, ki še "najbližje" poziciji AM (pa seveda RW, SS...). A je, ko je ven prišla odkupna klavzula" zanj, več ali manj, vse potihnilo. Ja, tudi L'pool je bil zraven, a tudi nič posebej agresivno ni nastopal. Havertz je več ali manj govoril, da želi ostati v Bundesligi. Bayer ga je želel obdržati, a Bayern je pač Bayern, in "alfa ter omega" v Nemčiji. Logična poteza.
matej1111
10. 04. 2020 08.11
+4
Brcavrit
10. 04. 2020 08.33
+9
Ne skači prehitro od veselja. Zadeva ni niti še na polovici. Odkupna klavzula bo hud problem za Bayern v teh časih. Drugače pa dober nakup in vesel sem, da ne bo, upam, izbral kakega španskega kluba.