Nogomet

'Če želiš delati na najvišjem nivoju, potem moraš oditi v Anglijo'

London, 16. 12. 2018 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odhod Zinedina Zidana iz kraljevega kluba je sprožil nemalo špekulacij o tem, kje bi Francoz lahko nadaljeval svoje nogometno poslanstvo. Njegov rojak Arsene Wenger je prepričan, da mu bo najboljša šola prav angleška Premier League, ki je v primerjavi z preostalim evropskim ligam dosti bolj nepredvidljiva.

Po izjemnih treh zaporednih naslovih elitne Lige prvakov, se je po koncu minule sezone Zinedine Zidane odločil, da konča svoj staž na trenerskem stolčku madridskega Reala. Vse odtlej pa francoski nogometni strokovnjak praktično nima miru. Mediji ga namreč že vse od samega odhoda povezujejo z Manchester Unitedom, kjer bi Zidan lahko že kmalu zamenjal dosedanjega trenerja Joseja Mourinha.

Zidane si je z Realom prislužil tudi naziv španskega prvaka v sezoni 2016/17.
Zidane si je z Realom prislužil tudi naziv španskega prvaka v sezoni 2016/17. FOTO: AP

Nekdanjemu nogometašu Juventusa in Reala, vsaj po izjavah sodeč, angleško prvenstvo ne diši preveč, a njegov rojak Arsene Wenger je prepričan, da se prav na Otoku skriva pravi izziv za Zidana.

Po besedah trenerja, ki je poleti zaključil 22 let trajajoči staž na čelu londonskega Arsenala, je prav Premier League daleč najbolj tekmovalna, saj je prvak znan šele v zadnjih krogih prvenstva. "Če želiš delati na najvišjem nivoju, potem moraš oditi v Anglijo," je v pogovoru za beIN Sports povedal Wenger in trditev utemeljil z: "V angleškem prvenstvu se kar šest klubov lahko bori za naslov prvaka. V preostalih državah lahko v večji meri že decembra napoveš, kdo bo zmagovalec."

Arsene Wenger je v dvaindvajsetih letih okusil trde boje nepredvidljivega angleškega prvenstva.
Arsene Wenger je v dvaindvajsetih letih okusil trde boje nepredvidljivega angleškega prvenstva. FOTO: AP

Francoz, ki, odkar je zapustil topničarje, še išče nove izzive, je prepričan, da odločitev nikakor ne bo lahka. Zidane je namreč v kratki trenerski karieri dosegel izjemne uspehe, zato za naslednji korak nima prav veliko možnosti.

"Zidane je v težavni situaciji. Vodil je največji klub na svetu, tako lahko sedaj sede le na trenerski stolček drugega največjega," je zagotovil Francoz, ki je Arsenal kar trikrat popeljal do naslova državnega prvaka in nadaljeval: "Lahko se odloči za dolgoročno sodelovanje in pomaga pri grajenju kluba, lahko pa spet izbere klub, ki se bo boril za naslov prvaka v elitnem evropskem tekmovanju."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
16. 12. 2018 13.23
+1
Lej no, delo v realu je bilo nižji nivo...zanimivo...
fafajonka
16. 12. 2018 10.17
+3
Aha, delati v Realu je bilo na nižjem nivoju,.......sem vedel, da bo enkrat povedal po resnici...... :-D
bekson74
16. 12. 2018 08.33
+2
ma on tudi lovorike in rekorde samo so še iz časov (nevem ce bom prav napisal)Henrya, Vieira,Pires,Bergkamp..mislim, da brez poraza osvojil prvenstvo oni so takrat res dominiral....Tako, da on ve kaj govori..
MesOjediPinGvin
16. 12. 2018 08.21
+6
To lahko izjavi pa samo Wenger, ki je res veliko osvojil, ja. Naj prešteje lovorike španskih in angleških klubov v Ligi Prvakov in Ligi Evropa v zadnjih 10-ih letih, pa naj potem pametuje.