Nogomet

Wenger se vrača: Rad bi delil svoje znanje in napočil je pravi čas

Pariz, 26. 05. 2019 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Leto dni je minilo, odkar se je Arsene Wenger, po dolgih 22 letih, poslovil od trenerskega stolčka Arsenala. V tem času je prejel zavidljivo število ponudb za delo, med drugim so ga mediji posedli tudi na čelo Milana, a Francoz je mesece posvetil predvsem dobrodelnemu delu. Zdaj je prepričan, da je nastopil čas za vrnitev v nogomet.

Francoski nogometni strokovnjak Arsene Wenger se je s solznimi očmi poslovil od svojega mesta na stadionu Emirates, ki mu je dolgo časa predstavljal drugi dom. Topničarje je vodil vse od leta 1996, v tem času pa osvojil tri lovorike angleškega prvenstva in štiri angleške FA pokale. V posebno lepem spominu ga navijači Arsenala nosijo zaradi sezone 2003/04, ko je vodil generacijo nepremagljivih.

Lani se je v čustvenem slovesu poslovil od topničarjev.
Lani se je v čustvenem slovesu poslovil od topničarjev. FOTO: AP
Očitno pa se sloviti Francoz vrača v nogometne vode, potem ko se je zadnje leto precej oddaljil od nogometnih zelenic. "Mislil sem, da se bom hitro vrnil nazaj, a, iskreno povedano, sem precej užival, medtem ko sem bil nekoliko oddaljen od nogometa. Tako sem imel čas, da sem analiziral, kaj želim početi, kako bi lahko koristil družbi. To leto sem bil tako udeležen v številnih dobrodelnih projektih in konferencah. Priznati moram, užival sem. Nisem bil pod žarometi, posledično je bilo tudi stresa manj," je priznal Wenger.

V minulih mesecih so ga povezovali tudi z vlogo v italijanskem prvoligašu AC Milanu, a je govorice sam označil za lažnive. Po letu dni 'počitka' bo tako spet soustvarjal nogometno zgodbo, podrobnosti pa ni želel razkriti.

Arsene Wenger si je vzel leto dni počitka, sedaj pa se vrača v nogometne vode.
Arsene Wenger si je vzel leto dni počitka, sedaj pa se vrača v nogometne vode. FOTO: AP

"Nogomet ostaja moja velika strast. Sedaj sem se znašel na križišču in kmalu se bom vrnil v nogomet, a ne morem vam povedati v kakšnem obsegu. Rad bi delil svoje znanje in napočil je pravi čas," je svoje prepričanje delil francoski nogometni strokovnjak in zaključil: "V kakšni smeri? Bo to le zmagovanje nogometnih tekem ali nekaj drugega? O tem se moram odločiti in to odločitev moram sprejeti precej hitro."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AjdeMiPopuši
26. 05. 2019 11.28
+2
V Olimpiji ga rabimo.
jspatipaon
26. 05. 2019 09.29
+11
V lov na 4 mesto, arsene, gremo!
rekapaka
26. 05. 2019 09.16
-1
Kamorkoli, samo v Barcelono ne.
Johnny_J
26. 05. 2019 08.53
+11
Trenutno bi ga rad videl v barci.
postennnn
26. 05. 2019 08.09
+15