Nogomet

Werner obrnil hrbet Bayernu: Velik klub, a bolj me zanima tujina

Leipzig, 02. 05. 2020 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napadalca nemškega prvoligaša RB Leipziga Tima Wernerja naj bi poleti lovili številni evropski velikani, nemški reprezentant pa je v zadnjem intervjuju bolj kot ne zaprl vrata državnemu prvaku Bayernu, saj naj bi ga bolj vleklo v tujino.

Werner (na fotografiji levo) spremlja proslavljanje francoskih nogometašev v dresu reprezentance Nemčije.
Werner (na fotografiji levo) spremlja proslavljanje francoskih nogometašev v dresu reprezentance Nemčije. FOTO: AP

Čeprav je Timo Werner nedavno podaljšal pogodbo z RB Leipzigom do leta 2023, mu posebna klavzula že ob plačilu 60 milijonov evrov omogoča poletno slovo. Omenjala sta se predvsem Liverpool in münchenski Bayern, ki pa očitno ni prva izbira za 24-letnika iz Stuttgarta.

"Bayern je velik klub, o tem je brezpredmetno govoriti," je za Bild povedal Werner. "(Trener članov, op. a.) Hansi Flick je v tej sezoni dokazal, da je zelo dober trener. A če bi v katerem koli trenutku sprememba kluba postala aktualna, potem bi me bolj zanimal odhod v tujino kot Bayern. Preprosto gre zato, ker me drugo prvenstvo zanima bolj kot menjava kluba v Bundesligi. Seveda se morata obe strani tudi maksimalno ceniti. Zato sem v določenem trenutku izbral RB Leipzig, zato bom ob naslednjem koraku tudi izbral klub, pri katerem bom imel tak občutek," je še povedal Werner.

Produkt nogometne šole iz Stuttgarta je z Leipzigom v tej sezoni, ki naj bi se nadaljevala že v naslednjih nekaj tednih, še povsem v igri za nemški naslov. Za vodilnim Bayernom moštvo Red Bulla zaostaja za pet točk, "rdeči biki" pa so napredovali tudi v četrtfinale Lige prvakov po zmagah nad londonskim Tottenhamom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
02. 05. 2020 20.53
Pošteno povedano, Bayern ni nikoli prav močno snubil Wernerja, da pride v Bayern.
Joebing
02. 05. 2020 10.51
-6
Eni rešujejo Slovensko katastrofo ,butalci na kolesih pa protestirajo!!!???
walter2
02. 05. 2020 14.11
+0
Rešujejo si svoje premoženjsko stanje na račun davkoplačevalcev!