Nogomet

Wenger: Avtomatično določanje prepovedanih položajev možno za SP 2022

Zürich, 08. 04. 2021 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji francoski nogometni trener in zdajšnji predstavnik odbora Mednarodne nogometne zveze (Fifa) za razvoj nogometa Arsene Wenger je za televizijski program Living Football Television dejal, da bi lahko za svetovno prvenstvo v Katarju naslednje leto že imeli vzpostavljen sistem avtomatičnega določanja prepovedanih položajev.

Arsene Wenger
Arsene Wenger FOTO: AP

O tem poroča nemška tiskovna agencija, ki citira 71-letnega Francoza Arsena Wengerja. "Avtomatični sistem določanja prepovedanih položajev pomeni, da signal hitro potuje do stranskega sodnika, ki mu na uri zasveti rdeča lučka za prepovedani položaj." Gre za posebno vrsto tehnologije, ki je v uporabi že pri določanju prečkanja golove črte žoge, piše dpa.

Tudi Francoz se strinja, da je trenutno zaradi tesnih odločitev potrebno veliko časa, preden se igra nadaljuje. "V povprečju je treba počakati 70 sekund, včasih malce več, včasih malo manj. Odvisno od položaja, lahko traja precej dlje. Gre za pomembno vprašanje, saj to prekinja igro oziroma izniči celo proslavljanje zadetkov. Gre za zelo mejne položaje, zato je to pomemben korak za skrajšanje časovne razlike do končne odločitve," je še dejal Wenger.

Svetovno prvenstvo v Katarju bo sicer na sporedu od 21. novembra do 18. decembra prihodnje leto.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
09. 04. 2021 11.28
Proslavljanje zadetkov.....ja, to je največji problem....
AtleticoSLO
08. 04. 2021 20.26
+1
Pravilno...na koncu bo tako kot v Fifi..(videoigri)...podpiram...bo pa potrebno red narediti tudi vi pravilih
Želko Kacin
08. 04. 2021 18.33
+2
kmalu roboti namesto igralcev sp 2026