Nogomet

Nasvet za Pogbaja: Moral boš igrati, le tako se boš pripravil na prihodnost

Ljubljana, 14. 12. 2020 06.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni francoski trener Arsene Wenger, ki je kar 22 let sedel na klopi londonskega Arsenala, je za ESPN pokomentiral trenutno situacijo rojaka Paula Pogbaja. Wenger vezistu rdečih vragov svetuje, naj se osredotoči na sedanjost, četudi si v prihodnje želi zapustiti Old Trafford.

Paul Pogba se mora po mnenju Arsena Wengerja osredotočiti na sedanjost in Manchester United.
Paul Pogba se mora po mnenju Arsena Wengerja osredotočiti na sedanjost in Manchester United. FOTO: AP

"Verjamem, da je treba nogometašu razložiti, da je njegova glavna naloga igranje za trenutni klub ne glede na njegove želje v prihodnosti. Najboljši način, kako se pripraviti na prihodnost, je, da v sedanjosti pokažeš dobre predstave," je za ESPN-ovo pogovorno oddajo Caught Offside povedal Arsene Wenger

Spomnimo, sloviti agent Mino Raiola, ki sodeluje tudi s Paulom Pogbajem, je pred dnevi dvignil veliko prahu, ko je dejal, da njegov klient še zdaleč ni zadovoljen s svojo vlogo na Old Traffordu. Namignil je tudi, da bi francoski vezist že januarja utegnil zapustiti Manchester, ker pod Olejem Gunnarjem Solskjaerjem ni več med prvimi nogometaši kluba. 

"Naredil je razliko"
"Ko sem ga v torek videl priti na igrišče v drugem polčasu, mi je bilo žal, da tekme ni začel. Takoj po vstopu je naredil razliko," je še dejal Wenger. Pogba je v zadnjem krogu Lige prvakov v Leipzigu vstopil v 61. minuti, ko je domači RB vodil z 2:0, srečanje pa se je nato končalo s 3:2, tako da so se morali rdeči vragi posloviti od osmine finala, v katero sta napredovala RB Leipzig in PSG. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pogba je v tej sezoni za Manchester United sicer odigral 15 tekem, od tega devet v domačem prvenstvu, a le tri je igral od prve do zadnje minute. Tudi strelsko še zdaleč ni tako učinkovit, v vseh tekmovanjih je doslej zabil le dvakrat. Za primerjavo: v sezoni 2018/2019 je za rdeče vrage samo v Premier League dosegel 13 zadetkov in dodal še devet asistenc. 

Pogba ni edini s težavami z minutažo
Še en vezist, ki ima težave s privajanjem na Solskjaerjev sistem igre, pa je Donny van de Beek. Nizozemec je poleti prišel iz Ajaxa in doslej še ni pustil večjega pečata. Na 11 tekmah v Premier League je le dvakrat začel, kar trikrat pa ga norveški strateg sploh ni poslal v igro. Nedavno se je zato oglasil legendarni nizozemski trener Louis Van Gaal, ki je prestop rojaka že označil za napako. 

"Upam, da njegov čas še prihaja, a dvomim, da je bil prestop na Otok dobra odločitev. To sem govoril že prvi dan. Kako naj trener, ki ima Bruna Fernandesa in Pogbaja, v prvo enajsterico uvrsti še Van de Beeka? Preprosto ni tako kakovosten. Pa tudi Pogba velikokrat ne začenja, zato je logično, da Donny prav tako ne," je za nizozemski Ziggo razlagal bivši strateg rdečih vragov. 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.