Nogomet

Weah pri 51 letih znova oblekel reprezentančni dres

Monrovia, 13. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Nekdanji najboljši nogometaš sveta George Weah, ki je lani decembra gladko zmagal na predsedniških volitvah v Liberiji, je še enkrat oblekel reprezentančni dres. Postal je član liberijske reprezentance, pa čeprav samo za eno tekmo in na koncu dobil stoječe ovacije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šestnajst let po koncu nogometne kariere je ob upokojitvi njegove številke George Weah pri 51 letih znova oblekel državni dres in nastopil na uradni tekmi. Weah se je na presenečenje gledalcev na mednarodni prijateljski tekmi proti Nigeriji, na kateri se mu je liberijska nogometna zveza želela pokloniti, namesto na tribunah pojavil kar na igrišču. Nekdanji dobitnik nagrad za najboljšega nogometaša v Evropi in na svetu je prevzel kapetanski trak in skoraj celo tekmo, ki jo je Liberija izgubila z 1:2, preživel na zelenici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot dodaja AFP, je pri tem prikazal nekaj znanja, s katerim se je proslavil v evropskih klubskih velikanih kot so PSG, Monaco, Marseille, AC Milan, Chelsea in Manchester City. Ob odhodu z igrišča 12 minut pred koncem rednega dela pa je doslej edini afriški nogometaš z naslovi najboljšega nogometaša na svetu in zlate žoge bil deležen stoječih ovacij, njegovi "soigralci" pa so se mu poklonili z majicami z napisom "Hvala, kralj George".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik599200
13. 09. 2018 10.15
-1
Zdaj v teh cudnih casih kjer nam kratijo pravico govora. A je zdaj on rasist ker je oblekel belo srajco?? Razumete kaj hocem povedat? Normalen bel clovek sploh ne more izrazit svojega mnenja ker je takoj rasist ali homofob..