Nogomet

Rožman pred polfinalom: Pokal je naš primarni cilj

Reka, 25. 05. 2020 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Simon Rožman je reškega nogometnega prvoligaša prevzel septembra lani od Igorja Bišćana, nekdanjega uspešnega trenerja ljubljanske Olimpije, s katero je osvojil prvenstvo in pokal. Prav hrvaški pokal je, kot je Rožman sam izpostavil, v tej sezoni v primarni cilj kluba z Reke. Pokal so Rečani, ki jih je v preteklosti odlično vodil sedanji slovenski selektor Matjaž Kek, osvojili petkrat, nazadnje lani. Na Hrvaškem se sezona nadaljuje prav ta konec tedna s polfinalom pokala, ko bo vstopnico za finale proti Osijeku z Rijeko lovil tudi Simon Rožman.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert

Slovenski nogometni trener Simon Rožman je presrečen, da ga je trenerska pot vodila na Reko, kjer kot glavni trener HNK Rijeke zares uživa. Priznava, da gre za naslednji korak na poti. Čeprav se je soočil tudi s posledicami, ki jih je pustil koronavirus, pa je to zanj in za ekipo že mimo, tako da so Rečani že povsem osredotočeni na tekmovalne izzive, saj se sezona ta konec tedna s polfinalom hrvaškega pokala tudi nadaljuje. Da je njegova ekipa prejšnje pripravljalno obdobje kar dobro izkoristila (deloma), potrjuje tudi rezultat prijateljske tekme proti prvoligašu Istri iz Pulja, ki so jo Rečani dobili s kar 5:1, kar je odlična napoved za polfinale z Osijekom. "Boljši smo bili v drugem polčasu. Prvi ni bil posebej dober. Še veliko moramo postoriti ta teden," je tamkajšnjim novinarjem hitel pripovedovati 37-letni strokovnjak iz Štor pri Celju, ki je v karieri vodil NK Celje, NK Domžale, od septembra lani pa je na klopi HNK Rijeka. "Prehitro izgubljamo žogo, prikradejo se nam manjše napake, zaradi katerih ne moremo razviti želele igre. Drugi polčas proti Istri je bil že približno pravi. Treba je poudariti, da so ponujeno priložnost odlično izkoristili naši mladi nogometaši," je še dejal Slovenec na hrvaški klopi. 

V nedeljo bo šlo na Hrvaškem zares. Polfinale pokala proti odlični ekipi Osijeka. "Za nami je trimesečni prisilni odmor od tekem, kar se nam utegne poznati. Sploh, ker bomo že takoj pred sabo imeli zahtevno nalogo in velik vložek. V pokalu imamo visoke cilje, zato pričakujemo dober rezultat proti odličnim Osiječanom. Tekma bo povsem drugačna od tiste prijateljske proti Istri. Naredili bomo vse, da se dokopljemo finala."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bikoborec
25. 05. 2020 15.40
Se je fant naucil kaj pomeni beseda primarni
poserjemsenavas
25. 05. 2020 14.10
-5
Naj ostane pri sosedih, tu ga nihče ne pogreša.
Marcuus
25. 05. 2020 13.28
+2
Mu privoščim iz srca.
Malo_sutra
25. 05. 2020 13.32
+4
Kaj pa vem. Nebi nic komentiral ce bi tale bil iz panoge sport oz. nogomet... ampak, da nimas z nogometom nobene povezave in koncas solo ter si kar trener tole pa mi nebo nikoli jasno.
ferari23
25. 05. 2020 13.17
+1
Bomo zmagal .druge ni ,sam delat .pabo.