Nogomet

Wenger, Poch, Mourinho strnili vrste v boju proti koronavirusu

London, 17. 03. 2020 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovna nogometna organizacija (Fifa) je v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) objavila posrečen video, v katerem slovita nogometna imena opozarjajo na pomen ukrepov v boju s koronavirusom. Vam bodo besede Joseja Mourinha, Arsena Wengerja in Mauricia Pochettina prišle do živega?

Ker je dogajanje na nogometnih zelenicah ohromljeno, je nastopil čas za drugačne vrste taktik. 

Svetovna nogometna organizacija Fifa je izrazila svojo podporo v boju s koronavirusom, v ta namen je posnela kampanjo, v kateri nastopa šest slovečih nogometnih imen. Ti v svet sporočajo pet ključnih taktik za boj proti širjenju Covid-19. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vsi se dobro zavedamo, kako resna je situacija s koronavirusom. Zdravje moramo postaviti na prvo mesto," začne video nekdanji trener Arsenala Arsene Wenger in nadaljuje: "Predstavljamo vam pet ključnih taktik za boj proti koronavirusu, spodbujam vas, da jim sledite ves čas." 

Po Francozu besedo prevzame Mauricio Pochettino, nekdanji trener Tottenhama. "Vse se začne z vašimi rokami. Prosim, umivajte jih, kar se da pogosto, če je le mogoče s pripomočki, ki vsebujejo alkohol," svetuje Argentinec. 

Trenerka ženske ekipe Manchester Uniteda Casey Stoney v nadaljevanju opozori na pravilno ravnanje v primeru kihanja ali kašljanja: "Pokrčite svoje komolce, zakrijte si nos in usta, kadar kašljate ali kihate. Če uporabljate robčke, jih takoj po uporabi zavrzite." 

Mourinho vas prosi, da stopite korak nazaj

"Izogibajte se dotikanju oči, nosu ali ust. S tem lahko preprečite virusu, da vstopi v vaše telo," svetuje selektor senegalske reprezentance Aliou Cisse

'Štafeto' v roke vzame Jose Mourinho, trenutni strateg Tottenhama: "V oziru interakcije z ljudmi stopite korak nazaj. Ostanite minimalno meter stran od ljudi, ki kašljajo ali kihajo." 

Selektorica ameriške ženske reprezentance Jill Ellis poda še zadnjo ključno taktiko za boj z virusom: "Če se ne počutite dobro, ostanite doma. V nekaterih državah je izolacija priporočljiva tudi zdravim ljudem. Sledite navodilom zdravstvenih organizacij." 

Video zaključi predsednik Fife Gianni Infantino z besedami: "Prosim, ostanite informirani. Sledite tem navodilom in podprite Svetovno zdravstveno organizacijo v boju proti koronavirusu. Skupaj bomo zmagali v tej zahtevni tekmi." 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.Megla
17. 03. 2020 12.27
-4
Ljudje ste slišali, trije trenerji v penziji vam svetujejo, da si umivajte roke.......zdaj smo lahko popolnoma pomirjeni in brez skrbi...