Nogomet

Heidenheimu se niso uresničile sanje: Werder zadržal prvoligaški status

Bremen, 06. 07. 2020 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V obračunu za dopolnitev nemške Bundeslige, sta se v dveh dodatnih tekmah pomerila Werder iz Bremna in Heidenheim. Prva tekma se je končala brez zadetkov, na povratni pa je favorizirani Werder na gostovanju le prišel do odločilna gola (2:2) in bo tudi v naslednji sezoni član nemške nogometne elite. Heidenheimu tako ni uspela uresničitev sanj, saj klub v vsej svoji zgodovini še ni igral v prvi ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Heidenheim, ki še nikoli ni nastopal v konkurenci nemških prvoligašev, si je po prvem dejanju dodatnih kvalifikacij priboril zelo dobro izhodišče, saj se je tekma končala brez golov. Na povratni tekmi pa je le prišla na dan kakovost uglednega Werderja, ki je povedel že po nekaj minutah in to po nesrečnem avtogolu, ki je gostiteljem povsem spodrezal krila, saj so za "veliki met" potrebovali dva zadetka v nasprotnikovi mreži.

Florian Kohfeldt je že odpisani Werder zadržal med nemško elito.
Florian Kohfeldt je že odpisani Werder zadržal med nemško elito. FOTO: AP

V nadaljevanju so bili gostje iz Bremna v občutni terenski prevladi, s kopico lepih priložnosti, ki pa jih niso izkoristili, zato pa so domači z zadetkom Tima Kleindiensta v končnici poskrbeli za dramatični zaključek. 

Iz nemške lige sta izpadla Fortuna Düsseldorf in Paderborn, kot najboljša drugoligaša pa bosta v naslednji sezoni med elito nastopala Arminia Bielefeld in Stuttgart.

Heidenheimu je ostalo pet minut za zgodovinski dosežek. A že v sodnikovem dodatku je Werderju, ki se je čudežno rešil v dodatne kvalifikacije, prvoligaški status in že 57. sezono v Bundesligi dokončno zagotovil Ludwig Augustinsson. Werder, ki je bil v letih 1965, 1988, 1993 in 2004 nemški prvak, je iz Bundeslige izpadel le leta 1980, a se je že naslednjo sezono vrnil. Heidenheim je sicer v zadnjem napadu na tekmi globoko v sodnikovem dodatku dobil najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Kleindienst, toda zadetek domačim ni več pomagal.

Dvoboj za popolnitev prve nemške lige, druga tekma:
Heidenheim - Werder Bremen 2:2 (0:1)   /0:0*
Kliendienst 83., 95./11m; Theuerkauf 2./ag, Augustinsson 94.

* rezultat prve tekme

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.