Nogomet

Wenger razkril, da je dobil že veliko ponudb, lahko bi se preselil tudi v pisarne

London, 09. 05. 2018 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
2

Arsene Wenger je že vodil zadnjo tekmo na stadionu Emirates, toda trenerja Arsenala pred dokončnim slovesom ločita še dve preizkušnji v prvenstvu. Medtem vodstvo Arsenala mrzlično išče Francozovega naslednika, legendarni strateg pa ni zavrnil možnosti, da bi po slovesu od Londona prevzel direktorsko vlogo.

Wenger (v sredini) kot trener topničarjev ne bo več sedel na klop stadiona Emirates.
Wenger (v sredini) kot trener topničarjev ne bo več sedel na klop stadiona Emirates. FOTO: AP

Vse odkar je postalo jasno, da se po koncu sezone leto pred iztekom pogodbe poslavlja od Arsenala, je francoski trener Arsene Wenger sodeč po lastnih trditvah dobil številne ponudbe. O naslednjem koraku v trenerski (ali morda direktorski) karieri se 68-letni Strasbouržan še ni odločil, pred zadnjima tekmama v vlogi trenerja topničarjev pa ni želel konkretneje govoriti o svojih morebitnih naslednikih.

Kdorkoli to že bo, ga čaka težka naloga po kar 22-letni vladavini Francoza v severnem Londonu, kjer je pustil neizbrisen pečat. Navijači so se od dolgoletnega stratega poslovili na čustveni zadnji domači tekmi z Burnleyjem (5:0), Wengerja pa v teh dneh tolaži vsaj veliko zanimanje za njegove usluge. 

Moji možgani zahtevajo delo
"Več (jih je) kot sem pričakoval," je o ponudbah, ki so prišle na njegov naslov, na torkovi novinarski konferenci povedal Wenger. "Želim delati dobro do zadnjega dne moje pogodbe. Nato pa, po vsem tem, bom malce počil in razmislil o tem, kam bom šel od tam naprej. Gotovo pa je, da bom aktiven. Moji možgani zahtevajo delo in so aktivni. Imam ogromno izkušenj iz vodenja in subtilnosti dela z ljudmi. Na splošno bom delal. Kaj pa bom počel, še ne vem."

Francoski strateg, ki je na zadnji domači tekmi takole pozdravil navijače, bi lahko pristal v Parizu, kjer naj bi se za njegove usluge zanimal Paris Saint-Germain.
Francoski strateg, ki je na zadnji domači tekmi takole pozdravil navijače, bi lahko pristal v Parizu, kjer naj bi se za njegove usluge zanimal Paris Saint-Germain. FOTO: AP

Francoski strateg ni razkril, kateri klubi ga snubijo, je pa priznal, da se "ne vidi" v katerem od angleških prvoligašev. Odločil naj bi se do svetovnega prvenstva, ni pa želel podrobneje govoriti o svojih morebitnih naslednikih. "Bolje, da ostanem nevtralen," je bilo vse, kar je otoška sedma sila izvlekla iz Wengerja, ki pravi, da bo kot vsak navijač Arsenala podpiral novega trenerja in si želel, da mu gre dobro. Kaj lahko bi se tudi poslovil od trenerskih klopi in se preselil v pisarne v kateri od direktorskih vlog.

V 22 letih na vseh treningih
"O tem sem morem še odločiti. Nisem se še odločil, zato bi v tem trenutku rekel, da si želim (ostati trener, op. a.). Morda pa bom po določenem času mislil: 'Ne, morda je čas za manjšo spremembo smeri.' Pošteno povedano, vam ne morem dati odgovora. Ne vem," je še dodal Wenger.

"Uživam, ko grem vsak dan tja ven, seveda. Veste, da v 22 letih nisem izpustil treninga, nikoli nisem ostal v pisarni. Vsak dan sem bil tam zunaj. To je nekaj, kar bom pogrešal."

Na plaži nisem videti dobro
Med prvimi možnimi delodajalci francoskega stratega se omenja Paris Saint-Germain, ki naj bi iskal novega generalnega direktorja oziroma menedžerja, o tem, da se PSG za Wengerja zanima, je spregovoril tudi njegov nekdanji varovanec pri Arsenalu Emmanuel Petit. Nekdanji francoski reprezentant je po večletnem sodelovanju s televizijo beIN SPORTS zelo blizu predsedniku francoskih prvakov Naserju Al-Kelaifiju.

"Ko je bil mlad fant, ko je začel s to službo, sem bil prvi, s katerim je podpisal pogodbo, njegov prvi nakup," se je pošalil Wenger. "Zato imava dober odnos in zato sem bil vedno pri beIN, a to ne vpliva na nobeno nogometno odločitev. Na splošno pa ljudje gledajo tvojo starost in iz tega naredijo težavo. To je manjša diskriminacija. Res jih ne zanima, kako delate in kakšne predstave kažete. To lahko razumem, saj sem sam razmišljal podobno, ko sem bil mlad. Da bi pred naslednjo službo šel na plažo? Na plaži nisem videti dobro."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbr1001
09. 05. 2018 21.50
+0
ka pa žabe? čuj, toti trener iz kravaške bo kmalu šel.. lahko bi rezervirali wengerja.. menjava bo hitro staremu francozu bi pa tud pasalo malo počitnic na barju.. ker na morju mu ni ok :)))))))))
mufflon
09. 05. 2018 17.06
-2
So pa angleži ene ovce. S takimi igralci sem tudi jaz na njihovi klopi v premier ligi med prvih deset.