Nogomet

Wenger: 'Walcotta sem želel pustiti na klopi!'

London, 14. 09. 2008 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trener nogometnega kluba Arsenal Arsene Wenger je želel tekmo proti Blackburnu odigrati brez reprezentančnega zvezdnika Thea Walcotta.

Arsene Wenger
Arsene Wenger FOTO: Reuters

Theo Walcott je bil zadnji teden največja nogometna zvezda na Otoku. Po treh zadetkih na kvalifikacijskem dvoboju proti Hrvatom (4:1) so ga bili polni vsi časniki. Njegov trener pri Arsenalu Arsene Wenger pa ga na tekmi Premier  League proti Blackburnu ni želel poslati na igrišče.

"Ko tako mlad nogometaš zabije tri gole na tako pomembni kvalifikacijski tekmi, potem ljudje pričakujejo, da bo zabil nove tri zadetke že na naslednji tekmi. Želel sem, da se spoočije za dvoboj Lige prvakov proti Dinamu iz Kijeva, vendar zaradi poškodovanih Samirja Nasrija in Niklasa Bendtnerja nisem imel izbire,“ je na novinarski konferenci po tekmi Blackburn – Arsenal povedal Wenger.

Walcott se je v vlogi asistenta znašel pri prvem zadetku nizozemskega reprezentanta Robina van Persieja, Londončani pa so na Ewood Parku slavili zmago s 4:0.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.