Nogomet

Werder ostaja med živimi, Hrvat osramotil Borussio

Bremen, 27. 06. 2020 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Konec je nemške Bundeslige za sezono 2019/2020. V zadnjem krogu smo dobili odgovor na še zadnje večje vprašanje – Werder Bremen bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek, Fortuna Düsseldorf pa je po porazu v Berlinu neposredno izpadla. Veliko sramoto si je za konec privoščila dortmundska Borussia, ki je doma izgubila proti Hoffenheimu s kar 0:4. Pod vse gole se je podpisal Andrej Kramarić.

Andrej Kramarić je sam potopil drugo ekipo nemške Bundeslige.
Andrej Kramarić je sam potopil drugo ekipo nemške Bundeslige. FOTO: AP

Fortuna je imela na 16. mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek, pred zadnjim krogom dve točki naskoka pred Werderjem in Bremna. A zeleno-beli so vso svojo jezo stresli nad nemotiviranim Kölnom, ki si je obstanek zagotovil že nekaj tekem nazaj. Na koncu je bilo 6:1, kar je bilo ob porazu Fortune na gostovanju pri Union Berlinu dovolj za vsaj še nekaj dni upanja za obstanek v ligi. Düsseldorfčani se tako poslavljajo od elite, Werder pa čakajo dodatne kvalifikacije s tretjim moštvom druge Bundeslige. Zaenkrat kaže, da bo to Heidenheim.

Statistika tekme Wolfsburg - Bayern
Statistika tekme Wolfsburg - Bayern FOTO: Sofascore.com

Druga opazna sprememba na lestvici je na šestem oziroma sedmem mestu. Hoffenheim je na gostovanju v Dortmundu domačo Borussio nepričakovano razbil s 4:0, potem ko je hrvaški napadalec Andrej Kramarić že do 50. minute zabil vse štiri zadetke. Na srečanju se je domači klub poslovil od Maria Götzeja, ki je odigral zadnjo tekmo za klub, saj se ni odločil za podaljšanje pogodbe. Na drugi strani je Wolfsburg z identičnim rezultatom izgubil doma proti prvakom iz Münchna. Med strelci pri Bayernu je bil tudi 20-letni Francoz Mickael Cuisance. Fantastično sezono, v kateri je prejel naziv najboljšega igralca lige, pa je z novim zadetkom kronal Robert Lewandowski. Hoffenheim si je tako s šestim mestom zagotovil neposredni preboj v Evropsko ligo, Wolfsburg pa čakajo kvalifikacije.  

Slovo najboljšega strelca 
Tretjeuvrščeni RB Leizpig ja na gostovanju v Augsburgu, nekdanjem klubu Tima Matavža, po zaslugi Tima Wernerja prišel do zmage in je s tremi točkami obdržal tretje mesto. Nemški napadalec, ki se je že dogovoril s Chelseajem, je najverjetneje odigral zadnjo tekmo za klub. Pred dnevi se je namreč veliko poročalo, da se z biki ne namerava udeležiti zaključnega turnirja Lige prvakov v Lizboni. Obenem je Werner na zadnji tekmi zabil svoj 93. in 94. zadetek za klub, s čimer je postal njegov najboljši strelec v zgodovini. Kevin Kampl je srečanje začel na klopi, vstopil pa je v 83. minuti. 

Najbolj učinkoviti posamezniki
Kot najboljši strelec je sezono zaključil že omenjeni Lewandowski, ki je dosegel 34 zadetkov. Šest manj jih je vpisal Leipzigov Werner, na tretjem mestu pa najdemo velikega upa Borussie Jadona Sancha s 17. Med asistenti je kraljeval na začetku sezone že odpisani Thomas Müller (20 asistenc), Sancho je soigralcem 16-krat podal za zadetek, še trikrat manj pa je to uspelo njegovemu soigralcu Thorganu Hazardu

 

Statistika Roberta Lewandowskega proti Wolfsburgu.
Statistika Roberta Lewandowskega proti Wolfsburgu. FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 34. krog: 

Augsburg - Leipzig 1:2 (0:1) 
Borussia Mönchengladbach - Hertha 2:1 (1:0) 
Bayer Leverkusen - Mainz 1:0 (1:0) 
Borussia Dortmund - Hoffenheim 0:4 (0:2) 
Eintracht Frankfurt - Paderborn 3:2 (2:0) 
Freiburg - Schalke 4:0 (2:0) 
Union Berlin  - Fortuna Düsseldorf 3:0 (1:0)
Werder Bremen - Köln 6:1 (3:0) 
Wolfsburg - Bayern München 0:4 (0:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIERREBRICE
28. 06. 2020 08.34
+6
Bayernu želim, da ponovi sezono iz leta 2013, ko so s Heynkesom osvojili trojček!