Nogomet

Werner že trenira v novi opravi: 'Lampard je odigral ključno vlogo'

London, 29. 07. 2020 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški napadalec Timo Werner kljub temu, da do začetka priprav na novo sezono ne bo imel pravice igrati za Chelsea, že trenira z novimi soigralci v okolici Londona. Nekdanji član RB Leipziga je v odmevnem prestopu zapustil tretjo ekipo nemške 1. Bundeslige, ki jo tako kot Chelsea do konca sezone čaka še vsaj ena tekma izločilnih bojev Lige prvakov.

Werner (na fotografiji) se je v dresu RB Leipziga uveljavil tudi v nemški članski izbrani vrsti.
Werner (na fotografiji) se je v dresu RB Leipziga uveljavil tudi v nemški članski izbrani vrsti. FOTO: AP

Novinec v vrstah Chelseaja, nemški reprezentant Timo Werner, je spregovoril o vlogi trenerja Franka Lamparda, ki naj bi 24-letnega Stuttgartčana dokončno prepričal za prihod v London. Ni skrivnost, da so si Wernerja močno želeli tudi pri Liverpoolu, ki ga vodi še en viden nogometni delavec z območja Črnega gozda, Jürgen Klopp, a se je Werner na koncu odmevno in precej nepričakovano odločil oditi v Chelsea.

Modri so za nekdanjega soigralca Kevina Kampla plačali 50 milijonov evrov odškodnine, Werner pa se je zdaj že pridružil treningom novih delodajalcev, čeprav zanje ne bo smel zaigrati do prvih pripravljalnih tekem pred sezono 2020/21. Prav tako je ostal brez nastopa v četrtfinalu Lige prvakov, kjer Leipzig čaka spopad z Atletico Madridom, Chelsea pa le čudež reši pred izpadom v osmini finala, saj mora na povratni tekmi z Bayernom v Münchnu nadoknaditi zaostanek z 0:3. Za Londončane seveda ne bi imel pravice nastopa niti v primeru preboja na zaključni turnir v Lizboni.

'Odlikuje me hitrost'
"(Lampard) je odigral ključno vlogo. Govorila sva o veliko rečeh, denimo o sistemu, s katerim želi igrati, in temu, kako me vidi v igri ter kako mi sistem ustreza," je za klubsko spletno stran povedal Werner, ki se je od Leipziga poslovil z 28 goli v sezoni in ravno na zadnji tekmi tudi uradno postal najboljši strelec v zgodovini kluba (95).

"Res je prijeten tip, ki mi ni povedal le tega, kaj si želi od mene kot igralca, temveč tudi to, da mi želi pomagati," je o legendarnemu vezistu in zdaj trenerju kluba še povedal Werner in dodal, da si je vedno želel igrati pri "velikem klubu" in v Premier League, ki jo vidi kot idealen poligon za nadaljnji razvoj.

"Slog Premier League je zelo hiter in odlikuje me moja hitrost, zato mislim, da bo igranje tukaj zame perfektno. To je drugo prvenstvo, druga država, kjer se lahko dokažem in pridem na višjo stopnjo," je sklenil Werner.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
29. 07. 2020 17.45
+12
privoscim chelsaju zaradi lamparda da osvoji naslov to pa je tudi vse...za moje pojme dalec najvecja ekipa z najboljsimi navijaci v angliji je ravno liverpool...ne glede nato da so cakali na drzavni naslov dolgih 30let...sicer pa tako ali tako najraje od vseh lig gledam anglesko prvenstvo ki je pomojem mnenju najbolj kvalitetno prvenstvo kar se drzavnih lig tice...
Dany75
29. 07. 2020 16.28
+10
V angliji navijam za Chelsea,in res upam da nasl sezono pridejo eno stopnicko visje....in da Lampardu koncno uspe...ekipa bo prava...
Iniesta
29. 07. 2020 15.50
+13
Frank opravlja imenitno delo pri Čelsiju ... v roku 2-3 leta zna osvojiti Premier League ...
samomojemnenje
29. 07. 2020 15.08
+11
Zna biti naslednjo sezono Premier liga kar zanimiva, če se v boj za prvaka poleg Liverpoola in Cityja, vmešata še Chelsea in ManU, ki kaže določen vzpon.
Iniesta
29. 07. 2020 15.51
+16
Na Murijev Totnhem si se pozabil ... Muri je kot macka, 9 zivljen ima ...
samomojemnenje
29. 07. 2020 17.34
+6
Kaj pa vem. Nisem preveč optimist glede Tottenhema. Rabil bi nekaj novih igralcev, pa so lastniki bolj ohrni. Lahko pa me demantirajo. Ne bom nič jezen.
AtleticoSLO
29. 07. 2020 14.54
+8
Kaj a ti pomeni da res ne bi Wernerja v Leipzigu za LP...proti Atletom??
KeepTheBlueFlagFlyHigh
29. 07. 2020 16.07
+8
AtleticoSLO
29. 07. 2020 17.04
+5