Nogomet

Liverpool na Stamford Bridgeu vknjižil tri točke, popoln preobrat Arsenala, poraz rdečih vragov

London, 22. 09. 2019 17.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Liverpool je v derbiju 6. kroga angleške Premier League premagal Chelsea (1:2), Arsenalu pa je kljub igralcu manj uspel popoln preobrat proti Aston Villi (3:2). Nogometaši Manchester Uniteda so klonili proti West Hamu (0:2), že tako načeta ekipa rdečih vragov je na tekmi utrpela nov udarec, zaradi poškodbe je v slačilnico predčasno odšel Marcus Rashford.

V derbiju kroga sta se udarila vodilni Liverpool in londonski Chelsea. Oba kluba sta med tednom v skupinskem delu Lige prvakov utrpela poraza, redsi so klonili v Neaplju (2:0), Valencia pa je na Stamford Bridgeu prišla do minimalne zmage (1:0). Jürgen Klopp z izbiro začetne enajsterice ni presenetil. Napram gostovanju pri Napoliju je pri Liverpoolu prišlo zgolj do spremembe v vezni vrsti, namesto Jamesa Milnerja je priložnost dobil Georginio Wijnaldum.

Nemalo skrbi sta Franku Lampardu povzročili kar dve poškodbi v vrstah modrih, že v 15. minuti je zaradi poškodbe v slačilnico odšel Emerson, pred koncem polčasa pa je z zelenice ob poškodbi levega kolena odšepal še Christensen.
Nemalo skrbi sta Franku Lampardu povzročili kar dve poškodbi v vrstah modrih, že v 15. minuti je zaradi poškodbe v slačilnico odšel Emerson, pred koncem polčasa pa je z zelenice ob poškodbi levega kolena odšepal še Christensen. FOTO: AP

Chelsea je obetavno vstopil v prvi polčas. V uvodnih minutah je Mason Mount sprožil predložek pred vrata Adriana, vendar je le tega tik pred Tammyjem Abrahamom odbil Joel Matip. Nogometaši Liverpoola so se odzvali z zadetkom. Po prekršku Andreasa Christensena se je redsom ponudil prosti strel z roba kazenskega prostora, Trent Alexander-Arnold je ustrelil kirurško natančen strel v levi zgodnji kot vrat in pospravil žogo za hrbet najdražjega vratarja Kepe Arrizabalage.

Liverpoolu je kot prvemu moštvu med angleško elito uspelo, ob začetku dveh zaporednih sezon, vknjižiti šest zmag.

V nadaljevanju je Chelsea pokazal veliko željo po izenačenju, pritisk pa so modri v 27. minuti uspeli kronati z zadetkom, ki pa ga je sodnik Michael Oliver po ogledu posnetka VAR razveljavil. Po podaji s strani je nespretno posredovanje Fabinha izkoristil Cesar Azpilicueta, ki je žogo potisnil čez golovo črto. Stamford Bridge je zadetek slavil prerano, Mount se je ob začetku akcije znašel v prepovedanem položaju, kar je vplivalo na odločitev Oliverja. Razočaranje domačih nogometašev so izkoristili gostje, ki se jim je ponudila nova priložnost s prostega strela. Andy Robertson je žogo poslal pred vrata, kjer je najvišje skočil Roberto Firmino in z glavo usmeril žogo v spodnji levi kot. 

Chelsea - Liverpool
Chelsea - Liverpool FOTO: AP

Redsi so podjetno vstopili tudi v drugi polčas, Firmino je že v uvodnih minutah zaposlil Arrizabalago, ki je požrtvovalno reševal domačo mrežo, po začetnem naletu redsov pa so do sape prišli tudi modri. V 60. minuti je tako zadišalo po zmanjšanju zaostanka, po zmedi v gostujoči obrambi, je žoga na robu kazenskega prostora našla N’Gola Kanteja, ki pa je sprožil močen strel, na žalost domačih navijačev, mimo leve vratnice.

Zato pa je bil Francoz natančnejši enajst minut kasneje. Po izjemni samostojni akciji se je prebil mimo Liverpoolove obrambe in žogo poslal tik ob levi vratnici za hrbet Adriana. Redsi so za zmago trepetali vse do konca, modri so namreč pritiskali na vrata gostov, a na srečo Kloppa, ki je danes že stopetdesetič sedel na klopi Liverpoola, pri zaključku niso bili preveč uspešni. Nogometaši z Anfielda po zmagi ostajajo na vrhu angleške prvenstvene lestvice.

Pierre-Emerick Aubameyang je na zadnjih šestnajstih tekmah dosegel 16 zadetkov.
Pierre-Emerick Aubameyang je na zadnjih šestnajstih tekmah dosegel 16 zadetkov. FOTO: AP

Preobrat Arsenala za šesto mesto na lestvici

Po dveh remijih in porazu v Premier League, so nogometaši Arsenala prišli do tretje zmage v prvenstveni sezoni, a po prvem polčasu na Emirates stadionu ni kazalo najbolje. V 20. minuti je obramba topničarjev povsem zatajila, sam pred vrati se je znašel John McGinn, ki ni imel težkega dela, predložek pred vrata je le potisnil v mrežo. S tem težav za varovance Unaia Emeryja še ni bilo konec, v 41. minuti so ostali z igralcem manj na zelenici, po dveh rumenih kartonih je v slačilnico odšel Ainsley Maitland-Niles.

Zato pa je v drugem polčasu posvetil žarek upanja za domače. Po prekršku Bjorna Engelsa je Arsenal dobil priložnost z bele točke, za svoj prvenec v dresu Londončanov je mrežo zatresel Nicolas Pepe. A veselje je trajalo le pičlih 89 sekund. Na drugi strani je Jack Grealish s težkega položaja zaposlil Wesleyja, ki je žogo potisnil za hrbet Bernda Lena. V zaključku tekme pa je domačim uspel neverjeten preobrat, po zmedi v kazenskem prostoru je izenačil Calum Chambers, za končnih 3:2 pa je s prostega strela poskrbel Pierre-Emerick Aubameyang.

Norvežan zaradi poškodbe ne more računati tudi na Anthonyja Martiala, Paula Pogbaja in Luka Shawa.
Norvežan zaradi poškodbe ne more računati tudi na Anthonyja Martiala, Paula Pogbaja in Luka Shawa. FOTO: AP

West Ham primazal zaušnico rdečim vragom

Varovanci Oleja Gunnarja Solskjaera so si privoščili nov spodrsljaj v prvenstvu, z gostovanja pri West Hamu se vračajo s porazom. Prvič se je mreža Davida De Gee zatresla tik pred koncem prvega polčasa, Andriy Yarmolenko je poslal neubranljiv strel v levi spodnji kot vrat in s tem domačim zagotovil minimalno prednost pred odhodom v slačilnico.

Za končnih 2:0 je nekaj minut pred koncem tekme z natančnim prostim strelom poskrbel Aaron Cresswell. Rdečim vragom na zadnjih enajstih gostovanjih ni uspelo obdržati mreže nedotaknjene, kar je najslabši izkupiček moštva vse od leta 2002. Močno okrnjena ekipa Manchester Uniteda pa je ne le izgubila pomembne točke, temveč priigrala nove poškodbe v svojih vrstah. V 61. minuti je zaradi poškodbe tekmo predčasno zapustil Marcus Rashford, namesto njega je vstopil Jesse Lingard.

Izidi: 

Chelsea – Liverpool 1:2 (0:2)
Kante 71.; Alexander- Arnold 14., Firmino 30.

Arsenal – Aston Villa 3:2 (0:1)
Pepe 59., Chambers 81., Aubameyang 84.; McGinn 20., Wesley 60.

West Ham – Manchester United 2:0 (1:0)
Yarmolenko 44., Cresswell 84.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
22. 09. 2019 21.26
+10
zaenkrat popoln Liverpool, naj tako ostane čim dlje
Dany75
22. 09. 2019 21.12
-8
sicer pa je drugi polcas igral le Chelsea... slaba igra LivPoola....
er0nixx
22. 09. 2019 21.56
+11
chelsea pa je slabo igral 1. polčas ... e.. pa smo tam
Sortegilio
22. 09. 2019 20.36
-7
Lampard je stopil v prevelike čevlje. Modri z njim nizajo poraze. Očitno se bo Chelsea letos boril za 8. mesto.
Sisli288
22. 09. 2019 20.47
+9
Se vidi da nimas pojma... lamprd je prisel v casu ko Ima chelsea prepoved nakupovanja in prodali so svojega najboljsega igralca, ima omejen kader in mora delati z mladimi
Sortegilio
22. 09. 2019 21.19
-6
v obrambi se je odrekel Luizu, zdaj pa bo po poškodbah Emersona pa Christensena pokalo po šivih.
Sisli288
22. 09. 2019 21.20
+9
Si si ogledal kaksnjo tekmo arsenala in igro luiza?
FCL
22. 09. 2019 20.26
+16
Liv letos štarta na Premierligo.
STOP J.J.
22. 09. 2019 19.50
-14
Ce bi tekma trajala se 5min bi blo zih 2:2
AtleticoSLO
22. 09. 2019 20.05
+19
Kaj bi bilo če bi bilo...ni bilo...tako ne razmišlja.....tudi Atleti bi lahko bili prvaki LP...če ne bi bilo 5 minut podaljška
AtleticoSLO
22. 09. 2019 20.06
+18
Ali pa če bi bila tekma med Ajaxom in Spursi minuto krajša....kaj bi bilo
STOP J.J.
23. 09. 2019 16.29
+1
krneki_123
22. 09. 2019 17.50
+30
Ole, ni druge, zavrti številko od Zlatana. Samo to te reši.